Ухвала
від 03.08.2021 по справі 635/4048/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/4048/21

Провадження по справі 1-кс/635/1039/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду клопотання заступника начальника СВ відділу поліції №3 Харківського РУП №1 ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021222130000021 від 30.03.2021 за ознаками кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.242 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , покримінальному провадженню,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42021222130000021 від 30.03.2021 за ознаками кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.242 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до документів в яких міститься інформація щодо прізвища, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на ПП « ОСОБА_5 » (код юридичної особи НОМЕР_1 ), а також отримання інформації щодо прізвище, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на «ПП ОСОБА_6 » (код юридичної особи НОМЕР_2 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно з ЄДРОПУ НОМЕР_3 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що У провадженні СВ відділу поліції №3 Харківського РУП №1 ГУ НП в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також за фактом порушення правил охорони вод, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров`я людей чи для довкілля.

Згідно до ч.1 ст.214 КПК України відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та невідкладно розпочато досудове розслідування.

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено наступне.

На території Харківського району Харківської області, а саме, за адресою: АДРЕСА_2 , розташована ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Діяльність установи здійснюється у сфері юстиції та правосуддя.

У зв`язку з тим, що діяльність установи здійснюється безперервно та в ній утримується значна кількість осіб, для забезпечення життєдіяльності осіб, які там утримуються, використовується артезіанська вода, яка добувається зі свердловин, які розташовані на території установи для забезпечення побутових умов установи. Після використання води, остання, за допомогою каналізаційної мережі витікає за територію установи.

Так, встановлено, що за територією установи розташована каналізаційно-насосна станція за допомогою якої здійснюється подальше перекачування нечистот до каналізаційних мереж, однак у зв`язку з її несправністю злив нечистот від установи здійснюється до р. Уди, яка розташована поруч.

24.02.2009 було виявлено факт демонтажу напірного сталевого колектору від насосної станції №1 « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Згідно акту прийому-передачі від 12.05.2011 каналізаційні мережі та споруди, які розташовані поза територією установи, були передані до спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківського району, а саме, до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

У 2011 році ПП « ОСОБА_6 » було розроблено проектну документацію на реконструкцію каналізаційних насосних станцій та мереж водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Замовником реконструкції системи водовідведення від державної установи визначено ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Протягом 2010-2011 ІНФОРМАЦІЯ_6 проводився капітальний ремонт цієї системи водовідведення, КНС №1-а с. Темнівка та КНС №1 « ІНФОРМАЦІЯ_3 », але обслуговувати дані КНС неможливо за їх станом.

Починаючи з 2012 року по 2014 рік проводились роботи з відновлення системи водовідведення, після відновлення самопливного колектору від КНС №1 « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до КНС « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ремонту ревізійних колодязів, було декілька спроб здійснення включення « ІНФОРМАЦІЯ_8 » до системи водовідведення, але ці спроби не дали результату.

У зв`язку з тим, що на протязі більш ніж 10 років КНС перебувають в неробочому стані, злив нечистот з установи здійснюється до р. Уди, що призводить до забруднення водного середовища.

За таких обставин ІНФОРМАЦІЯ_9 складаються акти виявлених порушень зі сторони ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », хоча КНС, які розташовані поза територією установи на її балансі не перебувають.

За таких обставин, ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вимушено стає суб`єктом забруднення р. Уди, не зважаючи на те, що каналізаційні мережі, які повинні працювати та розташовані поза її територією не перебувають на її балансі та повинні забезпечувати нормальну роботу водовідведення від установи.

Установа неодноразово зверталась за даним фактом до органів державної влади та місцевого самоврядування, однак не отримала конкретної відповіді, яким саме шляхом можливо вирішити проблему забруднення та здійснення шкоди навколишньому природному середовищу.

Зупинення роботи установи призвело би до обставин, які б ускладнили роботу у сфері правосуддя, адже в установі тримаються особи, які крім тривалого строку відбувають також покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що на реконструкцію системи водовідведення виділялись грошові кошти, однак система водовідведення станом на травень 2021 року не запрацювала, у зв`язку з чим продовжується здійснення негативного впливу на довкілля.

Враховуючи викладені обставини в органу досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність отримати оригінали документів, які нададуть змогу з`ясувати обставини, що мають значення в рамках кримінального провадження, а саме встановити чи дійсно органами державної влади, а також іншими фізичними та юридичними особами вживались заходи з приводу реконструкції системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Не проведення реконструкції в повному обсязі, ймовірно свідчить про те, що частина грошових коштів могла бути використана не за призначенням.

Оригінали документів, що можуть мати важливе доказове значення, перебувають у володінні ПП « ОСОБА_7 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , оскільки саме ПП « ОСОБА_7 », було визначено генеральним підрядником робіт за фактом реконструкції очисних споруд.

Оригінали документів необхідні для призначення у подальшому судових експертиз, встановлення обставин, що мають значення для досудового розслідування кримінального провадження, а також для встановлення осіб, які зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили грошові кошти, виділені на реконструкцію системи водовідведення ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Так, в органу досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні наступних оригіналів документів: всіх договорів та додаткових угод до них, укладених ПП « ОСОБА_7 » з ІНФОРМАЦІЯ_6 зприводу реконструкціїканалізаційних насоснихстанцій тамереж водовідведення,які перебуваютьу експлуатаціїДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх актів прийому-передачі виконаних робіт між ПП « ОСОБА_7 » та ІНФОРМАЦІЯ_6 з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »та відомістьресурсів доних; всіх платіжних доручень на перерахування грошових коштів за виконані роботи з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »з відміткоюбанку прозарахування такихгрошових коштів; всіх договорівсубпідряду навиконання робітз реконструкціїканалізаційних насоснихстанцій,додаткові угодидо них(вразі укладеннятаких договорів); всіх актів прийому-передачі виконаних робіт між ПП « ОСОБА_7 » та субпідрядними організаціями з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »та відомістьресурсів доних; всіх платіжних доручень на перерахування грошових коштів від ПП « ОСОБА_7 » на рахунок субпідрядних організацій за виконані роботи з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »з відміткоюбанку прозарахування такихгрошових коштів; функціональних обов`язківдиректора ПП « ОСОБА_7 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; наказів пропризначення напосади директорів ПП « ОСОБА_7 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; інформації прокількість найманихпрацівників ПП « ОСОБА_7 », починаючи з01.01.2010по теперішнійчас іззазначенням професій; копій статутів ПП « ОСОБА_7 », починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; переліку працівників, які залучались для проведення робіт з капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »із зазначеннямП.І.Б,посади,контактного телефону; всіх трудових договорів чи цивільно-правових угод з особами, які виконували роботи з капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх дозволів та ліцензій, необхідних ПП « ОСОБА_7 » для проведеннятакого видуробіт; всіх бухгалтерськихдокументів,які підтверджуютьнаявність транспортнихзасобів дляперевезення буд.матеріалів,договори пронадання воренду транспортнихзасобів,механізмів; плану-схемимережі водовідведення,яка підлягалареконструкції,яку використовувалаДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх документів, на підставі яких було прийнято рішення про проведення капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх договорів, укладених ПП « ОСОБА_7 » з приводу придбання товарно-матеріальних цінностей для проведення капітального ремонту системи водовідведення ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всієї проектно-кошторисної документації з приводу здійснення капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх робочих проектів на проведення будівельних робіт із з приводуреконструкції системиводовідведення відДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; договірної ціни; зведеного кошторисногорозрахунку вартостіоб`єкта будівництва,ремонту; локального кошторису,відомості ресурсівдо локальногокошторису; розрахунку дозведеного кошторису; розрахунку кошторисногоприбутку; розрахунку коштівна покриттяадміністративних витрат; графіку виконанняробіт; проектної документації,дефектного акту; акту прихованихробіт,акту назакриття прихованихробіт; довідки про вартість виконаних робіт.

У зв`язку з вищевикладеним 02 червня 2021 року органом досудового розслідування було подане клопотання до Харківського районного суду Харківської області про тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_7 ».

Після отримання ухвали слідчого судді Харківського районного суду Харківської області про тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_7 », при виїзді слідчим до ПП « ОСОБА_5 », з метою виконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, було встановлено що за адресами розташування ПП « ОСОБА_7 », а саме, юридична адреса: АДРЕСА_3 , фактична адреса: АДРЕСА_4 , та відокремлений підрозділ за адресаю: АДРЕСА_5 , фактично ПП « ОСОБА_7 », відсутня, у зв`язку з чим виконати ухвалу слідчого судді не представилось можливим.

Крім того, під час досудового розслідування було встановлено, що оригінали документів, які на думку органу досудового розслідування можуть мати важливе доказове значення, перебувають у володінні ПП « ОСОБА_8 », ( НОМЕР_2 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_6 , оскільки саме ПП « ОСОБА_8 » було виконавцем робіт щодо розроблення проектної документації на реконструкцію каналізаційних насосних станцій та мереж водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Так, в органу досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні наступних оригіналів документів: всіх договорів та додаткових угод до них, укладених ПП « ОСОБА_6 » з ІНФОРМАЦІЯ_6 щодореконструкції каналізаційнихнасосних станційта мережводовідведення,які перебуваютьу експлуатаціїДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх актиприйому передачівиконаних робітміж ПП« ОСОБА_6 » та ІНФОРМАЦІЯ_6 з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »та відомістьресурсів доних; всіх платіжних доручень на перерахування грошових коштів за виконані роботи з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »з відміткоюбанку прозарахування такихгрошових коштів; всіх договорівсубпідряду навиконання робітз реконструкціїканалізаційних насоснихстанцій,додаткові угодидо них(вразі укладеннятаких договорів); всіх актів прийому передачі виконаних робіт між ПП « ОСОБА_6 » та субпідрядними організаціями з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »та відомістьресурсів доних; всіх платіжні доручення на перерахування грошових коштів від ПП « ОСОБА_6 » на рахунок субпідрядних організацій за виконані роботи з приводу капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »з відміткоюбанку прозарахування такихгрошових коштів; посадових інструкційдиректора ПП « ОСОБА_6 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; функціональних обов`язківдиректора ПП « ОСОБА_6 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; наказів пропризначення напосади директорів ПП « ОСОБА_6 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; інформації прокількість найманихпрацівників ПП « ОСОБА_6 » починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; копій статутів ПП « ОСОБА_6 », починаючи з01.01.2010по теперішнійчас; переліку працівників, які залучались для проведення робіт капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »із зазначеннямП.І.Б,посади,контактного телефону. всіх трудових договорів чи цивільно-правові угоди з особами, які виконували роботи з капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх дозволівта ліцензій,необхідні ПП« ОСОБА_6 » дляпроведення такоговиду робіт; всіх бухгалтерськихдокументів,що підтверджуютьнаявність транспортнихзасобів дляперевезення буд.матеріалів,договори пронадання воренду транспортнихзасобів,механізмів; плану-схемимережі водовідведення,яка підлягалареконструкції,яку використовувалаДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх документів, на підставі яких було прийнято рішення про проведення капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх договорів укладених ПП « ОСОБА_6 » з приводу придбання товарно-матеріальних цінностей для проведення капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; проектно-кошторисної документації з приводу здійснення капітального ремонту системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; всіх робочих проектів на проведення будівельних робіт із з приводу реконструкції системи водовідведення від ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

договірної ціни; зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва, ремонту; локального кошторису, відомості ресурсів до локального кошторису; розрахунку до зведеного кошторису; розрахунку кошторисного прибутку; розрахунку коштів на покриття адміністративних витрат; графіку виконання робіт; проектної документації, дефектного акту; акту прихованих робіт, акту на закриття прихованих робіт; довідки про вартість виконаних робіт.

З метою отримання вказаних документів, до ПП « ОСОБА_8 » 23.04.2021 було надіслано запит, однак відповіді на нього станом на 27.05.2021 до органу досудового розслідування кримінального провадження не надійшло, що свідчить про порушення вимог КПК України з боку посадових осіб ПП.

Так, 27 травня 2021 року органом досудового розслідування було подане клопотання до Харківського районного суду Харківської області про тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_8 », а саме з метою вилучення вище вказаних оригіналів документів які мають важливе доказове значення під час подальшого досудового розслідування кримінального провадження та встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення-злочину.

Після чого слідчим було виконана ухвала слідчого судді Харківського районного суду Харківської області, про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають в ПП « ОСОБА_8 », проте під час виконання вищезазначеної ухвали посадовою особою ПП « ОСОБА_8 » не в повному обсязі надані зазначені в ухвалі слідчого судді документи, що свідчить про ухилення від виконання ухвали та приховування посадовими особами ПП « ОСОБА_8 », від надання органу досудового розслідування документів, які мають важливе доказове значення під час подальшого досудового розслідування кримінального провадження.

Таким чином, в ході подальшого досудового розслідування кримінального провадження було встановлено обставини що можуть свідчити про використання ПП « ОСОБА_7 » для здійснення заздалегідь спланованих злочинних дій з метою заволодіння державними коштами під час проведення будівельних робіт, з реконструкції мережі водовідведення.

Так, органом досудового розслідування кримінального провадження було направлено запит до ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою отримання наступної інформації: прізвище, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на ПП « ОСОБА_5 » (код юридичної особи НОМЕР_1 ), а також отримання інформації щодо прізвище, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, яі у 2010-2015 році, працювали на «ПП ОСОБА_6 » (код юридичної особи НОМЕР_2 ).

Після чого, до органу досудового розслідування надійшла відповідь на вищезазначений запит ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому було зазначено що надає інформації. про кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховані виплати згідно звітності поданою страхувальниками ПП « ОСОБА_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ПП « ОСОБА_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , в якій зазначено що, за період з 2010 року по 2015 рік, ПП БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », перебувало від 4 до 40 осіб, а на приватному підприємстві ПП « ОСОБА_8 » за період з 2010 року по 2015 рік, перебувало від 3 до 13 осіб.

А, щодо надання інших даних ІНФОРМАЦІЯ_11 посилаючи на ст. ст. ст. 93, 159, 165 КПК України, повідомив зможе надати інформацію з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування в порядку, передбаченому вищезазначеними законодавчими нормами.

З метою отримання, документів в яких міститься щодо прізвища, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на ПП « ОСОБА_5 » (код юридичної особи НОМЕР_1 ), а також отримання інформації щодо прізвище, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на «ПП ОСОБА_6 » (код юридичної особи НОМЕР_2 ).

Таким чином, для з`ясування всіх суттєвих обставин справи та прийняття законного процесуального рішення у кримінальному провадженні виникла необхідність отримати документи в яких міститься вищезазначена інформація, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно з ЄДРОПУ НОМЕР_3 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий не з`явився, надав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав в повному обсязі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України слідчим, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Оскільки учасники кримінального провадження у судове засідання не з`явились, відповідно до ч.4 ст.107КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали справи, зазначає про таке.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161цьогоКодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду, відповідає вимогамКПК України.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання.

Відомості, що містяться у вказаних документах, становлять собою охоронювану законом таємницю, разом з тим, слідчий суддя вважає доведеною можливість використання їх як доказів, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих відомостей.

Відповідно до вимог ч.1ст. 165 КПК Україниособа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 162-166 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заступника начальника СВ відділу поліції №3 Харківського РУП №1 ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021222130000021 від 30.03.2021 за ознаками кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.242 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021222130000021 від 30.03.2021, за ознаками кримінальних правопорушень -злочинів, передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст.242 КК України, а саме до: документів в яких міститься інформація щодо прізвища, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на ПП « ОСОБА_5 » (код юридичної особи НОМЕР_1 ), а також отримання інформації щодо прізвища, ім`я, по батькові, число, місяць, рік народження, ІПН, місце реєстрації осіб, які у 2010-2015 році, працювали на «ПП ОСОБА_6 » (код юридичної особи НОМЕР_2 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно з ЄДРОПУ НОМЕР_3 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали про надання тимчасового доступу до речей і документів покласти (надати право тимчасового доступу до речей і документів) на заступника начальника Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , слідчих Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , а також на прокурорів Харківської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 .

Уповноваженій посадовійособі ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно з ЄДРОПУ НОМЕР_3 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , надати (забезпечити) виконання тимчасового доступу до речей і документів зазначеним в ухвалі особам та надати можливість вилучити зазначені копії документів.

Встановити строк дії ухвали два місяці з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити у відповідності до ст. 166 КПК України, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до інформації слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення.

Повний текст ухвали складено 03.08.2021.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.08.2021
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу98734937
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —635/4048/21

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні