Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-3302/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2010 р. Справа № 2а-3302/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Шевчен ко І.Г.

за участю секретаря судового засідання-Нероди Г .М.,< Текст >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї в місті Суми до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Пебета Інтернешнл Групп " про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова і нспекція в місті Суми (далі п о тексту - позивач, ДПІ в міст і Суми) звернулась до суду з по зовом, в якому просить припин ити юридичну особу - товарист во з обмеженою відповідальні стю "Пебета Інтернешнл Груп п" (далі по тексту - відпові дач, ТОВ "Пебета Інтернешнл Групп"). Свої вимоги мотивує , тим, що ТОВ "Пебета Інтернеш нл Групп", яке 31.03.2008 р. рішенням виконавчого комітету Сумськ ої міської ради було зареєст роване як юридична особа (код ЄДРПОУ 35742780), всупереч вимог п.п .4.1.1, 4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону України «Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами» з третього кварталу 2008 року та по теперіш ній час не подає до ДПІ в м. Сум и податкову звітність.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, с праву просив розглядати за й ого відсутності (а.с.3).

Представник відповідача, н алежним чином повідомлений п ро час і місце розгляду справ и за останнім відомим місцем реєстрації (а.с.14), в судове зас ідання не з' явився, про прич ини неявки всупереч вимог ч.2 с т. 40 КАС України суд не повідом ив заперечень стосовно позов них вимог не надсилав.

Перевіривши матеріали спр ави та оцінивши докази в їх су купності, суд вважає за необх ідне позовні вимоги задоволь нити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ "П ебета Інтернешнл Групп" з ареєстровано 31.03.2008 р. рішенням в иконавчого комітету Сумсько ї міської ради як юридичну ос обу, та внесено до Єдиного Дер жавного реєстру підприємств та організацій України (код Є ДРПОУ 35742780), що підтверджується копією витягу з ЄДРПОУ від 18.11. 2009 року за №04/2-08-4622 (а.с.4) та копією д овідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців (а.с. 4).

Згідно статті 33 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» юридична ос оба припиняється в результат і передання всього свого май на, прав та обов' язків іншим юридичним особам - правона ступникам у результаті злитт я, приєднання, поділу, перетво рення (реорганізації) або в ре зультаті ліквідації за рішен ням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними орга ном, за судовим рішенням або з а рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, п ередбачених законом.

Відповідно до ч. 2. ст. 38 зазнач еного Закону однією з підста в для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов' язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Як вбачається з довідки за № 83962/9/15-106 від 07.12.2009 р. (а.с.7), довідки, на даної ДПІ в м. Суми № 4591 (а.с.6), відп овідач з третього кварталу 2008 року та по теперішній час не з вітує про свою підприємницьк у діяльність перед ДПІ в міст і Суми, заборгованість перед бюджетом за відповідачем не значиться.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач не виконує вимогу п.1 ст. 9 Закону України « Про систему оподаткування» т а п.п.4.1.1, 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами», та біл ьше року не подає податкової звітності, а тому суд приходи ть до висновку, що вимоги пози вача щодо припинення юридичн ої особи ТОВ "Пебета Інтерн ешнл Групп" є обґрунтованим и та такими, що підлягають зад оволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов Державної податкової ін спекції в місті Суми до това риства з обмеженою відповіда льністю "Пебета Інтернешнл Групп" про припинення юри дичної особи - задовольнити .

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Пебета Інтерне шнл Групп" (код ЄДРПОУ 35742780), за реєстрованої рішенням викон авчого комітету Сумської мі ської 31.03.2008 р.

Копію постанови після набр ання нею законної сили надіс лати державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутство м юридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі заяви про апеляційне оск арження постанови суду в дес ятиденний строк з дня складе ння постанови в повному обся зі та подання після цього про тягом двадцяти днів апеляцій ної скарги, або без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо апеляц ійна скарга подається у стро к, встановлений для подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Якщо постанову було прого лошено у відсутності особи, я ка бере участь у справі, то стр ок подання заяви про апеляці йне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пос танови.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Суддя (підпис) І.Г. Шевченко

З оригіналом згідно

Суддя І.Г. Шевченко

Повний текст пос танови складено 05 травня 2010 рок у.

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9868187
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3302/10/1870

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні