Ухвала
від 04.02.2021 по справі 757/5306/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5306/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві ОСОБА_3 про продовження строку досудвого розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000126 від 14.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 32019100000000126 від 14.02.2019 року - старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що Шостим слідчим відділом РКП СУ ГУ ДФС у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеного до ЄРДР за №32019100000000126 від 14.02.2019 року за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Гермес Гранд Волмор» в особливо великих розмірах, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України..

Досудовим розслідуванням встановлено, що що службові особи ТОВ «Гермес Гранд Волмор» в період з червня 2019 року по серпень 2019 року за попередньою змовою із ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , умисно ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 7 813 238 грн., реалізовуючи товаро-матеріальні цінності фізичним особам за готівкові кошти, при цьому документально відображаючи реалізацію вказаних товарів в адресу підприємств з ознаками «фіктивності».

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження виконано наступні слідчі, процесуальні дії, зокрема:

-проведено обшук в нежитлових приміщеннях та прибудинкової території, які використовує ТОВ «Гермес Гранд Волмор» (код 37975921) та особи причетні до діяльності товариства, за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, буд. 41, де вилучено оригінали та копії первинних фінансово-господарських документів ТОВ «Гермес Гранд Волмор», комп`ютерну техніку;

-проведено обшук в складі-магазині, який використовує ТОВ «Гермес Гранд Волмор» та особи причетні до діяльності товариства, за адресою: м. Київ, вул. Шалом Алейхема, 2-А, де вилучено копії документів, чорнові записи ТОВ «Гермес Гранд Волмор»;

-проведено огляд документів та чорнових засобів, які вилучені у ході проведення обшуків;

-направлено доручення до ОУ ГУ ДФС у м. Києві виконати наступне: З метою ініціювання проведення слідчих дій встановити та надати інформацію щодо ролі організатора «конвертаційного центру» ОСОБА_7 в організації загального керівництва «конвертаційним центром», у взаємодії з клієнтам та правоохоронними структурами, у розподілі прибутків, отриманих від проведення незаконних фінансових та інших операцій між учасниками групи, у виконанні функцій документообігу «конвертаційного центру», у веденні контролю банківських рахунків «транзитно-конвертаційних» підприємств та фізичних осіб (кур`єрів), у взаємодії з клієнтами центру з питань передачі первинних документів та проконвертованих коштів у готівку, встановлення всіх ФСПД, причетних до вказаного кримінального провадження, встановлення місця знаходження засновників та службових осіб ФСПД та допиту їх в якості свідків, аналіз баз даних та встановлення всіх вигодо набувачів.

-Направлено запити до Мінюсту з метою отримання інформації по довіреностям щодо осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

-Направлено нагадування на доручення ОУ ГУ ДФС у м. Києва в зв`язку з його невиконанням.

-До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про надання доступу в Печерській РДА щодо ТОВ «САНДЖАР» (код 41008399).

-До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про надання доступу в Шевченківській РДА щодо ФСПД.

-Допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який показав, що зареєстрував ТОВ «САНДЖАР» (код 41008399) за грошову винагороду без мети проведення фінансово господарської діяльності.

-Допитано в якості свідка ОСОБА_9 , який показав, що зареєстрував ТОВ «ТКМ ТЕХНОЛОДЖИ» (код 40840394) за грошову винагороду без мети проведення фінансово господарської діяльності.

-Отримано тимчасовий доступ до реєстраційних документів в Шевченківській РДА щодо ТОВ «ТКМ ТЕХНОЛОДЖИ» (код 40840394).

-Направлено запит до Державної прикордонної служби України щодо перетин кордону осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення у 2020 році;

-Направлено запити до Мінюсту з метою отримання інформації по довіреностям щодо осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

-До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про надання доступу в АТ «Укрсиббанк» щодо ТОВ «ТКМ ТЕХНОЛОДЖИ» (код 40840394) та ТОВ «САНДЖАР» (код 41008399).

-Проведено тимчасовий доступ до банківських документів ТОВ «Гермес Гранд Волмор» вилучених в ПАТ КБ «МЕГА БАНК» ПАТ КБ «УКРСОЦБАНК, КБ «БАНК ГЛОБУС», АТ «КБ «ПРИВТБАНК».

В даний час, органу досудового розслідування даного кримінального провадження необхідно провести слідчі, процесуальні дії направлені на встановлення всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, зокрема:

-встановити збитки, завдані державі, шляхом ініціювання позапланової перевірки вимог податкового законодавства щодо ТОВ «Гермес Гранд Волмор»;

-повторно допитати службових осіб ТОВ «Гермес Гранд Волмор»;

-призначити судово економічну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інститут судових експертиз.

Слідчий вказує, що без проведення зазначених процесуальних дій не можливо завершити досудове розслідування у встановленому законом в порядки та строки.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання сторони кримінального провадження дійшов до наступного висновку.

Так, ч. 1 ст. 295-1 КПК України передбачено, що у випадках, передбаченихстаттею 294цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до статті 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Вирішуючи клопотання про продовження строку досудового розслідування слідчий суддя враховує слідчі та процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; процесуальні дії, проведення або завершення яких потребує додаткового часу; значення результатів цих процесуальних дій для судового розгляду; обставини, що перешкоджали здійснити ці процесуальні дії раніше та строк, необхідний для їх проведення або завершення, та приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 107,219,294, 295-1, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 32019100000000126 від 14.02.2019 на 6 (шість) місяців, тобто до 14 серпня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98690324
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудвого розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000126 від 14.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —757/5306/21-к

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні