Ухвала
від 27.07.2021 по справі 941/1734/20
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2021 рокусмт ПетровеСправа № 941/1734/20 Провадження № 2/941/129/21

Петрівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Шаєнко Ю. В.

при секретарі - Фатьяновій А.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт. Петрове Петрівського району Кіровоградської області об`єднану цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - головою Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області Больботом Валерієм Вікторовичем, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району, про скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди та за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання незаконним та скасування розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності ,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Петрівського районного суду Кіровоградської області від 28.04.2021 року об`єднано цивільну справу - №941/1734/20 провадження №941/129/21 за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - головою Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області Больботом Валерієм Вікторовичем, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району, про скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди та справу №941/1516/20 провадження №941/89/21 за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання незаконним та скасування розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності

В ході підготовчого судового засідання представник позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Олександрійську району державну адміністрацію Кіровоградської області та залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центр надання соціальних послуг Петрівської селищної ради Кіровоградської області.

Своє клопотання представник позивача мотивував тим, що відбулася реорганізація в результаті якої ліквідовано Петрівську районну державну адміністрацію Кіровоградської області, шляхом приєднання до Олександрійської районої державної адміністрації Кіровоградської області, а також створено Центр надання соціальних послуг Петрівської селищної ради Кіровоградської області.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши документи справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч.4 ст. ст.51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

У відповідності до ч.1 ч.2 ст. ст.52 ЦПК України, треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін.

Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу.

Також, відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з копії розпорядження Голови Кіроворадської обласної державної адміністрації № 915-р від 31.12.2020 року Про реорганізацію районних державних адміністрації в Олександрійському районі , припинено юридичну особу публічного права Петрівську районну державну адміністрацію.

А згідно рішення Петрівської селищної ради Кіровоградської області № 58/7 від 15.12.2020 року створено Відділ (центр) надання адміністративних послуг Петрівської селищної ради Кіровоградської області.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 51, 52, 55 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Залучити до участі в об`єднаній цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - головою Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області Больботом Валерієм Вікторовичем, із третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району, про скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди та за позовом ОСОБА_1 до Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання незаконним та скасування розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності, в якості співвідповідача Олександрійську району державну адміністрацію Кіровоградської області та залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Центр надання соціальних послуг Петрівської селищної ради Кіровоградської області.

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні в даній справі до 15 вересня 2021 року 11 години 30 хвилин.

Співвідповідачу - Олександрійській районній державній адміністрації Кіровоградської області та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Центр надання соціальних послуг Петрівської селищної ради Кіровоградської області, направити копію ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петрівського районного суду

Кіровоградської області Ю. В. Шаєнко

СудПетрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.07.2021
Оприлюднено28.07.2021
Номер документу98580798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —941/1734/20

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Рішення від 05.06.2022

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні