Ухвала
від 17.06.2021 по справі 756/6292/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

17.06.2021 Справа № 756/6292/19

Унікальний № 756/6292/19

Провадження № 2/756/438/21

У Х В А Л А

17 червня 2021 року Оболонський районний суд міста Києва

в складі: головуючого судді Яценко Н.О.,

за участю секретаря Дрончак Д.А.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м.Києві в порядку загального позовного провадження клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шипілова Олександра Вікторовича про витребування доказів та залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи : ВАТ Банк БІГ Енергія , ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Горобинська Ганна Анатоліївна, ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири та витребування квартири у добросовісного набувача, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває зазначена цивільна справа.

17.06.2021 року представник ОСОБА_1 - адвокат Шипілов О.В. в підготовчому засіданні звернувся до суду із клопотанням про витребування доказів, в якому просить суд витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарської Світлани Іванівни (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2) належним чином засвідчені копії наступних документів, а саме: договору про відступлення прав за договором іпотеки від 20.07.2016, укладений між ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія та ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ , зареєстрований в реєстрі за №595; договір купівлі-продажу від 07.09.2016, укладений між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , зареєстрований в реєстрі за №757; договір купівлі - продажу від 04.10.2016, укладений між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , зареєстрований в реєстрі за №815.

Окрім того представник позивача просить суд витребувати у ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд.8) належним чином завірену копію договору про відступлення прав вимоги №20/07/16 від 20.07.2016, укладеного між ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія та ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ .

Також представником ОСОБА_1 - адвокатом Шипіловим О.В. було заявлено клопотанням про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарську Світлану Іванівну (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2).

Позивач в підготовчому засіданні клопотання про витребування доказів та залучення третьої особи підтримала та просила задовольнити.

Представник ОСОБА_6 - адвокат Вахатов О.В. в підготовчому засіданні не заперечував відносно задоволення клопотання.

Інші учасники справи в підготовче засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином та своєчасно. Суд вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності осіб, які не з`явились.

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши подане представником позивача клопотання та матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд, враховуючи зміст та обсяг заявлених вимог, з метою об`єктивного розгляду, вважає правильним клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шипілова О. В. про витребування доказів задовольнити, вжити заходи щодо витребування доказів шляхом винесення ухвали.

Окрім того, згідно із ч.ч. 1 та 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, зважаючи на предмет даного позову та беручи до уваги, що рішення у даній справі може вплинути на обсяг прав та обов`язків фізичної особи, у зв`язку з чим, вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарську Світлану Іванівну (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 84, 259-260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шипілова Олександра Вікторовича про витребування доказів та залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи : ВАТ Банк БІГ Енергія , ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Горобинська Ганна Анатоліївна, ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири та витребування квартири у добросовісного набувача - задовольнити.

Залучити до участі у справі приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарську Світлану Іванівну (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Повідомити приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарську Світлану Іванівну (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2), що підготовче засідання відбудеться 27 вересня 2021 року о 13 год. 45 хв. в приміщенні Оболонського районного суду м.Києва (каб. 21).

Роз`яснити приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Гембарській Світлані Іванівні (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2), що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 Цивільного процесуального Кодексу.

Встановити п`ятнадцятиденний термін з дня отримання ухвали про залучення третьої особи для подання письмових пояснень по суті спору.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембарської Світлани Іванівни (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.М.Коцюбинського, буд.9, прим.2) належним чином засвідчені копії наступних документів, а саме: договору про відступлення прав за договором іпотеки від 20.07.2016, укладений між ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія та ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ , зареєстрований в реєстрі за №595; договір купівлі-продажу від 07.09.2016, укладений між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , зареєстрований в реєстрі за №757; договір купівлі - продажу від 04.10.2016, укладений між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , зареєстрований в реєстрі за №815.

Витребувати у ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія (адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд.8) належним чином завірену копію договору про відступлення прав вимоги №20/07/16 від 20.07.2016, укладеного між ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія та ТОВ Фінансова компанія ГРОВІНГ СТЕЙТ .

Вказані документи необхідно направити на адресу суду: 04212, м.Київ, вул.Тимошенка, 2Є, протягом місяця з моменту отримання даної ухвали.

Роз`яснити що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.06.2021
Оприлюднено04.08.2021
Номер документу98740676
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —756/6292/19

Рішення від 06.10.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Рішення від 22.09.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Рішення від 31.05.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні