Постанова
від 09.06.2010 по справі 2а-3977/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Копія >

 СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

  09 червня 2010 р.                                                             Справа № 2а-3977/10/1870

 Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -  Прилипчука  О.А.

за участю секретаря судового засідання- Дишковець Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми  справу №2а-3977/10/1870

за позовом   Роменської міжрайонної державної податкової інспекції

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Аргумент"

про  припинення юридичної особи ,-

  ВСТАНОВИВ:

Роменська міжрайонна державна податкова інспекція  (надалі по тексту –позивач, Роменська МДПІ) звернулась до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аргумент"   (надалі по тексту –відповідач, ТОВ «Аргумент»), в якому просить суд:

- припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аргумент".

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що 29.12.2002 року ТОВ «Аргумент»зареєстроване виконавчим комітетом Роменської міської ради Сумської області як юридична особа. Всупереч вимог п.п.4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»з 20.04.2008 року та по теперішній час не подає до Роменської  МДПІ  податкову звітність.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, в позовній заяві просив суд розглянути справу без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, про причини неявки не повідомив.  

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав .

Судом встановлено, що ТОВ «Аргумент»29.12.2002 року зареєстроване виконавчим комітетом Роменської міської ради Сумської області як юридична особа та взята на облік в Роменській  МДПІ (а.с. 4-6).

Згідно ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»одним із випадків припинення юридичної особи є постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідно до ч. 2. ст.38 зазначеного Закону підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з  матеріалів справи  з 20.04.2008 року та по теперішній час відповідач  не звітує про свою підприємницьку діяльність перед Роменсько МДПІ, господарську діяльність не здійснює, заборгованість зі сплати податків і зборів не має (а.с. 5).

Таким чином, відповідач не виконує вимоги п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», та більше року не подає податкової звітності, а тому вимоги позивача про припинення діяльності юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Аргумент"   є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 94, 98, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства  України, суд -   

  ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов  Роменської міжрайонної державної податкової інспекції  до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Аргумент"   про припинення юридичної особи –задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аргумент" (1-й провул. Жовтневої Революції,8, м.Ромни, Сумська область, код ЄДРПОУ 32191352).

Про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Аргумент" повідомити виконавчий комітет Роменської  міської ради Сумської області.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

 Суддя                          О.А. Прилипчук

  Повний текст постанови складено 14.06.2010 року

 

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9848502
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3977/10/1870

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні