Ухвала
від 22.07.2021 по справі 155/742/21
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/742/21

Провадження №2/155/503/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 липня 2021 року місто Горохів

Горохівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого-судді Адамчук Г.М.,

за участю секретаря судового засідання Ревуцької М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Горохівського районного суду Волинської області перебуває вищевказана цивільна справа.

До суду надійшла спільна заява сторін по справі про затвердження мирової угоди з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок.

Сторони подали до суду письмові заяви про розгляд справи у їхню відсутність.

Розгляд справи здійснювався за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України .

Спільна заява сторін про затвердження мирової угоди та мирова угода приєднані до матеріалів справи. Сторонам зрозумілі наслідки такого рішення та закриття провадження у справі, що передбачені ст.256 ЦПК України.

Суд, розглянувши мирову угоду, дослідивши матеріали цивільної справи, вважає заяву про визнання мирової угоди обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню із наступних підстав.

Мирова угода відповідає чинному законодавству, не порушує права сторін, відповідає встановленим у справі фактичним обставинам.

Відповідно до вимог ст.207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з п.5 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Відповідно до ч.2 ст.256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Вивчивши мирову угоду суд вважає, що вона не суперечить закону, стосується лише прав та обов`язків сторін та предмета позову, умови мирової угоди не порушують прав, свобод чи інтересів інших осіб, тому приходить до висновку про необхідність затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Зазначена мирова угода долучена до матеріалів справи, сторонам роз`яснені наслідки затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі, передбачені ст.256 ЦПК України.

Зважаючи на викладене, керуючись ст.ст.207, 208, 255, 256 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену між позивачкою ОСОБА_1 та відповідачем ОСОБА_2 , згідно з якою:

Визнати за ОСОБА_1 право власності в порядку спадкування за законом п`ятої черги на житловий будинок з господарськими, побутовими будівлями і спорудами, загальною площею 105,1 кв.м., житловою площею 84,2 кв.м., що розташований в АДРЕСА_1 , після померлої ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , майна ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , яке вона прийняла, але не оформила своїх спадкових прав .

Визнати за ОСОБА_1 право власності в порядку спадкування за законом п`ятої черги, на земельну ділянку площею 1,90 га, кадастровий номер 0720880400:00:001:0176, яка розташована на території Бранівської сільської ради Горохівського району Волинської області, призначена для ведення особистого селянського господарства відповідно до Державного акта на право приватної власності на землю серії ІІ-ВЛ №033213, як на спадкове майно, що залишилося після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визнати за ОСОБА_1 , в порядку спадкування за законом п`ятої черги, право на завершення приватизації та реєстрацію права власності відповідно до Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень земельної ділянки площею 0,21 га для ведення особистого підсобного господарства та земельної ділянки площею 0,25 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, які були передані у приватну власність ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі рішення Бранівської сільської ради народних депутатів Горохівського району Волинської області від 31 березня 1994 року №16/5, як на спадкове майно, що залишилося після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підписанням даної мирової угоди сторони підтверджують відсутність будь-яких претензій щодо вищезазначеного майна.

Судові витрати по справі кожна із сторін залишає за собою.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Волинського апеляційного суду через Горохівський районний суд Волинської області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.07.2021
Оприлюднено26.07.2021
Номер документу98520711
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —155/742/21

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні