Постанова
від 20.05.2010 по справі 2а-4872/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 20 травня 2010 року           < Час проголошення >           № 2а-4872/10/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді  Кочана В.М.,

секретаря судового засідання  Іщук А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов

 Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва

до

 Товариства з обмеженою відповідальністю "Прод-технології"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державний реєстратор Печерського району м. Києва

про

 припинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про припинення юридичної особи Товариство з обмеженою відповідальністю "Прод-технології".

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не повідомив про зміну місцезнаходження та не знаходиться за адресою, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про що зроблено відповідний запис.

          Пунктом 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» передбачено, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Представники відповідача в судове засідання не з'явилися, про причини неявки в судове засідання не повідомили, письмових пояснень по суті спору не подали, про час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

Вислухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що позовні вимоги слід задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Прод-технології" зареєстроване Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією 20.04.2006р., взяте на облік ДПІ у Печерському районі м. Києва 21.04.2006р.

Згідно даних ЄДР та довідки про взяття на облік платника податків, Товариство з обмеженою відповідальністю "Прод-технології" зареєстроване за адресою: 03150, м. Київ, вул.               Предславинська, 34б .

                    

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» місцезнаходження юридичної особи - адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені (далі - виконавчий орган).

Згідно ст. 5 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців»державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців проводиться державним реєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за місцезнаходженням юридичної особи.

Пунктом 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»встановлене право органів державної податкової служби звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта  підприємницької  діяльності.   

Як свідчать матеріали справи, згідно даних Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 27.01.2010р. місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Прод-технології": 03150, м. Київ, Печерський район, вул. Предславинська, 34б, а у графі: статус відомостей про юридичну особу зазначено-відсутність юридичної особи за                          місце знаходженням.

Доказів знаходження юридичної особи за місцем реєстрації суду не надано.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що Відповідач не повідомив про зміну місцезнаходження та не знаходиться за адресою, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про що зроблено відповідний запис, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, які є у справі, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Частина 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем-фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Таким чином, судові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись вимогами ст. ст. 1, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", п. 17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні", керуючись ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю                                    "Прод-Технології" (03150, м. Київ, вул. Предславинська, 34-б, ідентифікаційний код 34348648)

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

          Постанова суду може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови

          Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються Київському апеляційному адміністративному суду через Окружний адміністративний суд міста Києва.

Суддя                                                                                                                      В.М. Кочан

Дата ухвалення рішення20.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9868491
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4872/10/2670

Ухвала від 29.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Постанова від 20.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні