Ухвала
від 26.07.2021 по справі 211/3815/21
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/3815/21

Провадження № 2/211/2290/21

У Х В А Л А

про залишення позову без руху

26 липня 2021 року суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ткаченко С. В., розглянувши матеріали позовної заяви Обслуговуючого кооперативу Житлово- будівельний кооператив Рассвет-46 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості по оплаті внесків за утримання будинку та прибудинкової території, та витрат на оплату комунальних послуг , -

встановив:

позивач звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою.

Суд вважає, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки вона подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України.

Згідно п. 2 ч.3ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідност.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позивач зазначає місце реєстрації відповідачів за адресою : АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.6 ст.187 ЦПК України Довгинцівським районим судом міста Кривого Рогу було надіслано запит до виконавчого комітету Довгинцівської районної ради , згідно відповіді від 16 07 2021 року на території громади м. Кривого Рогу відповідачі не зареєстровані.

Позивач в позовній заяві зазначає, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 є власниками квартири за вищевказаною адресою.

Однак відповідно до Інформації з Державного реєстру ресових прав на нерухоме майно від 23 07 2021 року відомості про власника майна відсутні.

Позивачем не вказані повні анкетні дані відповідача ОСОБА_2 ( відсутні інформація про по- батькові ) , що унеможливлює встановити її місце знаходження та взагалі ідентифікувати її.

За відсутності місця реєстрації відповідачів , повних анкетних даних ОСОБА_5 , підтвердження їх права власності на вищевказану квартиру, суд не може визначитись про підсудність даної справи суду та відношення зазначених осіб до квартири та правомірність звернення з даним позовом саме до тих осіб, які зазначені у позовній заяві.

Вказане позбавляє суд можливості вирішити питання про відкриття провадження.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, із зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, оскільки позивачем не дотримані вищенаведені положення ЦПК України, позовна заява має бути залишена без руху відповідно з наданням заявникові строку для усунення недоліків, зазначених в позовній заяві , для можливості вирішення питання про відкриття провадження у даній справі .

Суд також вважає за необхідне попередити позивача, що у разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, то заява у відповідності до ч. 3 ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суд -

ухвалив:

позовну заяву Обслуговуючого кооперативу Житлово- будівельний кооператив Рассвет-46 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості по оплаті внесків за утримання будинку та прибудинкової території, та витрат на оплату комунальних послуг - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправлення зазначених недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі не виконання ухвали суду в зазначений строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С. В. Ткаченко

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення26.07.2021
Оприлюднено27.07.2021
Номер документу98559410
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —211/3815/21

Рішення від 20.10.2022

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні