Постанова
від 07.06.2010 по справі 2а-4346/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Список >  

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

07 червня 2010 р.                                                             Справа № 2а-4346/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді -  Гелети С.М.

за участю секретаря судового засідання - Михайленко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  Прокурора міста Суми в інтересах держави в особі  Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми  до  Торговий дім "Соболь" у формі товариства з обмеженою відповідальністю  про стягнення заборгованості ,-

  В С Т А Н О В И В:

Позивач - Прокурор  м.Суми в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з  Торговий дім "Соболь" у формі товариства з обмеженою відповідальністю (далі по тексту –відповідач) заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 1476,56 грн.  Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який згідно ст.14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” є страхувальником і зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ в Зарічному районі м.Суми, всупереч вимог ч.2 ст.17 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” за березень 2010 року не сплатив у передбачений законом строк та розмірі страхові внески в сумі 1476,56 грн.

В судовому засіданні прокурор, представник позивача позовні вимоги підтримали, пояснивши, що заборгованість перед УПФУ в Зарічному районі м.Суми відповідачем не погашена, ті кошти, які сплачував відповідач були зараховані в рахунок погашення суми заборгованості у порядку календарної черговості її виникнення.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином за останнім відомим місцем знаходження, надав до суду  клопотання про  сплату страхових внесків за березень 2010р., про що свідчать копії платіжних доручень  (а.с.14-17).

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, враховуючи принципи рівності сторін, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Торговий дім "Соболь" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстровано як юридичну особу та включено в Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, відповідно до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” є страхувальником та зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ в Зарічному районі м.Суми, що підтверджується копією довідки №1871 від 25.04.2001р. про включення до ЄДРПОУ (а.с.8) та копією заяви  про реєстрацію  від 20.06.1995р. (а.с.9).

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страхувальник, в даному випадку Торговий дім "Соболь" у формі товариства з обмеженою відповідальністю", зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах, передбачених Законом України “Про збір на обов‘язкове державне пенсійне страхування” для відповідних платників збору. Порядок обчислення збору на фактичні витрати на оплату праці встановлений п. 5 “Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 року № 21-1.

Згідно поданого до Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми звіту за формою 23, за березень 2010 року, відповідачем самостійно були нараховані страхові внески в сумі 2835,36 грн., що підтверджується копією розрахунку суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за  березень  2010 року (а.с.6,7).

Стосовно заперечення відповідача, щодо повної сплати заборгованості за березень 2010р. слід зазначити наступне.

Згідно ч.5 ст. 106 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за рахунок сум, що надходять від страхувальника або від державної виконавчої служби в рахунок сплати недоїмки, погашаються суми недоїмки, пені та фінансових санкцій у порядку календарної черговості їх виникнення. У разі, коли страхувальник має несплачену недоїмку, пеню та фінансові санкції і здійснює сплату поточних сум страхових внесків, ці суми зараховуються в рахунок сплати недоїмки, пені та фінансових санкцій.

Враховуючи, що відповідач мав несплачену заборгованість перед УПФУ в Зарічному районі м.Суми у відповідності до зазначеної вище норми Закону, сплачені відповідачем кошти в розмірі 2835,36 грн. були зараховані в рахунок погашення заборгованості у порядку черговості її виникнення та частково в рахунок погашення за березень 2010р., що підтверджується усним поясненням представника позивача.

Враховуючи, що на момент розгляду справи відповідачем заборгованість  не була  сплачена  у встановлений строк, вимоги про стягнення  з відповідача  заборгованості зі сплати  страхових внесків  на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за березень 2010 року  в сумі 1476,56 грн. визнаються судом обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

  П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Прокурора міста Суми в інтересах держави в особі  Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми  до  Торговий дім "Соболь" у формі товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості –задовольнити.

Стягнути з Торговий дім "Соболь" у формі  товариства з обмеженою відповідальністю (40009, м.Суми, вул.Чернігівська,3, код 21124054) на користь Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми (40024, м.Суми, вул.Харківська,35, код  22977095)  заборгованість зі сплати страхових внесків за березень 2010року в сумі 1476 (одну тисячу чотириста сімдесят шість) грн. 56 коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

  Суддя                          < Текст >           С.М. Гелета

< з оригіналом згідно >

  < Суддя >

 Повний текст постанови складено та підписано 11.06.2010 року.                                                                     

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9848329
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4346/10/1870

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 28.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні