Ухвала
від 26.07.2021 по справі 760/28889/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/28889/20

УХВАЛА

про прийняття зустрічного позову та про перехід до розгляду справи

за правилами загального позовного провадження

26 липня 2021 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва

у складі головуючого - судді Аксьонової Н.М.,

з участю секретаря судового засідання Вовченка М.Д.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Жуковської Т.Р.,

представника відповідача ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА Крилевець М.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА , Товариства з обмеженою відповідальністю РК ТРАЄКТОРІЯ , Товариства з обмеженою відповідальністю Юридична компанія ПРАВО ТА ГРОШІ , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ФАКТОР ГРУП про визнання незаконним рішення, про зобов`язання вчинити дії направлені на реалізацію права позивача отримати у власність об`єкт інвестування, про визнання недійсними договорів, та

зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими,

В С Т А Н О В И В :

31 грудня 2020 року до Солом`янського районного суду міста Києва надійшла від позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ Фінансова компанія Толока , ТОВ РК Траєкторія , ТОВ Юридична компанія Право та гроші , ТОВ Фінансова компанія Фактор Груп просить суд:

1) визнати рішення ТОВ Толока (ЄДРПОУ 32955460) №17/02-1 від 17 лютого 2020 року, незаконним та таким, що порушує права ОСОБА_1 у частині належного та добросовісного виконання ним умов договору №36-1 від 01 березня 2016 року про участь у фонді фінансування будівництва;

2) зобов`язати ТОВ Фінансова компанія Толока (ЄДРПОУ 32955460) поновити ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у реєстрі інвесторів, які брали участь в інвестуванні будівництва житлового будинку з підземним паркінгом на АДРЕСА_1 , на розі АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 , закріпивши за ними об`єкти інвестування - майнові права на квартиру АДРЕСА_4 ;

3) зобов`язати ТОВ Фінансова компанія Толока (ЄДРПОУ 32955460) видати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) довідку про набуття у власність об`єкту інвестування - трикімнатної квартири АДРЕСА_4 (будівельна адреса АДРЕСА_1 , на розі АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 ) та внести дані щодо ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) до переліку довірителів, яким забудовник у подальшому зобов`язаний передати у власність об`єкт інвестування - трикімнатну квартиру АДРЕСА_4 (будівельна адреса АДРЕСА_1 , на розі АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 );

4) визнати недійсними договір про участь у фонді фінансування будівництва №36-1 від 18 червня 2020 року укладений між ТОВ Фінансова компанія Толока (ЄДРПОУ 32955460) та ТОВ Юридична компанія Право та гроші (ЄДРПОУ 39165528);

5) визнати недійсними Довідку №36-1 від 19 червня 2020 року про право довірителя на набуття у власність об`єкта інвестування, яка видана ТОВ Фінансова компанія Толока (ЄДРПОУ 32955460), Акт №36-1 прийняття - передачі об`єкта інвестування (квартира АДРЕСА_6 ) складений 19 червня 2020 року ТОВ РК Траєкторія (ЄДРПОУ 33540479) та ТОВ Юридична компанія Право та гроші (ЄДРПОУ 39165528), наказ ТОВ РК Траєкторія (ЄДРПОУ 33540479) №19-06/КВ від 19 червня 2020 року про затвердження переліку інвесторів, які брали участь в інвестування об`єкта будівництва, у частині включення до переліку інвесторів ТОВ Юридична компанія Право та гроші (ЄДРПОУ 39165528) щодо об`єкту інвестування - трикімнатної квартири АДРЕСА_6 на сьомому поверсі секції №1;

6) припинити право власності ТОВ Юридична компанія Право та гроші на квартиру АДРЕСА_4 ;

7) визнати недійсним договір іпотеки від 24 червня 2020 року, укладений між ТОВ Фінансова компанія Фактор Груп (ЄДРПОУ 409111449) та ТОВ Юридична компанія Право та гроші (ЄДРПОУ 39165528), що посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Матвієнко О.О. за реєстровим № 2729;

8) скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку №37027982 від 24 червня 2016 року, внесений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Матвієнко О.О. та скасувати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєстраційний запис про обтяження №37028438 від 24 червня 2016 року, внесений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Матвієнко О.О.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31 грудня 2021 року визначено для розгляду цієї справи головуючого суддю Аксьонову Н.М.

06 січня 2021 року вищевказану позовну заяву залишено без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків.

У встановлений судом строк позивачем було усунуто недоліки, вказані в ухвалі суду.

Ухвалою від 20 січня 2021 року позовну заяву ОСОБА_1 було прийнято до розгляду, відкрито спрощене провадження у справі та призначено перше судове засідання з повідомленням (викликом) сторін.

30 березня 2021 року до Солом`янського районного суду міста Києва надійшла зустрічна позовна заяви ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими.

Згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 30 березня 2021 року визначено для розгляду цієї справи головуючого суддю Аксьонову Н.М.

03 червня 2021 року зустрічну позовну заяву залишено без руху, надано позивачу за зустрічним позовом строк для усунення недоліків.

В судовому засіданні позивач та представник позивача за первісним позовом не заперечували проти прийняття зустрічного позову та переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Представник відповідача за первісним позовом та представник позивача за зустрічним позовом ТОВ Фінансова компанія ТОЛОКА просила прийняти зустрічну позовну заяву та здійснити перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Представники відповідачів за первісним позовом ТОВ РК ТРАЄКТОРІЯ , ТОВ Юридична компанія ПРАВО ТА ГРОШІ , ТОВ Фінансова компанія ФАКТОР ГРУП в судове засідання не з`явилися, про дату, час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причинки неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч.2-4 ст.193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно ст.194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу. До зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу. Зустрічна позовна заява, подана з порушенням вимог частин першої та другої статті 193 цього Кодексу, ухвалою суду повертається заявнику. Копія зустрічної позовної заяви долучається до матеріалів справи.

Таким чином, судом встановлено, що у встановлений ухвалою суду від 03 червня 2021 року строк позивачем за зустрічним позовом було усунуто недоліки позовної заяви, а тому зустрічна позовна заява подана із додержанням вимог, викладених у статтях 175-177 ЦПК України, підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, визначені статтями 185, 186 ЦПК України, відсутні.

Беручи до уваги, що вимоги за первісним і зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, оскільки вони виникають з одних правовідносин, а зустрічний позов подано у встановлений строк, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, об`єднавши вимоги в одне провадження.

Крім того, на підставі ч.4 ст.193 ЦПК України наявні підстави для переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями 175-177, 185, 193-194, 260, 261 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими прийняти до спільного розгляду з первісним позовом .

Вимоги за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА до ОСОБА_1 про визнання правовідносин припиненими об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ТОЛОКА , Товариства з обмеженою відповідальністю РК ТРАЄКТОРІЯ , Товариства з обмеженою відповідальністю Юридична компанія ПРАВО ТА ГРОШІ , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія ФАКТОР ГРУП про визнання незаконним рішення, про зобов`язання вчинити дії направлені на реалізацію права позивача отримати у власність об`єкт інвестування, про визнання недійсними договорів.

Здійснити перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 11 год. 00 хв. 19 жовтня 2021 року в приміщенні Солом`янського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1) з повідомленням (викликом) сторін.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи. Відповідачу за зустрічним позовом направити копію зустрічної позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на зустрічну позовну заяву. У зазначений строк відповідач за зустрічним позовом має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач за зустрічним позовом зобов`язаний надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем за зустрічним позовом відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу за первісним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу за первісним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://sl.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя Солом`янського районного

суду міста Києва Н.М. Аксьонова

Дата ухвалення рішення26.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98620534
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правовідносин припиненими

Судовий реєстр по справі —760/28889/20

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні