Постанова
від 08.06.2010 по справі 2а-4321/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

 СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 08 червня 2010 р.                                                              Справа № 2а-4321/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді -  Гелети С.М.,

          за участю секретаря судового засідання - Михайленко О.В., представника позивача - Чернадчука О.В.  

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  управління Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області  до  Роменського колективного швейного підприємства "Пролісок"  про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області звернулося до суду з позовом, у якому просить стягнути з Роменського колективного швейного підприємства "Пролісок" заборгованість зі сплати страхових внесків за січень 2010 року у розмірі 619 грн. 17 коп. Свої вимоги мотивує тим, що всупереч нормам Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відповідач не сплатив страхові внески за січень 2010 року.

В судовому засіданні представник позивача вищевказані позовні вимоги підтримав та пояснив, що заборгованість відповідачем на момент розгляду справи не погашена, тому просив стягнути її в судовому порядку.

Відповідач, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи (а.с.19), в судове засідання не з’явився, всупереч вимог ч.2 ст.40 КАС України, про причину неявки суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, враховуючи принципи рівності сторін, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Роменське колективне швейне підприємство "Пролісок", зареєстроване як юридична особа та включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” є страхувальником та зареєстроване як платник страхових внесків в управлінні Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи від 02.02.1999р. (а.с.12),  копіями довідок з ЄДРПОУ (а.с.13-15).

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування ”страхувальник, в даному випадку, Роменське колективне швейне підприємство "Пролісок", зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах, передбачених Законом України “Про збір на обов‘язкове державне пенсійне страхування” для відповідних платників збору. Порядок обчислення збору на фактичні витрати на оплату праці встановлений п. 5 “Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої постановою правління ПФУ 19 грудня 2003 року № 21-1.

Згідно поданого до управлінні Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області розрахунку суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за січень 2010 року (а.с.10), відповідачем самостійно були нараховані страхові внески в сумі 619 грн. 17 коп., проте не сплачені у передбачений законом строк, що підтверджується поясненнями представника позивача.

Враховуючи, що відповідачем суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за січень 2010 року на момент розгляду справи залишаються несплаченими, що підтверджується поясненнями представника позивача, то суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення з Роменського колективного швейного підприємства "Пролісок" заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у розмірі 619 грн. 17 коп. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.  

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  управління Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області  до  Роменського колективного швейного підприємства "Пролісок"   про стягнення заборгованості – задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Роменського колективного швейного підприємства "Пролісок" (42007, Сумська область, м. Ромни, б-р Московський,11,  код 05502597) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Ромни Сумської області (42000, Сумська область, м. Ромни бул. Шевченка, 8, код 22977066) 619 грн. 17 коп. (шістсот дев'ятнадцять) грн. 17 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків за січень 2010 року.     

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

  Суддя                                               (підпис)                                С.М. Гелета

 < Список > < Дата > 

          З оригіналом згідно  

            Суддя                                                                                  С.М. Гелета

Повний текст постанови складено та підписано 11.06.2010р.

           

Дата ухвалення рішення08.06.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9848363
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4321/10/1870

Постанова від 08.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Постанова від 08.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні