Ухвала
від 09.07.2021 по справі 440/2544/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення другого відповідача

09 липня 2021 рокум. ПолтаваСправа № 440/2544/21

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Клочка К.І., розглянувши в письмовому провадженні в порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян в особі Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

23 березня 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян в особі Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, у якій просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян, оформлене витягом з протоколу №9 від 17 листопада 2020 року в частині відмови у заміні посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорія 1А на посвідчення нового зразка, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року №551;

- зобов`язати регіональну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян замінити посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС категорії 1А на посвідчення нового зразка, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року №551.

Ухвалою суду від 29 березня 2021 року прийняти позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в цій адміністративній справі, постановлено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

Судом встановлено, що відповідачем у справі визначено Регіональну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян в особі Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, однак відповідно до пункту 1 Положення про регіональну комісію з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян, затвердженого розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації від 2 серпня 2018 року №659, регіональна комісія є консультативно-дорадчим органом при Полтавській обласній державній адміністрації, який створюється розпорядженням голови облдержадміністрації з метою вирішення питань визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.

Відповідно до пункту 9 частини першої статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач - це суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Частинами третьою та четвертою статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Згідно з приписами частини сьомої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

З огляду на вищевикладене та зважаючи на те, що відповідач Регіональна комісія з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян в особі Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації - є консультативно-дорадчим органом при Полтавській обласній державній адміністрації, суд вважає на необхідне залучити до участі у справі в якості другого відповідача Полтавську обласну державну адміністрацію (вул. Соборності, 45, м. Полтава, Полтавська область, код ЄДРПОУ 00022591 ).

На підставі викладеного, керуючись статтями 48, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі №440/2544/21 в якості другого відповідача Полтавську обласну державну адміністрацію (вул. Соборності, 45, м. Полтава, Полтавська область, код ЄДРПОУ 00022591).

Запропонувати другому відповідачу Полтавській обласній державній адміністрації у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання другим відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя К.І. Клочко

Дата ухвалення рішення09.07.2021
Оприлюднено03.08.2021
Номер документу98707998
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/2544/21

Рішення від 01.08.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 28.03.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні