Рішення
від 28.08.2006 по справі 20-12/165
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-12/165

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Іменем України

РІШЕННЯ

"28" серпня 2006 р. справа № 20-12/165

За позовом: Державної податкової інспекції у Нахімовському районі м. Севастополя (99001,  м. Севастополь, вул. Гер. Севастополя, 74)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” (99011, м. Севастополь, вул. Покришкіна, 14)

про припинення юридичної особи,

                                                                                                                         Суддя Харченко І.А.,

Представники сторін

Від позивача  – Ліннік О.В., довіреність № 98/10-0  від 14.01.06, старший податковий інспектор юридичного відділу;

Від відповідача  - не з'явився;

       Суть спора:

Державна податкова інспекція у Нахімовському районі м. Севастополя звернулась до господарського суду міста Севастополя з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” про припинення юридичної особи, обґрунтував свої вимоги тім, що відповідач в строки, встановлені податковим законодавством, не подає звіти, декларації та інші документи, зв'язані з  сплатою податків, інших  платежів.

Відповідач явку повноважних представників в судове засідання не забезпечив, ухвалу суду від 16.08.06р. не виконав, відзив на позов, витребувані документи та докази не подав. Про дату, місце та годину засідання повідомлено належним чином –рекомендованою кореспонденцією.   

Справа розглядається за наявними в неї матеріалам у порядку статті 75 Господарського процесуального кодексу України, так як представлених позивачем доказів достатнє для прийняття  рішення.

Згідно  статей 20, 22 Господарського процесуального кодексу України у судовому засіданні представнику позивача роз'яснені  процесуальні права та обов'язки.  

Розглянувши  матеріали справи, дослідивши представлені докази, заслухав представника позивача  суд,

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа Нахімовської районної державної адміністрацією м. Севастополя 19.12.2001, перебуває на обліку як платник податків та зборів в Державної податкової інспекції у Нахімовському районі м. Севастополя.

Відповідно до підпункту 2 пункту 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування»платники  податків  і   зборів   (обов'язкових   платежів) зобов'язані подавати  до  державних  податкових   органів   та   інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно статті 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платниками податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»платники податків зобов'язані в строки, встановлені законом, представляти в податковий орган декларації за відповідний звітний період.

Згідно пункту 4 Прикінцевих положень Господарського кодексу України, набраного закону силу з 01.01.2004р., до господарських  відносин,  що  виникли до набрання чинності відповідними положеннями Господарського кодексу України, зазначені положення   застосовуються   щодо   тих  прав  і  обов'язків,  які продовжують існувати або  виникли  після  набрання  чинності  цими положеннями.

Відповідно до пункту 8 статті 19 Господарського кодексу України усі суб'єкти   господарювання   зобов'язані  здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів  своєї роботи,   складати   статистичну   інформацію,  а  також  надавати відповідно до вимог  закону  фінансову  звітність  та  статистичну інформацію   щодо   своєї  господарської  діяльності,  інші  дані, визначені   законом.  

Порядок та строки представлення звітності контролюючим органам визначені Законом України «Про порядок погашення зобов'язань платниками податків перед бюджетами та державними цільовими фондами »від 21.12.2000р. № 2181.

В порушення вимог Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платниками податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»відповідач з другого кварталу 2004 року в ДПІ у Нахімовському районі м. Севастополя податкові розрахунки, звіти, декларації та інші документи, зв'язані з сплатою податків, інших обов'язкових платежів, не представляє, що підтверджується матеріалами справи, а саме: довідкою  ДПІ у Нахімовському районі м. Севастополя про порушення податкового законодавства Товариством з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” (а.с. 5).

Відповідно до частини. 2 статті 38  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних  осіб - підприємців»від 15.05.03р. № 755-IV, підставами   для   постановляння   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи  є неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

 Згідно  пунктів 6, 7 статті  59 Господарського кодексу України, суб'єкт господарювання ліквідується у разі  скасування  його  державної  реєстрації  у  випадках, передбачених законом.  Скасування   державної   реєстрації   позбавляє   суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його  з  державного  реєстру.  Суб'єкт  господарювання  вважається ліквідованим  з  дня  внесення  до  державного  реєстру запису про припинення  його   діяльності.   Такий   запис   вноситься   після затвердження  ліквідаційного  балансу  відповідно  до  вимог цього Кодексу.  

Таким чином, суд вважає вимоги позивача щодо припинення державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” обґрунтованими та підлягаючими задоволенню в повному обсягу.

Відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України  на відповідача покладаються витрати по сплаті до державного бюджету України державного мито у сумі 85,00 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 118,00 грн.

Керуючись ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, ст. 49, 75, 82-84, 115, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

В и  р и ш и в :

1.          Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” (99011, м. Севастополь, вул. Покришкіна, 14, ідентифікацій код 31803074) зареєстровану Нахімовської районної державної адміністрацією м. Севастополя 19.12.2001.

2.          Проведення заходів по підготовці документів для державної реєстрації припинення юридичної особи покласти на Товариство з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс”.

3.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” (99011, м. Севастополь, вул. Покришкіна, 14, ідентифікацій код 31803074) до бюджету Державного бюджету України (т/с № 31116095600007 в УДК м. Севастополя, МФО 824509, ОКПО 24035598) державне мито у сумі 85,00 грн.

   Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

4.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Севкомсервіс” (99011, м. Севастополь, вул. Покришкіна, 14, ідентифікацій код 31803074) на користь  ДП «Судовий інформаційний центр»(юридична адреса –м. Київ, пр. Оболоньський, 23-А; п/р 260020114180001 в ВАТ «Банк Універсальний»; МФО 325707; ОКПО 30045370) витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 118,00 грн.

   Видати наказ після набрання рішенням законної сили.  

Після набрання рішенням законної сили надіслати примирник рішення до Нахімовської районної державної адміністрацією м. Севастополя  для державної реєстрації припинення юридичної особи.

Суддя                                                                                                                       І.А. Харченко

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення28.08.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу98646
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-12/165

Постанова від 12.06.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Харченко І.А.

Рішення від 28.08.2006

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Харченко І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні