Постанова
від 04.06.2010 по справі 2а-4074/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

 СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

  04 червня 2010 р.                                                             Справа № 2а-4074/10/1870

 Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -  Павлічек В.О.

за участю секретаря судового засідання-Дикач О.О.,< Текст > 

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  Державної податкової інспекції в місті Суми  до  товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест"  про припинення юридичної особи ,-

  В С Т А Н О В И В:

21.04.2010 відповідно до ухвали Сумського окружного адміністративного суду було відкрито провадження у справі за адміністративним позовом державної податкової інспекції в м. Суми до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест" про припинення юридичної особи.

У позовній заяві позивач просив розглядати справу без участі представника ДПІ в м. Суми.

Позовні вимоги позивач мотивує тим, що відповідач зареєстрований як юридична особа та знаходиться на обліку в ДПІ в м. Суми як платник податків.

Відповідач більше року не подає до ДПІ в м. Суми податкових декларацій, що підтверджується матеріалами ДПІ в м. Суми.

Представник відповідача надав суду заяву в якій позовні вимоги визнає у повному обсязі та просить розглядати справу за відсутності представника ТОВ "Українська будівельно-інвестеційна компанія "Будінвест".

З огляду на зазначене, суд вважає, що неприбуття в судове засідання представника відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позовні вимоги задовольнити, виходячи з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест" зареєстрована як юридична особа, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 6).

Підставою для звернення з позовом у справі є неподання відповідачем звітності до податкових органів більше року (з січня 2009 року по теперішній час), про що свідчить наявна в матеріалах справи довідка ДПІ в м. Суми від 08.04.2010 (а.с. 8).

Відповідно до статті 67, 68 Конституції  України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах встановлених законом (ст. 67), кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (ст. 68).

Частиною 1 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”від 25 червня 1991 року N 1251-XII (зі змінами і доповненнями) передбачено обов'язок платників податків і зборів (обов'язкових платежів) вести бухгалтерський   облік, складати  звітність  про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання  у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни, допускати посадових осіб державних податкових органів до обстеження приміщень, що використовуються для одержання доходів чи пов’язані з утриманням об’єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчислення і сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб —підприємців”від 15 травня 2003 року N 755-IV (зі змінами і доповненнями) юридична особа припиняється за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Частина 2 ст. 38 цього ж Закону визначає, що однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону

Суд, дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, вважає, що вимоги позивача обґрунтовані, позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

  П О С Т А Н О В И В:

  Адміністративний позов  Державної податкової інспекції в місті Суми  до  товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест"   про припинення юридичної особи – задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест" (ід. код 33698913, м. Суми, вул. Супруна, 24, 32).

Про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Українська будівельно-інвестиційна компанія "Будінвест" повідомити виконавчий комітет Сумської міської ради.  < Сума стягнення (цифрами) > < Текст >

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови складено 09 червня 2010 року.

  Суддя                          (підпис)           В.О. Павлічек

 < Список > < Дата >

З оригіналом згідно  

  Суддя                                                                                             В.О. Павлічек

 

Дата ухвалення рішення04.06.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9848444
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4074/10/1870

Постанова від 04.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 21.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 21.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 04.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні