Ухвала
від 27.07.2021 по справі 161/13364/21
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/13364/21

Провадження № 1-кс/161/5870/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 27 липня 2021 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду земельної ділянки, яка розташована у АДРЕСА_1 , площею 86,7 га., розпорядником якої є Підгайцівська сільська рада, форма власності - комунальна та використовуються АТ «Луцьке авіапідприємство (код ЄДРПОУ 13363879),,

ВСТ А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021030000000226 від 20 липня 2021 року за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст.197-1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що здобуто фактичні дані про те, що голова правління АТ «Луцьке авіапідприємство» ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою із головою ФГ «Марічка К» в особі ОСОБА_5 , в квітні 2021, умисно, здійснили самовільне захоплення земельної ділянки площею 45 га, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка знаходилась у комунальній власності Волинської ОДА, чим спричинили збитки на суму яка встановлюється.

Так, 01.04.2021 року голова правління АТ «Луцьке авіапідприємство» ОСОБА_4 , без відповідного погодження із Волинською обласною державною адміністрацією, уклав договір з ФГ «Марічка К», щодо виконання останнім робіт з облаштування до сучасних вимог частки території, що прилягає до злітно-посадкової смуги, рубіжних доріжок, площадок для стоянки літаків та об`єктів інфраструктури загальною площею 828000,00 кв.м. (85,2 га) за адресою: АДРЕСА_1 . Згадане фермерське господарство здійснило засів сільськогосподарських рослин (пшениця, олійна редька, гірчиця) на території вказаного злітно-посадкового майданчика загальною площею близько 45 га.

В подальшому встановлено, що акт на право користування землею, датований 1977 роком В № 005061 та виданий управлінню капітального будівництва облвиконкому для об`єктів Луцького аеропорту, а в подальшому, після прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який набрав чинності 27.05.2021 року, розпорядником вказаної земельної ділянки стала Підгайцівська ОТГ, форма власності вказаної земельної ділянки площею 86,7 га. залишилась комунальна, однак до прийняття вище вказаного Закону України розпорядником вказаної земельної ділянки була Волинська обласна державна адміністрація.

З метою виявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення а тому старший слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

В судове засідання прокурор та старший слідчий не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, водночас, подали суду клопотання про проведення судового засідання за їх відсутності, подане клопотання підтримують повністю, а тому, у відповідності до вимог ч. 4 ст. 107 КПК України судове засідання проводиться за їх відсутності, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Згідно ст. 237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення огляду, передбачених ст. 237 КПК України, тому групі слідчих СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 чи іншому слідчому групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, слід надати дозвіл на огляд.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 237 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду задовольнити.

Надати групі слідчих СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 чи іншому слідчому групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, яка розташованау АДРЕСА_1 ,площею 86,7га.,розпорядником якоїє Підгайцівськасільська рада,форма власності-комунальна тавикористовуються АТ«Луцьке авіапідприємство(кодЄДРПОУ 13363879), за участю працівників Головного управління Держгеокадастру у Волинській області (їх структурних підрозділів), сертифікованого інженера землевпорядника, за необхідності інших осіб чи спеціалістів, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які мають доказове значення, а саме: фіксації розміру вказаної земельної ділянки та наявності засіяних (вирощуваних) сільськогосподарських культур.

Огляд провести до 05 серпня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення27.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98578666
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/13364/21

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні