Рішення
від 20.07.2021 по справі 524/3469/21
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/3469/21

Провадження № 2/524/2584/21

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.07.2021 року Автозаводський районний суд м. Кременчука в складі:

головуючого судді Предоляк О.С.

при секретарі судового засідання Лапік К.В.,

розглянувши в порядку спрощеного провадження без повідомлення(виклику)сторін у відкритому судовому засіданні в м.Кременчуці цивільну справу за позовом Комунального підприємства Кременчукводоканал Кременчуцької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення,

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2021 року до суду звернулося КП Кременчукводоканал з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення.Позивач вказував, що надає послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення відповідачам, які проживають за адресою: АДРЕСА_1 , особовий рахунок № НОМЕР_1 . Загальна заборгованість по наданим послугам водопостачання та водовідведення становить 6993,49 грн. за період з 01.03.2018 року по 31.03.2021 року.

Ухвалою Автозаводського районного суду м. Кременчука від 13.05.2021 року відмовлено у відкритті позову в частині вимог до ОСОБА_3 , відкрито провадження за вказаним позовом та призначено до розгляду у спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін. Одночасно запропоновано відповідачу у 15 денний строк з дня одержання ухвали про відкриття провадження подати на адресу Автозаводського районного суду м. Кременчука відзив на позов. Копію ухвали надіслано сторонам.

В установлений судом строк відповідачі відзив на позовну заяву не надали, а тому суд розглядає справу на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються заявлені вимоги у їх сукупності та взаємозв`язку, об`єктивно оцінивши усі наявні докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення заяв по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що КП Кременчукводоканал надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення до квартири за адресою:

АДРЕСА_1 , особовий рахунок № НОМЕР_1 Заборгованість по наданим послугам водопостачання та водовідведення становить 6993,49 грн. за період з 01.03.2018 року по 31.03.2021 року.

Відповідачі до КП Кременчукводоканал не зверталися із заявами про укладення договору про розстрочку сплати боргу за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Заяви про припинення надання послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення не подавали.

Відповідно до ст.ст.64,65,66-68 Житлового Кодексу України наймач житлового приміщення та члени його сім`ї зобов`язані своєчасно проводити оплату за житло та комунальні послуги.Статтею 525 ЦК України передбачено, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Згідно ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов і вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. У відповідності до ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Так, у відповідності до ст. 625 ЦК України відповідачам нарахована сума встановленого індексу інфляції 659,61 грн та 267,77 грн - 3 відсотки річних від простроченої суми заборгованості.Відповідачі не подали до суду належні і допустимі докази на спростування позову КП Кременчукводоканал та встановлених судом обставин, а також на підтвердження недійсності фактичних договірних відносин.

Враховуючи наведені обставини, суд приходить до висновку, що позов КП Кременчукводоканал підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 141 ЦПК України стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею всі документально підтвердженні судові витрати.

Керуючись ст.ст.263-265 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Позов Комунального підприємства Кременчукводоканал Кременчуцької міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення - задовольнити.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ОСОБА_2 реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 на користь Комунального підприємства Кременчукводоканал Кременчуцької міської ради, що розташований: Полтавська область, м. Кременчук, пров. Героїв Бреста, буд. 35-А, (р/р № НОМЕР_4 у відділення ПАТ Кристалбанк , ЄДРПОУ 03361655, ІПН 033616516031) заборгованості за надані послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення у сумі 7920, 87 (сім тисяч дев`ятсот двадцять, 87 )грн.

Стягнути з ОСОБА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 на користь Комунального підприємства Кременчукводоканал Кременчуцької міської ради у повернення сплаченого судового збору 1135 грн.

Стягнути з ОСОБА_2 реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3 на користь Комунального підприємства Кременчукводоканал Кременчуцької міської ради у повернення сплаченого судового збору 1135 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного тексту заочного рішення суду.Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду повністю або частково.Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя: О.С.Предоляк

Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено22.07.2021

Судовий реєстр по справі —524/3469/21

Рішення від 20.07.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні