Постанова
від 09.06.2010 по справі 2-а-1423/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1423/10/1970

"09" червня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд в с кладі:

головуючої суд ді Данилевич Н.А.

при секретарі Лавренюк О.М.

за участю:

представника позивача Кобрин Я.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м.Тернополі справу за адмі ністративним

позовом Тернопільсько ї об' єднаної державної пода ткової інспекції,

до товариства з обмежен ою відповідальністю «Галіці я - Холдінг»

третьої особа без самос тійних вимог на стороні пози вача - відділ державних реє страторів Тернопільської мі ської ради

про припинення юриди чної особи, суд -

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єдн ана державна податкова інспе кція, надалі позивач, звернул ася до Тернопільського окруж ного адміністративного суду з позовом до товариства з обм еженою відповідальністю «Га ліція - Холдінг», третя особа б ез самостійних вимог на стор оні позивача - відділ державн их реєстраторів Тернопільсь кої міської ради про припине ння юридичної особи.

Позов мотивовано тим, що від повідач більше року не подає до Тернопільської ОДПІ пода ткові декларації, бухгалтерс ьку звітність та інші докуме нти та відомості, пов' язані з обчисленням та сплатою под атків та зборів (обов' язков их платежів), що є підставою пр о звернення до суду з даним по зовом.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримав повністю. Прос ив припинити юридичну особу - ТзОВ «Галіція - Холдінг»на підставі п.2 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців»№ 755 від 15.05.2003 р.

Представник третьої особи в судове засідання не з' яви вся, направивши на адресу суд у пояснення та клопотання пр о розгляд справи без участі ї х представника.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Про час, місц е розгляду справи повідомлен ий належним чином, причини не явки суду не повідомив, клопо тань про розгляд справи за їх відсутності не надходило. Су д вважає за можливе розгляну ти справу без участі відпові дача на підставі наявних док азів.

Розглянувши матеріали спр ави та з' ясувавши всі обста вини справи, заслухавши пояс нення представника позивача , суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних м іркувань.

Судом встановлено, що відпо відач по справі є юридична ос оба, також взятий на облік пла тником податків 18.04.2003 року. ( дов ідка Тернопільської об' єдн аної державної податкової ін спекції від 16.04.2010р. (а.с.3).

Згідно вищевказаної довід ки Тернопільської ОДПІ відпо відачем податкової звітност і за період з 2005року по даний ча с не подавалась. Крім того, заб оргованості перед бюджетом та державними цільовими фон дами відповідач не має.

Відповідно довідки УПФУ в м .Тернополі від 15.04.2010р. (а.с.5) від омостей про наявність за від повідачем заборгованості по внесках на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування не має.

п. 2 ч. 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники под атків і зборів (обов'язкових п латежів) зобов'язані подават и до державних податкових ор ганів та інших органів, відпо відно до законодавства Украї ни декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежів ). Строки подання податкових д екларацій встановлені п.4.1.4. ст .4 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджето м та державними цільовими фо ндами»№ 2181 -111 від 21.12.2000 року.

Однак всупереч цьому, як вип ливає з матеріалів справи, зо крема з довідки Тернопільсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції від 16.04.2010р. ( а.с.3). відповідач більше року, а саме з 2005року не подавав доку менти фінансової звітності д о державного податкового орг ану.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" № 755 від 15.05.2003 р. підставами для постан овлення судового рішення щ одо припинення юридичної ос оби, що не пов'язано з банкр утством, зокрема є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

За таких обставин заявлени й позов підлягає до задоволе ння як обґрунтований, підтве рджений матеріалами справи т а не заперечений належним чи ном відповідачем.

Відповідно до ст. 94 КАС Украї ни судовий збір та судові вит рати з відповідача не стягую ться.

Враховуючи викладене, керу ючись п.2 ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців", ст. ст. 158, 160 - 163, 167 Кодекс у Адміністративного судочин ства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відпо відальністю «Галіція - Холді нг»(вул.Б.Хмельницького, 21а/10 м .Тернопіль ідент. код 32387182).

Постанова суду може бути оскаржена до Львівсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Тернопільс ький окружний адміністратив ний суд шляхом подачі в 10 денн ий строк з дня постановлення постанови заяви про апеляці йне оскарження і подання піс ля цього протягом 20 днів апеля ційної скарги у порядок і стр ок, передбачені статтями 186 і 254 Кодексу адміністративного с удочинства.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження апеляці йної скарги. У разі подання ап еляційної скарги судове ріше ння, якщо воно не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Головуючий суддя Данилевич Н.А.

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9868345
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1423/10/1970

Ухвала від 22.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні