Постанова
від 09.06.2010 по справі 2а-359/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

09.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2010 р. Справа № 2а-359/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чорної В. В. < Текст >

при секретарі Черненко А.А.

за участю:

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Бабушкінс ькому районі м. Дніпропетров ська до Корпорації "Українсь ка баскетбольна ліга" про при пинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровська на ви конання своїх владних повнов ажень, звернулася до Дніпроп етровського окружного адмін істративного суду із зазначе ним адміністративним позово м.

Позовна заява обґрунтован а тим, що відповідач порушує в имоги діючого законодавства , а саме, не знаходиться за міс цем своєї державної реєстрац ії, у зв' язку з чим до Єдиного державного реєстру внесено запис про відсутність відпов ідача за місцем державної ре єстрації, що є підставою для п рипинення юридичної особи.

В судове засідання сторони не з' явились.

Представник позивача наді слав суду заяву розгляд спра ви без його участі, з урахуван ням позиції, викладеної в поз овній заяві та на підставі на явних у ній доказів.

Судом на адресу державної р еєстрації відповідача напра влялася судова повістка, про те, поштове відправлення пов ернулося до суду з довідкою « Укрпошти» про відсутність ад ресата за зазначеною адресою . За таких обставин, враховуюч и, що про зміну місцезнаходже ння відповідач контролюючі о ргани не повідомив, відповід них змін до Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в не вніс, суд вважає його нале жним чином повідомленим про розгляд справи.

За таких обставин, у відпові дності до вимог ст. 128 КАС Украї ни, справу розглянуто без уча сті сторін.

Дослідивши матеріали спра ви, суд доходить висновку про задоволення позовних вимог у повному обсязі, виходячи з н аступного.

Корпорація «Українська ба скетбольна ліга», зареєстров ана рішенням виконавчого ком ітету Дніпропетровської міс ької ради від 20.06.2008 року.

На облік в Державну податко ву інспекцію у Бабушкінськом у районі м. Дніпропетровська підприємство взято 24.06.2008 року .

Пунктами 5.2.7, 5.2.8 «Порядку взає модії між структурними підро зділами органів державної по даткової служби з питань реє страції та обліку платників податків», затвердженого Нак азом Державної податкової ад міністрації України від 28.02.2007 р . № 110, передбачено, що в разі, як що підрозділом податкової мі ліції підтверджено відсутні сть платника податків - юри дичної особи за її місцезнах одженням, відомості про це на дсилаються до відповідного о ргану державної реєстрації. Після отримання від державно го реєстратора відомостей пр о внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням, підрозд іл реєстрації та обліку плат ників податків повідомляє пр о це всі структурні підрозді ли органу державної податков ої служби. Протягом 10 днів стр уктурні підрозділи надають в исновки щодо доцільності под ання позову про прийняття су дового рішення про припиненн я та документи, необхідні для звернення до суду (довідку пр о відсутність заборгованост і та інші).

Відповідно до п.6.2.1 вказаного вище Порядку, за результатам и розгляду висновків та післ я отримання витягу з ЄДР, за ум ови, якщо платник податків не має заборгованості перед бю джетом, керівник органу держ авної податкової служби прий має рішення у вигляді розпор ядження відносно платника по датків про звернення до суду із позовною заявою про припи нення юридичної особи чи під приємницької діяльності фіз ичної особи-підприємця.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців», підставою для постановленн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи, що не пов' язано з її банкрутство м, є наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Відповідно до запису 3 від 23.1 2.2009 року Довідки з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців, до ЄДР внесено інформаці ю щодо відсутності юридичної особи - Корпорації «Українсь ка баскетбольна ліга» за вка заною адресою. (а.с. 7).

Керівником органу податко вої служби винесено розпоряд ження № 534 від 25.12.2009 року про підг отовку позовної заяви до суд у щодо припинення юридичної особи - Корпорації «Українсь ка баскетбольна ліга», яка не звітує понад одного року (а.с. 10).

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Бабуш кінському районі м. Дніпропе тровська від 24.12.09 року про стан розрахунків з бюджетом, відп овідач не має бюджетної забо ргованості (а.с. 11).

Таким чином, наданих позива чем доказів достатньо для пр ийняття судового рішення про припинення юридичної особи відповідача, тому позовні ви моги підлягають задоволенню .

Керуючись ст.ст. 122, 160-162, 167 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Бабушкінському район і м. Дніпропе тровська - задовольнити.

Припинити юридичну особу - К орпорацію «Українська баске тбольна ліга» (зареєстровану рішенням виконавчого коміт ету Дніпропетровської міськ ої ради від 20 червня 2008 року, код ЄДРПОУ 35985681).

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Копію постанови після наб рання нею законної сили напр авити Державному реєстратор у - Виконавчому комітету Дн іпропетровської міської рад и, для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців».

Постанова суду мо же бути оскаржена до Дніпроп етровського апеляційного ад міністративного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження через Дніпропетр овський окружний адміністра тивний суд протягом десяти д нів з дня складання постанов и у повному обсязі, а апеляцій на скарга на постанову суду п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Якщо постанову було прого лошено у відсутності особи, я ка бере участь у справі, то стр ок подання заяви про апеляці йне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пос танови.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Повний текст постанови с кладений 04.06.2010 року.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > В.В. Чорна

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9867140
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-359/10/0470

Ухвала від 15.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні