Ухвала
від 02.08.2021 по справі 220/1852/20
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 220/1852/20

Номер провадження 2/220/72/21

УХВАЛА

Іменем України

02 серпня 2021 року суддя Великоновосілківського районного суду Донецької області Фисун Л.С., розглянувши у підготовчому засіданні питання про прийняття зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування за закономдо спільного розгляду з позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа Приватний нотаріус Великоновосілківського районного нотаріального округу Донецької області Гуков Олександр Васильович про визнання права власності в порядку спадкування за законом ,-

у с т а н о в и в :

16 листопада 2020 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа Приватний нотаріус Великоновосілківського районного нотаріального округу Донецької області Гуков Олександр Васильович про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Через канцелярію суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_1 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

У відповідності до вимог ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Зазначена стаття встановлює окремі умови прийняття до розгляду зустрічного позову, тобто вона вказує на один із способів захисту відповідача проти пред`явленого до нього позову.

Способами захисту проти позову можуть бути: невизнання позову, заперечення проти нього і зустрічний позов. Зустрічний позов - це активний захист проти позову. Зустрічним позовом є позов первісного відповідача до первісного позивача. Зустрічний позов в залежності від ситуації може бути найбільш дієвим засобом захисту відповідача проти позову, тому що спрямований на повне чи часткове виключення підстав первісного позову.

Задоволення зустрічного позову зазвичай повністю або частково виключає задоволення первісного позову.

Натомість суд вважає, що спільний розгляд зустрічної позовної заяви не є доцільним та сприятиме затягуванню часу, умови прийняття судом зустрічного позову відсутні .

Беручи до уваги те, що вирішення питання про прийняття в провадження зустрічного позову є правом суду, суд приходить до висновку про необхідність відмови відповідачу у прийнятті зустрічної позовної заяви, та роз`яснює, що це не позбавляє останню права звернутись до суду із зазначеним позовом в загальному порядку.

Керуючись ст. 193 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Відмовити ОСОБА_1 у прийнятті зустрічної позовної заяви до ОСОБА_2 , третя особа ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Роз`яснити позивачу за зустрічним позовом право звернутися до суду з вказаним позовом у загальному порядку.

Зустрічну позовну заяву разом із доданими матеріалами повернути відповідачу ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.С. Фисун

СудВеликоновосілківський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.08.2021
Оприлюднено03.08.2021
Номер документу98722265
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —220/1852/20

Рішення від 20.08.2021

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні