Ухвала
від 20.07.2021 по справі 759/16052/21
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/5896/21

ун. № 759/16052/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня 2021 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду у досудовому розслідуванні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021110000000056 від 25.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України КК України,-

ВСТАНОВИВ:

19.07.2021 року до Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого слідчого управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 в якому просить надати старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні у складі: старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_4 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_5 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_6 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_7 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_8 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_9 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_10 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_11 ; старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП поліції в Київській області ОСОБА_12 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_13 ; старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_14 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_15 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_16 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_17 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_18 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_19 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_20 , дозвіл на проведення огляду із застосуванням фото- та відео зйомки земельних ділянок з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 (власник вказаних земельних ділянок - ТОВ «КОМПАНІЯ «ДНІПРОВСЬКІ ХВИЛІ» Код ЄДРПОУ: 41883677), а також будівель та споруд, які на них розташовані, за адресою: Київська область, Бориспільський район, Гнідинська сільська рада СТ Ексімгруп Лімітед, із залученням працівників УСР в Київській області ДСР НП України, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Державної екологічної інспекції у Київській області, Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра та інженера землевпорядника з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які матимуть доказове значення у подальшому розслідуванні.

Клопотання обґрунтоване тим, що посадові особи Ірпінської міської ради вступивши в злочинну змову з підприємцями забудовниками з метою власного протиправного збагачення, налагодили схему незаконного будівництва житлових комплексів на території м. Ірпінь, використовуючи при цьому фіктивні документи.

Крім того, в ході досудового розслідування кримінального провадження було встановлено, що на території Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області, а саме на земельних ділянках з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 здійснюється будівництво житлового комплексу «Sky River 2».

Аналізом дозвільних документів на вказане будівництво, які опубліковані на Порталі єдиної державної електронної системи у сфері будівництва встановлено, що замовник ТОВ «КОМПАНІЯ «ДНІПРОВСЬКІ ХВИЛІ» (код ЄДРПОУ 41883677) отримав Дозвіл на будівництво серії ІУ №012210125522 від 16.02.2021 року. Назва об`єкта будівництва - Нове будівництво комплексу відпочинку (готельно-ресторанний комплекс з апартаментами) за адресою: СТ ГО «Ексімгруп-Лімітед» на території Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Однак, візуальним оглядом будівельного майданчику встановлено, що на вказаних земельних ділянках відбувається зняття верхнього шару ґрунту, вирубка зелених насаджень та нове будівництво багатоквартирного житлового будинку, що не відповідає дозвільним документам та цільовому призначенню земельних ділянок.

Крім того встановлено що на земельні ділянках з кадастровими номерами 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 зареєстроване обмеження у їх використанні - водоохоронна зона.

Відповідно до ст. 88 Водного кодексу України (Прибережні захисні смуги) з метою охорони поверхневих водних об`єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги.

Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною:

-для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів - 25 метрів;

-для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 метрів;

-для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів

Відповідно до ст. 61 Земельного кодексу України, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

-розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;

-зберігання та застосування пестицидів і добрив;

-влаштування літніх таборів для худоби;

-будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

-влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо;

-миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.

Таким чином, в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду земельних ділянок з наступними кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 (власник вказаних земельних ділянок - ТОВ «КОМПАНІЯ «ДНІПРОВСЬКІ ХВИЛІ» Код ЄДРПОУ: 41883677) із залученням працівників УСР в Київській області ДСР НП України, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Державної екологічної інспекції у Київській області, Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра та інженера землевпорядника та із застосуванням фото- та відео зйомки з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які матимуть доказове значення у подальшому розслідуванні.

В судове засідання з`явився слідчий, який клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити.

Відповідно до ст.233КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ст. 234 ч. 1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК Ураїни, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно ї правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Слідчий суддя, беручи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані обставини мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, вважає, що клопотання необхідно задовольнити.

В зв`язку із викладеним, керуючись ст. ст.233, 234,ст. 235, ст. 236, ст. 237 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні у складі: старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_4 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_5 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_6 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_7 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_8 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_9 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_10 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_11 ; старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП поліції в Київській області ОСОБА_12 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_13 ; старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_14 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_15 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_16 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_17 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_18 ; старшого слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_19 ; слідчого СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_20 , дозвіл на проведення огляду із застосуванням фото- та відео зйомки земельних ділянок з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 (власник вказаних земельних ділянок - ТОВ «КОМПАНІЯ «ДНІПРОВСЬКІ ХВИЛІ» Код ЄДРПОУ: 41883677), а також будівель та споруд, які на них розташовані, за адресою: Київська область, Бориспільський район, Гнідинська сільська рада СТ Ексімгруп Лімітед, із залученням працівників УСР в Київській області ДСР НП України, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Державної екологічної інспекції у Київській області, Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра та інженера землевпорядника з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які матимуть доказове значення у подальшому розслідуванні.

Ухвала слідчого судді діє один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу98507890
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду у досудовому розслідуванні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021110000000056 від 25.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України КК України

Судовий реєстр по справі —759/16052/21

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Журибеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні