Ухвала
від 22.07.2021 по справі 545/2118/21
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/2118/21

Провадження № 2/545/1036/21

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"22" липня 2021 р. суддя Полтавського районного суду Полтавської області Стрюк Л.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Алекскредит (адреса: м.Дніпро, вул. Якова Самарського, будинок 12А) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню , -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до суду з позовом про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175 та 177 ЦПК України.

Позивач просила витребувати від приватного виконавця Райди О.С., ТОВ Алекскредит та приватного нотаріуса Києво-Святошинського нотаріального округу Київської області Грисюк О.В. матеріали на підставі яких вчинено виконавчий напис.

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч. 6 ст. 19, ч.1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, а саме: справи, в яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Як встановлено положеннями ч.3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, у відповідності до приписів ч.5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У даному випадку, зважаючи на вищенаведені вимоги цивільного процесуального законодавства України, а також враховуючи положення ст. 11 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Алекскредит про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 11, 13, 19, 187, 260, 261, 274, 277, 279 353, 354 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Алекскредит про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання на 08:40 год. 02.09.2021 року.

Надіслати учасникам справи копію позовної заяви із додатками та визначити:

-строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження; копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана(надана) одночасно з надісланням(наданням) відзиву до суду;

-строк для подання позивачем відповіді на відзив - 5 днів з дня отримання відзиву; копія відповіді на відзив одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив з дотриманням положень ст. 180, ст.183, 278 ЦПК України в 10 денний строк з моменту її отримання, а також на підставі ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву .

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Витребувати у приватного виконавця Виконавчого округу Полтавської області Райди Олександра Сергійовича (м. Полтава, вул. Пушкіна, 111) такі документи:

- належним чином засвідчену копію матеріалів виконавчого провадження №65896895;

- належним чином засвідчену копію виконавчого напису нотаріуса на підставі якого здійснюється виконавче провадження №65896895;

- належним чином засвідчену копію кредитного договору.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Алекскредит (м.Дніпро, вул. Якова Самарського, будинок 12А) такі документи:

- належним чином засвідчену копію виконавчого напису приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олени Василівни №52535 від 24.05.2021 року;

- належним чином засвідчену копію виписки з рахунку ОСОБА_1 ;

- документи, що підтверджують безспірність вимог, зазначених у виконавчому написі нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олени Василівни №52535 від 24.05.2021 року;

- належним чином засвідчену копію кредитного договору на підставі якого виникла заборгованість та виданий виконавчий напис нотаріуса;

- належним чином засвідчену копії виписки з рахунка боржника із зазначенням суми заборгованості та строків її погашення з відміткою стягувача про непогашення заборгованості.

Витребувати у приватного нотаріуса Києво-Святошинського нотаріального округу Київської області Грисюк Олени Василівни ( АДРЕСА_2 ) такі документи:

- належним чином засвідчені копії документів, що містяться в нотаріальній справі щодо видачі виконавчого напису №52535 від 24.05.2021 року;

- належним чином засвідчену копію виконавчого напису нотаріуса №52535 від 24.05.2021 року.

Зазначені документи надати Полтавському районному суду Полтавської області в термін до 01.09.2021 року.

Роз`яснити, що згідно ч.ч.7-8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, що розглядається, можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://pl.pl.court.gov.ua/sud1625/gromadyanam/csz/

Суддя: Л. І. Стрюк

Дата ухвалення рішення22.07.2021
Оприлюднено26.07.2021
Номер документу98522778
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —545/2118/21

Рішення від 07.12.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 20.07.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні