Ухвала
від 02.08.2021 по справі 640/9177/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 серпня 2021 року м. Київ № 640/9177/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Скочок Т.О., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника відповідача про відстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві доКиївського національного університету імені Тараса Шевченка прозастосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 06.04.2021 позов задоволено у повному обсязі, а саме: застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи приміщень підвального поверху та актової зали економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка (код ЄДРПОУ 02070944, місцезнаходження юридичної особи: 01033, м. Київ, вул. Володимирська, 60), які розташовані за адресою: вул. Васильківська, 90-А у Голосіївському районі м. Києва, до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки від 24.01.2020 №43, шляхом знеструмлення електрощитка підвального поверху, накладення печаток на електрощиток, вхідні двері підвального поверху та вхідні двері актової зали.

25.06.2021 від представника Київського національного університету імені Тараса Шевченка надійшла заява про відстрочення виконання рішення суду від 06.04.2021, з огляду на те, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка є державним закладом освіти, який фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України; придбанню необхідних товарів робіт і послуг передує процедура публічної закупівлі, яка є тривалою в часі. Викладені обставини унеможливлюють вжиття заходів для повного усунення порушень в короткі терміни. Крім того, у даній заяві наголошено на наявність обставини, яка істотно ускладнила процес усунення виявлених порушень, а саме: карантинні заходи, що вживалися в Україні з березня 2020 року з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби СOVID-19.

У призначене для розгляду вказаної заяви засідання 19.07.2021 з`явився представник відповідача (заявника), який дану заяву підтримав у повному обсязі та просив суд задовольнити її. Представник позивача у призначене судове засідання не з`явився, проте через канцелярію суду від останнього надійшло клопотання про розгляд заяви за його відсутності із зазначенням того, що станом на 15.07.2021 на адресу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві надійшло звернення від Київського національного університету імені Тараса Шевченка щодо проведення позапланової перевірки, за результатами якої Головне управління складе акт.

З огляду на викладене, судом ухвалено про подальший розгляд справи у порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання про відстрочення виконання рішення суду від 06.04.2021, суд виходить з наступного.

Приписами ч.ч. 1-4 ст. 378 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання самої особи або членів її сім`ї, її матеріальне становище; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Так, за твердженням представника відповідача (заявника), Київський національний університет імені Тараса Шевченка є державним закладом освіти, який фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України; придбанню необхідних товарів робіт і послуг передує процедура публічної закупівлі, яка є тривалою в часі. Викладені обставини унеможливлюють вжиття заходів для повного усунення порушень в короткі терміни. Крім того, у даній заяві наголошено на наявність обставини, яка істотно ускладнила процес усунення виявлених порушень, а саме: карантинні заходи, що вживалися в Україні з березня 2020 року з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби СOVID-19.

З приводу викладеного, суд звертає увагу на те, що під час судового розгляду справи представником відповідача вже вказувалось на карантинні заходи, що вживалися в Україні з березня 2020 року з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби СOVID-19, як на підставу неможливості усунення порушень, вказаних в акті перевірки (дата відзиву 04.06.2020). Разом з тим, зі спливом річного строку відповідачем (заявником) всіх порушень, зазначених в акті, не усунуто, знов ж таки з посиланням на обставини, які були ідентичні під час судового розгляду даної справи.

Крім того, на обґрунтування наявності підстав для відстрочення виконання рішення (відсутність фінансування, тривалість процедури проведення публічних закупівель) відповідачем (заявником) не надано жодного доказу, з огляду на що, суд виходить з безпідставності останніх.

Як наслідок, суд дійшов до висновку про необґрунтованість заяви представника Київського національного університету імені Тараса Шевченка про відстрочення виконання рішення суду від 06.04.2021 та відмову у задоволенні останньої.

Керуючись ст.ст. 248, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва,

У Х В А Л И В:

1. Відмовити у задоволенні заяви представника Київського національного університету імені Тараса Шевченка про відстрочення виконання рішення суду від 06.04.2021.

2. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення02.08.2021
Оприлюднено03.08.2021
Номер документу98709257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/9177/20

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Рішення від 06.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні