Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-3303/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 27 квітня 2010 р.                                                             Справа № 2а-3303/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -  Шевченко І.Г.

          за участю секретаря судового засідання -Нероди Г.М.,< Текст >  

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  Державної податкової інспекції в місті Суми  до   Виконавчого комітету Зарічної районної ради Народних депутатів  про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

 Державна  податкова інспекція  в місті Суми (далі по тексту –позивач, ДПІ в місті Суми) звернулась до суду з позовом, в якому просить припинити юридичну особу - виконавчий комітет Зарічної районної ради Народних депутатів (відповідач, виконком Зарічної РР). Свої вимоги мотивує, тим, що виконком Зарічної РР, який був зареєстрований як юридична особа (код ЄДРПОУ 04057965), всупереч вимог п.п.4.1.1, 4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» з 2005 року та по теперішній час не подає до ДПІ в м. Суми податкову звітність.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, справу просив розглядати за  його відсутності (а.с.3).

Представник відповідача, повторно повідомлений про час і місце розгляду справи (а.с.5,10,14,17,19), в судове засідання не з’явився. Повістка про виклик в судове засідання направлялась відповідачу за його останнім відомим місцем реєстрації та на підставі ч.1 ст.40 КАС України вважається врученою.

Зважаючи на дані обставини, суд вважав можливим розглядати справу у відсутності сторін, за наявними у справі доказами.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позовні вимоги задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що виконком Зарічної РР зареєстровано як юридичну особу, та включено до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (код ЄДРПОУ  04057965), що підтверджується копією витягу з ЄДРПОУ  за № 04/2-08-4917 (а.с.5).

Згідно статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов’язків іншим юридичним особам —правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2. ст. 38 зазначеного Закону однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з довідки за №83959/9/15-106 від 07.12.2009 р. (а.с.8), акта перевірки місцезнаходження підприємства від 07.12.2009 р. за №799/10/15-106 (а.с.7), довідки, наданої ДПІ в м. Суми (а.с.6), відповідач з 2005 року та по теперішній час не звітує про свою підприємницьку діяльність перед ДПІ в місті Суми, заборгованість перед бюджетом за відповідачем не значиться,  за юридичною  адресою відповідач не знаходиться.

Таким чином, судом встановлено, що відповідач не виконує вимогу п.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» та п.п.4.1.1, 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», та більше року не подає податкової звітності, а тому суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо припинення юридичної особи - виконкому Зарічної РР є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.  

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Державної податкової інспекції в місті Суми  до   Виконавчого комітету Зарічної районної ради Народних депутатів   про припинення юридичної особи – задовольнити.

Припинити юридичну особу - Виконавчий комітет  Зарічної районної ради Народних депутатів (код ЄДРПОУ 04057965).  

Копію постанови після набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи. < Сума стягнення (цифрами) > < Текст >

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня складення постанови в повному обсязі та подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                              (підпис)                               І.Г. Шевченко

< Список > < Дата > 

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                  І.Г. Шевченко

Повний текст постанови складено 05.05.2010р.

          

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено28.08.2010
Номер документу9868200
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3303/10/1870

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні