Постанова
від 09.06.2010 по справі 2а-4231/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

09.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2010 р. Справа № 2а-4231/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чорної В. В. < Текст >

при секретарі Черненко А.А.

за участю:

прокурора Кутузової В.О.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Новомосковськ ого міжрайонного прокурора Д ніпропетровської області в і нтересах держави в особі Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Новомосковському райо ні Дніпропетровської област і до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Перещепинс ький комбінат "Промбудматері али" про стягнення заборгова ності зі сплати страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня, -

ВСТАНОВИВ:

30 березня 2010 року Новомо сковський міжрайонний проку рор Дніпропетровської облас ті в порядку представництва інтересах держави, звернувся до Дніпропетровського окруж ного адміністративного суду із зазначеним адміністратив ним позовом.

В обґрунтування позову, про курор зазначив, що відповіда ч своєчасно не здійснює розр ахунки з Пенсійним фондом Ук раїни, внаслідок чого допуст ив недоїмку по страховим вне скам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня за січень 2010 року в сум і 9957 грн. 88 коп.

В судовому засіданні проку рор позовні вимоги підтримав , просив їх задовольнити у по вному обсязі.

Представник позивача наді слав суду заяву про розгляд с прави без його участі, та про п ідтримання позовних вимог у повному обсязі, посилаючись на обставини, викладені у поз овній заяві.

Відповідач, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, в судове зас ідання свого представника не направив, заперечень проти п озову не надав. За таких обста вин, у відповідності до вимог ст. 128 КАС України, справу розгл януто без участі представни ка відповідача, на підставі н аявних у ній доказів.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши доводи прокур ора, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Перещепинський комбінат «П ромбудматеріали» є платник ом страхових внесків (страху вальником) на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування, та зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Новомосковському районі Дніпропетровської об ласті.

Згідно з ч.2 ст. 17 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» від 09.07.2003р., страхувальники зобов'язані нараховувати, об числювати і сплачувати в уст ановлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженою Постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, передбачено, що п латники страхових внесків що місяця складають у двох прим ірниках розрахунок сум страх ових внесків на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування, у якому зазначают ь самостійно обчислені суми страхових внесків за формою згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Відповідачем подано до УПФ У в Новомосковському районі Дніпропетровської області р озрахунок страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування за січень 2010 р., в якому самостій но обчислено страхові внески на суму - 9957 грн. 88 коп . Відповідно, строк сплати вне сків січень 2010 року - до 20 люто го 2010 р.

Нарахована сума внесків за вказаний період в установле ні законодавством терміни ві дповідачем не була сплачена. У зв' язку з даними обставин ами, у нього виникла простроч ена заборгованість зі сплат и страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування, тобто не доїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Заступником начальника уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Новомосковському рай оні на адресу відповідача на правлено вимогу № Ю - 26 від 01.03 .2010 р. про сплату боргу, яку отри мано уповноваженою особою ві дповідача, про що свідчить пі дпис в графі про отримання. Пр оте, в добровільному порядку заборгованість сплачена не була.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» передбачено, що суми стра хових внесків, своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені ст. 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю із сплати страхови х внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

Керуючись ст.ст. 122,160-162,167 КАС Укр аїни, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Новомосковського міжрайо нного прокурора Дніпропетро вської області - задовольни ти.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Пе рещепинський комбінат «Пром будматеріали» (р\р 2600698059120 в ДФ ВА Т КБ «Промекономбанк», МФО 306481, код ЄДРПОУ 20251520) на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Новомосковському район і Дніпропетровської області (р\р 25600303123188 в ДОУ ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 305482, код ЄДРПОУ 25007598) заборгованіст ь зі сплати внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування за січень 2010 року в сумі 9957 грн. 88 коп. (дев' ять тисяч дев' ятсот п' ятде сят сім гривень вісімдесят в ісім копійок).

Постанова суду мож е бути оскаржена до Дніпропе тровського апеляційного адм іністративного суду шляхом п одачі заяви про апеляційне о скарження через Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд протягом десяти дн ів з дня складання постанови у повному обсязі, а апеляційн а скарга на постанову суду по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку

Повний текст постанови с кладений 04.06.10 року.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > В.В. Чорна

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9867151
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4231/10/0470

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні