Постанова
від 13.05.2010 по справі 2-а-1224/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1224/10/1970

"13" травня 2010 р. м. Тернопіль

м. Тернопіль

Тернопільський окружний а дміністративний суд в складі головуючого - судді Загорсь кого О.О., при секретарі - Мел ьничук С.П.

за участю:

представника прокуратури - Ющук О.М., Ковальчук О. Р.;

представник позивача - Щ епна І.М., Панчук Г.С.;

представник відповідача - не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Тернополі справу за адмі ністративним позовом прокур ора м. Тернополя в інтересах д ержави в особі Управління Пе нсійного фонду України в м. Те рнополі до приватного підпри ємства «ТОП»

про стягнення заборговано сті зі сплати страхових внес ків, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор м. Тернополя звер нувся до суду в інтересах дер жави в особі Управління Пенс ійного фонду України в м. Терн ополі з адміністративним поз овом до приватного підприємс тва «ТОП»про стягнення забо ргованості зі сплати страхов их внесків в сумі 2712,52 грн.

В судовому засіданні предс тавники прокуратури та позив ача позов підтримали та прос или його задовольнити - стя гнути з приватного підприємс тва «ТОП» заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування, шт рафних санкцій та пені в сумі 2712,52 грн., яку останні добровіл ьно не погашають.

Представник відповідача п овторно в суд не з' явився, хо ча про день, час і місце розгля ду справи відповідач був пов ідомлений належним чином: ух валою від 01.04.2010р. та судовою пов істкою. Від відповідача наді йшло клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч.3 ст.122 КАС Укр аїни, особа, яка бере участь у справі, має право заявит и клопотання про розгляд сп рави за її відсутності.

Суд вважає, що вжив всі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача належн им чином про час і місце розгл яду судової справи з його уча стю та реалізації ним права с удового захисту своїх прав т а інтересів, і за можливе розг лянути справу без участі від повідача, представника відпо відача, відповідно до положе нь ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення пред ставників, дослідивши матері али справи та оцінивши подан і докази, судом встановлено:

ПП «ТОП»17.12.1999р. зареєстроване як юридична особа та перебув ає на обліку в Управлінні Пен сійного фонду України в м. Тер нополі як платник внесків(зб ору) на пенсійне державне стр ахування.

Заборгованість відповідач а перед Управлінням Пенсійно го фонду України в м. Тернопол і по страхових внесках, штраф них санкціях та пені станом н а 10.03.2010р. становить 12527,77 грн., з яких 2712,52 грн. (за вересень 2009р. - січе нь 2010р.) не охоплено заходами пр имусового стягнення. Дана за боргованість підтверджуєть ся матеріалами справи, в тому числі: відомостями картки ос обового рахунку страхувальн ика, розрахунками суми страх ових внесків, поданими позив ачем до ПФУ та розрахунком за боргованості.

Згідно ст. 58 Закону України « Про загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування » Пенсійний фонд є органом, як ий здійснює керівництво та у правління солідарною систем ою, провадить збір, акумуляці ю та облік страхових внесків , призначає пенсії та підгото вляє документи для її виплат и, забезпечує своєчасне і в по вному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Ст.18 цього ж Закону передбач ає, що страхові внески на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування є цільов им загальнообов' язковим пл атежем, який справляється на всій території України, вони не включаються до складу под атків, інших обов' язкових п латежів, що складають систем у оподаткування. На ці внески не поширюється податкове за конодавство. Страхові внески не можуть зараховуватись до Державного бюджету. Законод авством не можуть встановлюв атись пільги з нарахування т а сплати страхових внесків а бо звільнення від їх сплати.

Згідно ст.20 Закону страхува льники зобов' язані сплачув ати страхові внески, нарахов ані за відповідний базовий з вітний період (місяць), не пізн іше ніж через 20 календарних дн ів із дня закінчення цього пе ріоду.

Механізм нарахування та ст авки страхових внесків визна чені ст.19 вищевказаного Закон у та Законом України «Про збі р на обов' язкове державне п енсійне страхування»від 26.06.1997 р. №400/97-ВР з наступними змінами та доповненнями.

Згідно ст.106 Закону, суми стра хових внесків не нараховані та/або не сплачені страхувал ьником у визначені законодав ством строки вважаються прос троченою заборгованістю із с плати страхових внесків (нед оїмкою).

Згідно вимог ст. ст. 69,70 КАСУ до казами у справі є будь-які фак тичні дані, на підставі яких о кружний адміністративний су д у визначеному порядку вста новлює наявність чи відсутні сть обставин, на яких ґрунтую ться вимоги і заперечення ст орін, а також інші обставини , які мають значення для прави льного вирішення спору. Кожн а сторона повинна довести ті обставини, на які вона посила ється як на підставу своїх ви мог та заперечень.

Заборгованість відповідач а зі сплати страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування , яка не охоплена заходами при мусового стягнення, станом н а 10.03.2010р становить 2712,52 грн. (за вер есень 2009р. - січень 2010р.).

Враховуючи викладене, досл ідивши матеріали справи, оці нивши належність, допустиміс ть, достовірність кожного до казу окремо, а також достатні сть і взаємний зв' язок дока зів у їх сукупності, повно, все бічно і об' єктивно з' ясува вши обставини справи, усунув ши із судового розгляду все щ о не має значення для вирішен ня справи по суті, дослідивши докази в судовому засіданні , суд дійшов висновку, що позо в підлягає до задоволення, су д вважає, що доводи позивача н е спростовуються матеріалам и справи та ґрунтуються на ви могах законодавства.

Приймаючи до уваги, що відпо відач добровільно заборгова ність по страхових внесках н е сплатив, її слід з нього стяг нути в примусовому порядку, п овністю задовольнивши позов ні вимоги.

Керуючись ст.ст.2,7,35,70,79,86,122,128,153,158-163,167 КАС України, Законом України „Про збір на обов' язкове де ржавне пенсійне страхування ”, Законом України „Про загал ьнообов' язкове державне п енсійне страхування”, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з при ватного підприємства «ТОП»(в ул. Крушельницької,18/214, м. Терно піль, Тернопільська область, ідентифікаційний код 30690974) на к ористь управління Пенсійног о фонду України в м. Тернополі (р/р 2560431200559 в Тернопільському ві дділенні Ощадбанку № 6350 ВАТ «Державний ощадний банк Ук раїни», МФО 398035, код 21157094) - 2712 (дві т исячі сімсот дванадцять) гри вень 52 копійок заборгованост і по сплаті страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на її апеляційне оскаржен ня.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10 днів з дня ї ї проголошення, а в разі скла дення постанови в повному об сязі - з дня складення в повн ому обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом 2 0-ти днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження. Ап еляційна скарга може бути по дана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскар ження, якщо скарга подається у строк, встановлений для под ання заяви про апеляційне ос карження.

Головуючий суддя Загорський О.О.

копія вірна

Суддя Загорський О.О.

Дата ухвалення рішення13.05.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9868299
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1224/10/1970

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Постанова від 13.05.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Загорський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні