Ухвала
від 28.07.2021 по справі 289/1115/21
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/1115/21

Номер провадження 1-в/289/47/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.07.2021 м.Радомишль

Радомишльський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

адвоката - ОСОБА_4

особи щодо якої розглядається заява - ОСОБА_5

розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства «Радомишльська лікарня» Радомишльської міської ради про припинення застосування примусових заходів медичного характеру - психіатричної допомоги за місцем проживання відносно ОСОБА_5 ,-

ВСТАНОВИВ:

Комунальне некомерційне підприємство «Радомишльська лікарня» Радомишльської міської ради звернулося до суду із заявою про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги за місцем проживання відносно ОСОБА_5 .

В обґрунтування заяви зазначили, що 22.06.2021 року ОСОБА_5 оглянута комісією лікарів психіатрів за хворими, які перебувають на примусових заходах медичного характеру, яка прийшла до висновку про доцільність припинення застосованих раніше примусових заходів медичного характеру і амбулаторних умовах за місцем проживання у відношенні ОСОБА_5 .

У судове засіданні представник КНП «Радомишльська лікарня» не з`явився, надав до суду заяву про слухання справи у його відсутності та просив заяву задовольнити.

У судовому засіданні прокурор не заперечував проти задоволення заяви про припинення примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_5 .

У судовому засіданні захисник ОСОБА_4 не заперечувала проти задоволення заяви про припинення примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_5 .

У судовому засідання особа, стосовно якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, ОСОБА_5 не заперечувала проти задоволення заяви.

Дослідивши матеріали, додані до заяви КНП «Радомишльська лікарня» про припинення надання примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_5 , заслухавши думку прокурора, захисника, особи, стосовно якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Згідно ухвали Коростишівського районного суду Житомирської області від 15.01.2020 р. до ОСОБА_5 застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, за вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст. 185, ч.3 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України. Ухвалою Радомишльського районного суду Житомирської області від 09.02.2021 року застосування примусових заходів медичного характеру до ОСОБА_5 продовжено строком на 6 місяців.

Відповідно дост.19 Закону України «Про психіатричну допомогу»питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру може здійснюватися судом також за заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи іншого законного представника, у разі якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів закладу, в якому особі надається психіатрична допомога, або, у разі наявності, висновок обраного особою незалежного лікаря-психіатра.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 2-2021 (п.п.27, 28), враховуючи, що на даний час у ОСОБА_5 стабільний стан, відсутні агресивні тенденції, афективні коливання, вона потребує припинення примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах за місцем проживання.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Згідно ч. 1, 2 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

За таких обставин, враховуючи стабільність психічного стану здоров`я ОСОБА_5 на теперішній час, суд вважає необхідним припинити застосування примусових заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку стосовно ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст.94,95 КК України, ст.ст. 514-515 КПК України,ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального некомерційного підприємства «Радомишльська лікарня» Радомишльської міської ради про припинення застосування примусових заходів медичного характеру - психіатричної допомоги за місцем проживання відносно ОСОБА_5 - задовольнити.

Припинити застосування до ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення через Радомишльський районний суд Житомирської області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98617083
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру - психіатричної допомоги за місцем проживання відносно ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —289/1115/21

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні