Постанова
від 10.05.2007 по справі а17/096-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А17/096-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

      01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                     тел. 230-31-77

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

10.05.07   10:10 год.                                                                                   Справа № А17/096-07

Господарський суд Київської області у складі судді В.Г. Суховий

Секретар судового засідання –Деркач Т.Г.;

за участю представників:

позивача:  Колесник І.О.;

відповідача:   не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

За позовом  Переяслав-Хмельницької об'єднаної державної податкової інспекції

до                  Фермерського господарства “Золотий колос”

про                скасування державної реєстрації

       СУТЬ СПОРУ:

       В господарський суд Київської області звернулася з позовом Переяслав-Хмельницька об'єднана державна податкова інспекція Київської області (далі –Позивач) до Фермерського господарства “Золотий колос” (далі - Відповідач) про скасування державної реєстрації.

       Позивач обґрунтовує позов тим, що відповідачем порушено вимоги Закону України «Про систему оподаткування», зокрема, відповідач не подавав до Переяслав-Хмельницької об'єднаної державної податкової інспекції податкові декларації, документи фінансової звітності починаючи з  другого кварталу 2001 року і по теперішній час, а отже , –  у зв'язку з цим просить скасувати державну  реєстрацію юридичної особи –Фермерського господарства “Золотий колос” .

Позивач подав заяву  від 10.05.2007 р. про уточнення позовних вимог, в якій він просить припинити юридичну особу - Фермерське господарство “Золотий колос”.

         Відповідач свого представника в судове засідання не направив, про причини неявки суд не повідомив, витребувані документи суду не надав.

Про час і місце розгляду справи відповідач повідомлений належним чином ухвалою суду про відкриття провадження у справі від 26.03.2007р. та повісткою про виклик в судове засідання з відміткою “відправлено № 534 від 30.03.2007р.” за адресою (Київська обл., Переяслав-Хмельницький район, с. Соснова), що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення № 05968192 від 04.04.2007р.  

Отже, відповідач вважається належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи в судовому  засіданні.

Відповідно до ст. 128 КАС України неприбуття  в  судове  засідання   без   поважних причин представника  сторони  або  третьої  особи,  або неповідомлення ним про  причини  неприбуття  не  є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд  

        в с т а н о в и в:

Фермерське господарство “Золотий колос” зареєстровано на підставі розпорядження Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Київської області від 22.05.1996 року  за  № 170.

Згідно довідки про взяття на облік платника податків від 08.02.2007 року за № 46 Фермерське господарство «Золотий колос»взяте на облік 04.06.1996 року за №206 у Переяслав-Хмельницькій об'єднаній державній податковій інспекції.

Відповідно до пунктів 1, 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами, а також подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів). В порушення зазначеної норми Фермерське господарство “Золотий колос”  не звітує перед Переяслав-Хмельницькою об'єднаною державною податковою інспекцією Київської області  з другого кварталу  2001 р., про що позивач зазначив в позовній заяві.

Позивач у довідці про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів) за № 2614/110/19-0-09 від 19.03.2007 року зазначив, що Фермерське господарство “Золотий колос”  не має заборгованості із сплати податків і обов'язкових платежів.

Відповідно до підпункту 8.6 пункту 8 Інструкції про порядок обліку платників податків, затвердженої Наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998р. № 80  зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.03.1998р. за №172/2612, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та в разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник державної податкової служби приймає рішення про звернення до господарського суду з позовною заявою про скасування державної реєстрації такого платника податків.

Відповідно до Закону України «Про державну податкову службу в Україні»органи державної   податкової  служби  у  випадках,  в  межах компетенції та у порядку,  встановлених  законами  України,  мають право звертатися  у  передбачених  законом  випадках до судових органів із  заявою  (позовною  заявою)  про  скасування  державної реєстрації.

Згідно з частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»підставами   для   постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на вищевикладене, господарський суд приймає постанову суду про задоволення адміністративного позову.

Керуючись ст.ст. 128, 158, 160 –163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.          Задовольнити позов повністю.

2.          Припинити юридичну особу - Фермерське господарство “Золотий колос ” (Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Соснова, код ЄДРПОУ 23572868).

3.          Копію постанови надіслати відповідачу.

4.          Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Київської області  (08404, Київська область, м. Переяслав-Хмельницький, вул. Б.Хмельницького, 53) для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Дана постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного терміну на подання заяви про апеляційне оскарження/апеляційної скарги у разі їх не подання або після закінчення 20-денного терміну після подання заяви про апеляційне оскарження у випадку неподання апеляційної скарги або після закінчення апеляційного розгляду справи і залишення постанови без змін.

Дану постанову може бути оскаржено у 10-денний термін з дня складення у повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження/апеляційної скарги або у 20-денний термін після подання у 10-денний термін заяви про її апеляційне оскарження шляхом подачі апеляційної скарги.

    Суддя:                                                                                  

Дата ухвалення рішення10.05.2007
Оприлюднено03.10.2007
Номер документу984896
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а17/096-07

Постанова від 10.05.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Суховий В.Г.

Ухвала від 26.03.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Суховий В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні