Постанова
від 12.04.2010 по справі 2а-2978/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 12 квітня 2010 р.                                                             Справа № 2а-2978/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -  Шевченко І.Г.

          за участю секретаря судового засідання-Жмурченко М.В.,< Текст >  

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми  до  товариства з обмеженою відповідальністю "Сумське обласне підприємство "Холодильник"  про стягнення заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми (далі по тексту – позивач, УПФУ в Ковпаківському районі м. Суми ) звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Сумське обласне підприємство» «Холодильник» (далі по тексту – ТОВ «Холодильник»)  заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (Список №2) в загальному розмірі 1096 грн. 28 коп. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який є страхувальником та зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ в Ковпаківському районі м. Суми , всупереч вимог р.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року (далі по тексту – Інструкція №21-1), ч.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», не відшкодував позивачу за лютий 2010 р. (період з 01.02.2010р. по 27.02.2010р.) у передбачений законом строк та належному розмірі витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 в розмірі 1096 грн. 28 коп.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, надав суду заяву, в якій позовні вимоги підтримав, справу просив розглядати в його відсутності (а.с.21).

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, повістка про виклик в судове засідання була надіслана за останнім відомим місцем знаходження відповідача (а.с.19,20,22-25), та зважаючи на норми ч.1 ст. 40 КАС України вважається врученою.

З огляду на викладене, суд вважав можливим розглядати справу у відсутності представників сторін за наявними у справі матеріалами.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ «Холодильник» зареєстровано як юридичну особу та включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (код ЄДРПОУ 01553793), відповідно до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» відповідач є страхувальником та зареєстровано за своїм місцезнаходженням як платник страхових внесків в УПФУ в Ковпаківському районі м. Суми  що вбачається із змісту позовної заяви та підтверджується копією довідки за №1606 з ЄДРПОУ (а.с.6), копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.6-7).

Згідно частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди: особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України «Про пенсійне забезпечення».

Розміри відшкодування витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно ч.2 Прикінцевих положень Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено п.п. 6.1 р.6 Інструкції № 21-2. При цьому згідно п. 6.4 Інструкції №21-1 розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Пункт 6.8. Інструкції №21-1 зазначає, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 «Прикінцевих положень» Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

З розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до п.«б» - «з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (а.с.8),  врученого відповідачу 19.01.2010року у встановленому р.6 Інструкції № 21-1 порядку (а.с.8), вбачається, що витрати позивача на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (Список №2) за лютий 2010 р. склали в загальному розмірі 1096 грн. 28 коп. (а.с.8,5).

Враховуючи, що на момент розгляду справи відповідачем суми фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в загальному розмірі 1096 грн. 28 коп. залишаються не відшкодованими, що підтверджується письмовою заявою представник позивача (а.с.21), відповідачем не було надано доказів погашення боргу, суд, зважаючи на приписи п.6.10 Інструкції №21-1, приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягнення з ТОВ «Холодильник» заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (за Списком № 2) за період з 01.02.2010р. по 27.02.2010р. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми  до  товариства з обмеженою відповідальністю "Сумське обласне підприємство "Холодильник"   про стягнення заборгованості –задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Сумське обласне підприємство» «Холодильник» (код ЄДРПОУ 01553793) на користь управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах (Список №2) за період з 01.02.2010року по 27.02.2010року в розмірі  1096 грн. 28 коп. < Текст >

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                              (підпис)                               І.Г. Шевченко

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                    І.Г. Шевченко

Повний текст постанови складено 16.04.2010року.

Дата ухвалення рішення12.04.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9868168
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2978/10/1870

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 09.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні