Ухвала
від 30.07.2021 по справі 120/5727/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

30 липня 2021 р. Справа № 120/5727/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дончика Віталія Володимировича, розглянувши у письмовому провадженні матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в :

В проваджені Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії.

Дослідивши матеріали справи, з`ясувавши предмет та підстави заявленого позову, суд дійшов висновку про необхідність витребування додаткових матеріалів, які є необхідними для належного розгляду та вирішення даної справи, з огляду на наступне.

Відповідно до частини першої статті 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно частини четвертої статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із ч. 1 ст. 73 КАС України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (ч. 2 ст. 73 КАС України).

Згідно частини третьої статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Зі змісту позовної заяви слідує, що позивач просить суд зобов`язати відповідача внести зміни та уточнення до відомостей про застраховану особу в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, шляхом внесення відомостей по спеціальному стажу за періоди роботи з 2007 року по 2011 рік включно.

В той же час, судом з`ясовано, що відповідно до пунктів 3, 4 розділу IV Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 18.06.2014 № 10-1 (далі - Положення № 10-1), відомості до Реєстру застрахованих осіб, зміни, уточнення до них вносяться в електронній формі в автоматичному режимі на підставі: звітності, що подається страхувальниками до Пенсійного фонду України, відомостей центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

У разі припинення страхувальника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться на підставі відомостей, поданих правонаступником.

У разі припинення або зняття з обліку у фіскальних органах страхувальника без визначення правонаступника зміни та уточнення до відомостей Реєстру застрахованих осіб вносяться відповідно до рішення суду, що набрало законної сили.

Внесення змін до відомостей про застраховану особу в Реєстрі застрахованих осіб відповідно до рішення суду, що набрало законної сили, здійснюється територіальними органами Пенсійного фонду України на підставі наказу керівника відповідного органу у десятиденний строк після надходження (надання особою) рішення суду.

Тобто, необхідною умовою для внесення змін до відомостей про застраховану особу в Реєстрі застрахованих осіб на підставі рішення суду є припинення або зняття з обліку у фіскальних органах страхувальника без визначення правонаступника.

Водночас, згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, страхувальник позивача (Томашпільське районне територіальне медичне об`єднання, код ЄДРПОУ 01982656) припинено 04.06.2019, про що здійснено запис: 11661110010000087.

Відомостей про те, що Томашпільське районне територіальне медичне об`єднання припинено без визначення правонаступника Єдиний державний реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не містить. Такі докази в матеріалах справи також відсутні.

В той же час, згідно інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, реєстраційна справа Томашпільського районного територіального медичного об`єднання знаходиться в Томашпільській районній державній адміністрації Вінницької області (площа Тараса Шевченка, 4, смт. Томашпіль, Томашпільський район, Вінницька область, 24200).

Враховуючи вищевикладене, для забезпечення повного та всебічного з`ясування всіх обставин у цій адміністративній справі та постановлення законного і обґрунтованого рішення, суд доходить висновку, про необхідність витребування у Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області належним чином завіреної копії реєстраційної справи Томашпільського районного територіального медичного об`єднання та інформації про його правонаступника.

Крім того, згідно довідки КНП "Томашпільська центральна районна лікарня" №398 від 15.04.2021 року, позивач у період з 02.04.2007 року по 14.04.2021 року отримував доплату у розмірі 15 % від посадового окладу за шкідливі умови праці, згідно додатку №2 "Переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад з несприятливими умовами праці, на яких може встановлюватись допалати робітникам за умови праці та їх розміри".

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне витребувати у КНП "Томашпільська центральна районна лікарня" документи, які свідчать про отримання позивачем доплати у розмірі 15 % від посадового окладу за шкідливі умови праці, згідно додатку №2 "Переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад з несприятливими умовами праці, на яких може встановлюватись допалати робітникам за умови праці та їх розміри" у період з 02.04.2007 року по 31.12.2011 року включно (Інформацію про встановлення такої доплати позивача, бухгалтерські відомості про нарахування та виплату такої доплати, тощо).

Крім того, для забезпечення повного та всебічного з`ясування всіх обставин у цій адміністративній справі та постановлення законного і обґрунтованого рішення, суд доходить висновку, про необхідність витребування у позивача доказів віднесення займаної ним посади у період з 2007 року по 2011 рік, чинними на той час Спискам виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Керуючись ст.ст. 9, 72,73, 80, 205, 248, 256 КАС України суд, -

у х в а л и в :

Витребувати у Томашпільської районної державної адміністрації Вінницької області (площа Тараса Шевченка, 4, смт. Томашпіль, Томашпільський район, Вінницька область, 24200) та зобов`язати надати суду у 10-денний строк з дня отримання ухвали, належним чином завірену копію реєстраційної справи Томашпільського районного територіального медичного об`єднання та інформацію про його правонаступника.

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства "Томашпільська центральна районна лікарня" (вул. І.Гаврилюка, 133, смт.Томашпіль, Вінницька область, 24200) та зобов`язати надати суду у 10-денний строк з дня отримання ухвали, належним чином завірені копії документів, які свідчать про отримання позивачем доплати у розмірі 15 % від посадового окладу за шкідливі умови праці, згідно додатку №2 "Переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад з несприятливими умовами праці, на яких може встановлюватись допалати робітникам за умови праці та їх розміри" у період з 02.04.2007 року по 31.12.2011 року включно (Інформацію про встановлення 15 % доплати позивача, бухгалтерські відомості про нарахування та виплату такої доплати, тощо).

Витребувати у позивача та зобов`язати надати суду у 10-денний строк з дня отримання ухвали докази віднесення займаної ним посади у період з 2007 року по 2011 рік, чинними на той час Спискам виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Роз`яснити Томашпільській районній державної адміністрації Вінницької області та Комунальному некомерційному підприємству "Томашпільська центральна районна лікарня", що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Роз`яснити позивачу, що згідно п.9 ч. 1 статті 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач у визначений судом строк без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Копію ухвали направити Томашпільській районній державної адміністрації Вінницької області, Комунальному некомерційному підприємству "Томашпільська центральна районна лікарня" та учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення30.07.2021
Оприлюднено02.08.2021
Номер документу98673157
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/5727/21-а

Рішення від 29.09.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 30.07.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 09.06.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні