Ухвала
від 22.07.2021 по справі 337/279/20
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

22.07.2021

ЄУН №337/279/20

Провадження №2/337/29/2021

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

22 липня 2021 року місто Запоріжжя

Хортицький районний суд міста Запоріжжя у складі головуючого судді Бредуна Д.С., при секретарі Медвідь Г.С., за участю представника позивача ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Білицького Є.М., відповідача ОСОБА_2 , представника відповідача - адвоката Шостак А.П., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Запоріжжя цивільну справу за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Лахтінська, 7-А до ОСОБА_2 про стягнення збитків, завданих працівником, -

ВСТАНОВИВ:

24 січня 2020 року ОСББ Лахтінська, 7-А в особі голови правління Ренгевича Ю.В. звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути з ОСОБА_2 на користь об`єднання суму завданих реальних збитків у розмірі 51 441,45 грн., а також - суму сплаченого позивачем судового збору в розмірі 2 102,00 грн.

27 січня 2020 року від представника позивача ОСОБА_1 надійшла заява про виклик свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Ухвалою судді від 26 лютого 2020 року у справі відкрито спрощене позовне провадження, призначено розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні, з повідомленням (викликом) сторін.

01 квітня 2020 року відповідач ОСОБА_2 надав відзив, в якому просив відмовити в задоволенні позову в повному обсязі.

Також 01 квітня 2020 року від відповідача ОСОБА_2 надійшли клопотання про витребування ряду письмових доказів від ОСББ Лахтінська, 7-А , та про виклик свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_6 .

10 квітня 2020 року представник позивача ОСОБА_1 подав відповідь на відзив.

13 травня 2020 року від відповідача ОСОБА_2 надійшло заперечення на відповідь на відзив.

Ухвалою суду від 23 липня 2020 року задоволено клопотання відповідача, та прийнято рішення розглянути справу за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому засіданні сторона позивача наполягала на задоволенні їх клопотання про виклик свідків, та не заперечували проти задоволення клопотань відповідача про виклик свідків та витребування доказів. Вважали за можливе призначити розгляд справи по суті.

Сторона відповідача в судовому засіданні, також просила викликати усіх заявлених свідків, витребувати докази за їх клопотанням, та призначити судовий розгляд.

Заслухавши в підготовчому судовому засіданні клопотання, пояснення і висловлені позиції сторін, суд приходить до такого.

За результатами підготовчого засідання судом виконано вимоги ч.2 ст. 197 ЦПК України, в тому числі:

- вирішено питання про склад осіб, які братимуть участь у справі;

- визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті;

- вирішено питання щодо порядку з`ясування обставин, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог, а відповідач - на підставу своїх заперечень, та порядку дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті;

- з`ясовано розмір заявлених сторонами судових витрат.

Згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Клопотання сторони відповідача подане без порушення встановленого ч.3 ст. 83 ЦПК України строку, і до закінчення підготовчого засідання, та відповідає вимогам ч.2 ст. 84 ЦПК України, у зв`язку з чим підлягає задоволенню. При цьому судом першочергово враховувалась позиція сторони позивача, який не заперечував щодо витребування у них таких доказів, тим самим погодившись з доцільністю і необхідністю такого витребування.

Клопотання як сторони позивача, так і відповідача про виклик свідків - також подані на належній стадії процесу і підлягають задоволенню для забезпечення засади змагальності сторін і можливості доведення сторонами обставин, на які вони посилаються.

Таким чином, справа належним чином підготовлена для розгляду.

Відповідно п.3 ч.2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197, 198, 200, 247 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження по даній справі.

Цивільну справу за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 про стягнення збитків, завданих працівником - призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 15:00 годину 05 жовтня 2021 року в залі судових засідань №4а Хортицького районного суду м. Запоріжжя.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Витребувати у Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Лахтінська, 7-А (м. Запоріжжя, вул. Лахтінська, 7-А, ЄДРПОУ 40098476) належним чином засвідчені копії:

- протоколів загальних зборів ОСББ Лахтінська, 7-А за 2016-2019 роки, якими затверджувались кошториси щодо витрат , в т.ч. протокол №3 від 28.09.2016 року;

- банківську виписку про рух коштів по рахунку № НОМЕР_1 за 2017-2019 роки;

- банківську виписку про рух коштів по корпоративному рахунку № НОМЕР_2 за 2017-2019 роки;

- звіти про використання коштів за 2017-2019 роки та додатки до них, в т.ч. фінансові чеки, які містяться в папках Розрахунки під звіт за 2017-2019 роки, відображені в акті приймання-передачі документів від 16.12.2019 року під п.п.116-119;

- висновок ревізії, внаслідок якої виявлено відсутність ТМЦ про який зазначено в позові;

- документи на відкриття рахунків № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 .

Витребувані докази направити безпосередньо до суду протягом 5 днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити особі, у якої знаходиться доказ, положення ч.ч.6-9 ст. 84 ЦПК України:

- Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

- Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

- У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

- Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Викликати в судове засідання свідків сторони позивача: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , сторони відповідача ОСОБА_6 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за відмову від давання показань за статтею 385 КК України та завідомо неправдиві показання статтею 383 КК України.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин справи та порядок дослідження доказів, а саме: допитати свідків сторони позивача, сторони відповідача, після чого дослідити письмові докази.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана лише в частині витребування доказів, - протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, і підлягає негайному виконанню.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя: Д.С. Бредун

Дата ухвалення рішення22.07.2021
Оприлюднено22.07.2021
Номер документу98476259
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення збитків, завданих працівником

Судовий реєстр по справі —337/279/20

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні