Ухвала
від 30.06.2021 по справі 758/7140/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/7140/21

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

30 червня 2021 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Гуд Енерджі" (місцезнаходження: 04205, м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, буд. 21, корп. 2, оф. 5), Товариства з обмеженою відповідальністю "Санта Прайм" (місцезнаходження: 04119, м. Київ, вул. Зоологічна, 4а, оф. 139), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про визнання права власності в порядку спадкування, про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про витребування майна, про скасування рішень про державну реєстрацію прав, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся із означеним позовом до суду.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, суддя доходить висновку, що позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 176, 177 ЦПК України.

Підстав, передбачених ст.185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.186 ЦПК України, не вбачається.

У відповідності до ст. 274 ЦПК України дана справа належить до категорії справ, які не можуть бути розглянуті судом в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведене, дану справу слід призначити до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

Крім того, в позові викладено клопотання про витребування у Товариства з обмеженою відповідальністю ГУД-ЕНЕРДЖІ , ОСОБА_2 , Сніжнянської державної нотаріальної контори оригіналу договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_3 , який посвідчений державним нотаріусом Сніжнянської державної нотаріальної контори Таранцовим О.А. 30 серпня 2011 року та зареєстрований в реєстрі за N 228.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на наведене, з метою з`ясування всіх обставин у справі, повного і всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та витребувати докази.

Керуючись ст.ст. 84, 175 - 177, 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Гуд Енерджі" (місцезнаходження: 04205, м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, буд. 21, корп. 2, оф. 5), Товариства з обмеженою відповідальністю "Санта Прайм" (місцезнаходження: 04119, м. Київ, вул. Зоологічна, 4а, оф. 139), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про визнання права власності в порядку спадкування, про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, про витребування майна, про скасування рішень про державну реєстрацію прав.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 26 жовтня 2021 року о 09 год. 00 хв. в приміщенні Подільського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Хорива, 21, каб. 209).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Клопотання позивача задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю ГУД-ЕНЕРДЖІ місцезнаходження: 04205, м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 21, к. 2, оф. 5, код ЄДРПОУ 41673139, у ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , Сніжнянської державної нотаріальної контори, код ЄДРПОУ 02888544, місцезнаходження 85670. Донецька обл., м. Вугледар, вул. Трифонова 30, оригінал договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_3 , який посвідчений державним нотаріусом Сніжнянської державної нотаріальної контори Таранцовим О.А. 30 серпня 2011 року та зареєстрований в реєстрі за N 228.

Встановити строк для подання витребовуваних доказів - до 26 жовтня 2021 року.

Відповідно до частин 6-9 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачам - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву (у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі), який має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України https://pd.ki.court.gov.ua.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Ковбасюк

Дата ухвалення рішення30.06.2021
Оприлюднено21.07.2021

Судовий реєстр по справі —758/7140/21

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні