Ухвала
від 03.08.2021 по справі 446/1761/19
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/1761/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.08.2021 м.Кам`янка-Бузька

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді Самсін М. Л.

при секретарі судового засідання Груба Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кам"янка-Бузька Львівської області за ініціативою суду виправлення описки в судовому наказі від 24 вересня 2019 року по справі за заявою ОСОБА_1 до Міського комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства" про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, -

встановив :

24.09.2019 року Кам"янка-Бузьким районним судом Львівської області був винесений судовий наказ та стягнуто з Міського комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства", яке знаходиться за адресою: вул.Шопена, 5, м.Кам"янка-Бузька Львівської області (ЄРДПОУ 22358311) на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (паспорт серії НОМЕР_1 від 21.08.1999 року) яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 нараховану, але невиплачену заробітню плату з врахуванням відрахувань із заробітньої плати в сумі 22056 (двадцять дві тисячі п`ятдесят шість гривень) 04 коп. Проте в резолютивній частині судового наказу не зазначено: "Строк пред`явлення судового наказу до виконання три роки."

Відповідно дост. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що поставляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Ухвалою суду питання про виправлення описки вирішується без повідомлення учасників справи.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Відповідно дост. 269 ЦПК Українисуд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Як вбачається з матеріалів справи, в резолютивній частині судового наказу допущено описку не зазначено: "Строк пред`явлення судового наказу до виконання три роки."

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе виправити допущену описку, як зайво вказане.

Керуючисьст. 269 ЦПК України, суд , -

ухвалив :

Виправити описку в резолютивній частині судового наказу від 24.09.2019 за заявою ОСОБА_1 до Міського комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства" про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, зазначивши - "Строк пред`явлення судового наказу до виконання три роки."

Ухвала може бути оскаржена через суд першої інстанції до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

Суддя: М.Л. Самсін

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення03.08.2021
Оприлюднено05.08.2021
Номер документу98777149
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —446/1761/19

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Судовий наказ від 24.09.2019

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні