Постанова
від 26.05.2010 по справі 2а-4850/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

26 травня 2010 року < Час п роголошення > № 2а-4850/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Кочана В .М.,

секретаря судового засіда ння Іщук А.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативний позов

Державної податкової інс пекції у Деснянському район і м.Києва

до Приватного підприємства "Кінгс Інвестмент"

третя особа, яка не заявляє самості йних вимог на предмет спору н а стороні відповідача Десн янська районна у м. Києві де ржавна адміністрація

про припинення юридичної особ и,

В С Т А Н О В И В:

Державна податко ва інспекція у Деснянському районі м. Києва звернулась до суду з адміністративним поз овом про припинення юридично ї особи Приватне підприємств о "Кінгс Інвестмент", зареєстр оване Деснянською район ною у м. Києві державною адмін істрацією.

Представник позивача позовні вимоги підтримав, по дав заяву про розгляд справи без його участі.

В позовній заяві зазначен о,що Деснянською районно ю у м. Києві державною адмініс трацією було зареєстровано ю ридичну особу Приватне підпр иємство "Кінгс Інвестмент", пр о що зроблено запис у журналі обліку реєстраційних справ.

Державною податковою інсп екцією у Деснянському районі м. Києва встановлено, що відпо відач, який знаходиться на об ліку в податковій інспекції, не подає документи податков ої та фінансової звітності з липня 2002 року, що підтверджуєт ься складеною податковою інс пекцією довідкою.

Представники відповідача в судове засідання не з'явили ся, про причини неявки в судов е засідання не повідомили, пи сьмових пояснень по суті спо ру не подали, про час та місце судового засідання повідомл ені належним чином.

Дослідивши письмові дока зи по справі, суд вважає, що по зовні вимоги слід задовольни ти, виходячи з наступних підс тав.

Як вбачається з позовної за яви, Приватне підприємство "К інгс Інвестмент" знаходиться на обліку в Державній податк овій інспекції у Деснянськом у районі м. Києва з 29.12.2001р.

Свідоцтво про державну ре єстрацію (перереєстрацію) су б' єкта підприємницької дія льності відповідачу було вид ане 29.12.2001р. Деснянською рай онною у м. Києві державною адм іністрацією.

Судом встановлено, що відпо відач з липня 2002 року не подає о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону, про що свідчить довідка Держ авної податкової інспекції у Деснянському районі м. Києва , чим порушує правила здійсне ння господарської діяльност і.

Згідно з п. 2 ст. 9 Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов 'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закон у України "Про державну подат кову службу в Україні" органа м державної податкової служб и надається право звертатися до судових органів з заявою (п озовною заявою) про скасуван ня державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості, так як підприємство не з вітує та не сплачує обов' яз кових платежів до державного бюджету, що в свою чергу призв одить до ненадходження кошті в до бюджету та сприяє виникн енню заборгованості по випла ті заробітної плати, пенсії, с типендії.

Статтею 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних та фізичних осіб-підпри ємців" передбачено, що підста вами для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, зокрема, є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Враховуючи викладені об ставини, зокрема той факт, що В ідповідач протягом періоду, що перевищує один рік не звіт ує до податкових органів, дос лідивши матеріали справи та оцінивши докази, які є у справ і, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтован ими та підлягають задоволенн ю.

Частина 4 ст. 94 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни передбачає, що у справа х, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а відпо відачем - фізична чи юридичн а особа, судові витрати, здійс нені позивачем, з відповідач а не стягуються. Таким чином, с удові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись вимогами п. 2 ст. 9 Закону України "Про систему о податкування", ст. 38 Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", п. 17 ст.11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні", ст. с т. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задоволь нити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство Кінгс Інвестмент"(02252, м. Київ, вул. Ні колаєва, 9-а, кв. 33, ідентифікац ійний код 31775922)

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подан о.

Постанова суду може бути оскаржена до суду апеля ційної інстанції шляхом пода ння заяви про апеляційне оск арження постанови суду та ап еляційної скарги. Заява про а пеляційне оскарження постан ови суду першої інстанції по дається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в раз і складення постанови у повн ому обсязі відповідно до ста тті 160 цього Кодексу - з дня скла дення в повному обсязі. Якщо п останову було проголошено у відсутності особи, яка бере у часть у справі, то строк подан ня заяви про апеляційне оска рження обчислюється з дня от римання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження.

Заява про апеляційне оска рження та апеляційна скарга подаються Київському апеляц ійному адміністративному су ду через Окружний адміністра тивний суд міста Києва.

Суддя В.М. К очан

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9868500
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4850/10/2670

Ухвала від 26.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Постанова від 26.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні