Ухвала
від 03.08.2021 по справі 710/609/21
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/609/21

Провадження № 2/710/323/21

УХВАЛА

03.08.2021 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Побережної Н.П.,

за участі секретаря судового засідання - Яковенко О.М.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - ОСОБА_2 ,

представника третьої особи на стороні відповідача - Кучерявої В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у підготовчому провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Служба у справах дітей та соціального захисту Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання надати дозвіл,

ВСТАНОВИВ:

17.05.2021 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов позов, в якому позивач просив: визнати протиправною бездіяльність Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, яка полягає у не прийнятті рішення за результатами розгляду заяви ОСОБА_1 від 15.09.2020 про надання дозволу на оформлення частини житлового будинку та земельної ділянки, на малолітніх дітей. Зобов`язати Шполянську міську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області, надати ОСОБА_1 дозвіл на оформлення частини житлового будинку та земельної ділянки, на ім`я малолітніх дітей.

Позов мотивований тим, що 15.09.2020 позивач звернувся до органу опіки та піклування Шполянської міської ради ОТГ із заявою у якій просив надати йому дозвіл на оформлення частини житлового будинку з відповідною частиною земельної ділянки за договором дарування його малолітнім дітям у таких частинах: 1/7 частини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; 1/7 частини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; 5/7 частини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Однак листом від 28.09.2020 №01-36/278 ОСОБА_3 повідомили, що орган опіки та піклування Шполянської міської ради ОТГ відмовив в задоволенні заяви, у зв`язку з тим що рішення не було прийняте, адже не отримало більшості голосів від загального складу виконавчого комітету. На думку позивача, бездіяльність відповідач полягає в неприйнятті рішення за результатами розгляду заяви позивача, оскільки ЗУ Про місцеве самоврядування передбачено прийняття рішення, а не надання відповіді листом. Таким чином, відповідач не надав дозвіл на набуття права малолітніми дітьми на частину нерухомого майна, що призвело до порушення їхніх прав.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 20.05.2021 позовну заяву було залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам цивільного процесуального законодавства. Позивач усунув недоліки позовної заяви у визначений суддею термін та ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 27.05.2021 було відкрито провадження у справі.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 24.06.2021 було відмовлено в задоволенні заяви позивачу про відвід судді.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області від 07.07.2021 було задоволено клопотання позивача про заміну відповідача та замінено відповідача Шполянську міську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області на відповідача виконавчий комітет Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області.

Відповідач надав до суду відзив, в якому вказав, що позивач не підтвердив жодними належними доказами, що він є власником будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 . Отже, позивач є наймачем вказаного будинку, а його діти членами сім`ї наймача, які мають право користування житловим будинком. Окрім того, позивач не надав доказів звернення до нотаріуса для оформлення відчуження житлового будинку шляхом дарування, а також відмови нотаріуса у вчинення такої дії у зв`язку з відсутністю дозволу органу опіки та піклування. Тому відповідач просив відмовити в задоволенні позову.

Третя особа на стороні відповідача надала до суду свої пояснення, в яких вказала, що 15.09.2020 ОСОБА_1 звернувся до органу опіки та піклування Шполянської міської ради ОТГ із заявою у якій просив надати йому дозвіл на оформлення частини житлового будинку з відповідною частиною земельної ділянки за договором дарування його малолітнім дітям у таких частинах: 1/7 частини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; 1/7 частини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; 5/7 частини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Відповідну заяву було розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ від 22.09.2020, протокол № 8 (копія витягу з протоколу додається). Згідно з рішенням комісії, службою у справах дітей та соціального захисту населення Шполянської міської ради ОТГ було підготовлено проєкт рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ Про надання дозволу ОСОБА_3 на укладання договору дарування житла, по 1/7 частини будинку, з відповідною частиною земельної ділянки, які належать її на праві приватної власності малолітнім ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та винесено його на розгляд 23.09.2020 (питання №33 в порядку денному). На засіданні виконавчого комітету Шполянської міської ради ОТГ питання було розглянуте, проте рішення не було прийняте. Листом від 28.09.2020 №01-36/278 ОСОБА_3 повідомили, що орган опіки та піклування Шполянської міської ради ОТГ відмовив в задоволенні заяви, у зв`язку з тим що рішення не було прийняте, адже не отримало більшості голосів ЗА від загального складу виконавчого комітету.

У судове засідання позивач з`явився та вказав, що позов підтримує повністю, повідомив, що заяв та клопотань не має і не заперечує щодо закриття підготовчого провадження.

Представник відповідача в судове засідання з`явився та вказав, що заперечують проти задоволення позову, повідомив, що заяв та клопотань не має і не заперечує щодо закриття підготовчого провадження.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей та соціального захисту Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області в судове засідання з`явилася, проти задоволення позову заперечувала, повідомив, що заяв та клопотань не має і не заперечує щодо закриття підготовчого провадження.

Третя особа ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, надала до суду заяву, в якій вказала, що підтримує позов та просила провести засідання без її участі.

Судом вжито заходів для проведення підготовчих дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду по суті.

Враховуючи викладене та відсутність відомостей про досудове врегулювання вказаного спору, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 126, 178, 179, 197, 198, 200, 223, 258-261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Служба у справах дітей та соціального захисту Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області, про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання надати дозвіл до судового розгляду по суті.

Судове засідання у даній цивільній справі провести о 10 год. на 16.08.2021 у залі судових засідань Шполянського районного суду Черкаської області.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці http://sh.ck.court.gov.ua .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.П. Побережна

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.08.2021
Оприлюднено04.08.2021
Номер документу98740350
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/609/21

Постанова від 31.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 12.01.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Єльцов В. О.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Єльцов В. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Єльцов В. О.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Єльцов В. О.

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні