Ухвала
від 19.07.2021 по справі 295/9156/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/9156/21

1-кс/295/4297/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.07.2021 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Житомирський області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку, внесене у кримінальному провадженні №32021060000000006від 29.01.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України та додані до нього матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий звернувся до суду з указаним клопотанням де зазначено, що досудове розслідування розпочато слідчим управлінням ГУ ДФС у Житомирській області за матеріалами, які надійшли від управління ПЕП ГУ ДФС у Житомирській області, відповідно до яких, невстановлені особи, протягом 2020-2021 років, здійснюють на території ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки» Житомирської області незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту, збут незаконно виготовлених тютюнових виробів, у результаті чого спричиняються тяжкі наслідки, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей.

Відділом протидії злочинам у сфері обігу товарів акцизної групи УПЕП ГУ ДФС у Житомирській області розглянуто заяву гр. ОСОБА_6 , щодо незаконної реалізації тютюнових виробів з явними ознаками фальсифікації на території ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки».

Співробітниками ВПЗСОТАГ УПЕП ГУ ДФС у Житомирській області під час розгляду звернення було отримано взірці тютюнової продукції, яку придбала гр. ОСОБА_6 на території ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки», а саме пачка цигарок «Прима класична», котру було направлено на ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» (код ЄДРПОУ 20043260) для встановлення автентичності продукції.

Згідно висновку провідного інженера з якості ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» (код ЄДРПОУ 20043260) наданий зразок пачки сигарет не є оригінальною продукцією виготовленою на ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» (код ЄДРПОУ 20043260) та є контрафактною продукцією. Оскільки наданий на дослідження зразок сигарет є контрафактним, його походження та склад є невідомими, а отже при вживанні може становити потенційну загрозу для життя та здоров`я людей. Також, наданий на дослідження зразок пачки сигарет марки «Прима класична» не відповідає вимогам нормативно-правових актів України у сфері регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів.

В ході проведених слідчих (розшукових) дій було встановлено, що зберігання та реалізація тютюнових виробів здійснюється з торгівельної точки (кіоск із встановленим захисним пластиковим ролетом білого кольору без порядкового номеру), який розташований у торгівельному ряді, що впритул із торговим павільйоном ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки» ( АДРЕСА_1 ), а саме знаходиться другим праворуч від входу до магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Реалізація незаконно виготовлених тютюнових виробів марок «Мальборо», «Фест», «Лукві Страйк», «Кінг», «Денім», «НЗ», «Прима класична» без фільтру та ін., здійснюються по ціні 25-35 грн. за пачку без будь яких ліцензій та РРО.

Реалізацію зазначених підакцизних товарів здійснюють гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , гр. ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що проживає за адресою: АДРЕСА_3 , гр. ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що проживає за адресою: АДРЕСА_3 та інші особи персональні та ідентифікуючі дані яких на даний час встановлюються.

Відповідно проведеними заходами встановлено, що гр. ОСОБА_7 та гр. ОСОБА_8 здійснюють реалізацію тютюнових виробів на території ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки», а гр. ОСОБА_9 здійснює реалізацію тютюнових виробів з торгового приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_4 .

В ході проведення огляду вилучених у службових осіб ТОВ «Нова Пошта» (код ЄДРПОУ 31316718) копій документів щодо отримання послуг вантажних пересилань (отримання/відправлення) гр. ОСОБА_7 , гр. ОСОБА_8 , гр. ОСОБА_9 , встановлено, що фігуранти кримінального провадження здійснюють замовлення різного виду товару та у великій кількості в Інтернет магазині під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_5 », який здійснює продаж тютюнових виробів. В подальшому, транспортування вказаних тютюнових виробів гр. ОСОБА_8 та гр. ОСОБА_7 здійснюють на автомобілі марки «Mercedes-Benz», сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_1 та на автомобілі марки «BMW», сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 .

Крім того, на виконання доручення слідчого, на підставі постанови Житомирської обласної прокуратури, співробітниками УБФЗ ГУ ДФС у Житомирській області проведено негласну слідчу (розшукову) дію - контроль за вчиненням злочину, у формі оперативної закупки. За результатами якої у фігурантів кримінального провадження придбано тютюнові вироби без марок акцизного податку.

Злочин, відповідальність за який передбачено ч.3 ст.204 КК України, відповідно до п.5 ст.12 КК України класифікується як тяжкий.

Враховуючи специфіку механізму скоєння злочину, зважаючи на той факт, що гр. ОСОБА_7 , гр. ОСОБА_8 та гр. ОСОБА_9 поводять себе обережно, приховують свою злочинну діяльність від оточуючих, проведення слідчих дій, передбачених главою 20 КПК України, а саме: допитів свідків, тимчасових доступів до речей та документів, оглядів не надасть змогу отримати фактичні дані щодо обставин вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Згідно інформаційної довідки №256223465 від 13.05.2021 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ТОВ «Північна торгова компанія ЛТД» (код ЄДРПОУ 40284907).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити. Зазначив, що за вказаною адресою можуть зберігатись незаконно виготовленні, придбані тютюнові вироби (в розфасованому та не розфасованому вигляді), тютюн, обладнання для розтрушування, пересівання, фасування, упакування в картонні пачки, сировини (сигаретний папір, фільтри тощо), тари, вимірювальні пристроїв та інші засоби, що використовуються для незаконного виготовлення, скручування, розфасовування та пакування незаконно виготовлених тютюнових виробів, транспортні засоби, що завантажені незаконно виготовленими та придбаними тютюновими виробами та тютюном, пристрої відео фіксації та охорони, в яких міститься інформація щодо переміщення транспортних засобів та осіб на даній території, «чорнова» неофіційна документація (рукописні записи), яка підтверджує придбання, транспортування, збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, та в якій містяться контакти постачальників, покупців тютюнових виробів та тютюну, що має значення для досудового розслідування, грошові кошти, одержані від збуту незаконно виготовлених та придбаних тютюнових виробів тощо.

Заслухавши старшого слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Статтею 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 встановлено, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатися у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобіганням заворушення чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Пунктом 7 ч. 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Клопотання слідчого ґрунтується на вимогах закону і підлягає задоволенню. Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС 1-го ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , особам, які будуть діяти за його дорученням (постановою), слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, на проведення обшуку в торгівельній точці (кіоску із встановленим захисним пластиковим ролетом білого кольору без порядкового номеру), який розташований у торгівельному ряді, що впритул із торговим павільйоном ТОВ «Кооперативний ринок Радомишльської райспоживспілки», а саме знаходиться другим праворуч від входу до магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ТОВ «Північна торгова компанія ЛТД» (код ЄДРПОУ 40284907), з метою відшукання та вилучення:

- незаконно виготовлених, придбаних тютюнових виробів, в т.ч. тютюнових виробів без марки акцизного податку України, тютюну та інших підакцизних товарів щодо яких будуть існувати підстави вважати їх фальсифікованими та незаконно виготовленими, придбаними;

- обладнання для розтрушування, пересівання, фасування, упакування в картонні пачки, сировини (сигаретний папір, фільтри тощо), тари, вимірювальні пристроїв;

- рукописних записів та документації, у тому числі «чорнової» (неофіційної), яка підтверджує придбання, транспортування та збут незаконно виготовлених тютюнових виробів, в якій містяться контакти постачальників, покупців сигарет та інша інформація, яка має значення для досудового розслідування обладнання;

- транспортних засобів, які завантажені незаконно виготовленими, придбаними підакцизними товарами;

- комп`ютерної техніки, накопичувачів інформації, на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, а також інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження;

- пристроїв відео фіксації та охорони, в яких міститься інформація щодо переміщення транспортних засобів та осіб на даній території;

- мобільних терміналів та інших засобів зв`язку, в яких містяться контакти постачальників та покупців підакцизних товарів щодо яких будуть існувати підстави вважати їх фальсифікованими та незаконно виготовленими, придбаними;

- грошових коштів, одержаних від збуту незаконно виготовлених, придбаних підакцизних товарів, в тому числі таких, походження яких під час обшуку встановити не можливо;

- предметів, що зберегли на собі відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази;

- інші знаряддя та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали встановити до 18.08.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —295/9156/21

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні