Ухвала
від 05.08.2021 по справі 940/1161/20
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.08.2021 Справа № 940/1161/20

Провадження по справі № 2/940/45/21

У Х В А Л А

Іменем України

05 серпня 2021 року Тетіївський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді : Косович Т.П.

при секретарі : Козуб І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тетієві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області, треті особи: Центральне Міжрегіональне Управління Міністерства Юстиції (м.Київ), Міжрайонне управління Держгеокадастру у Володарському та Тетіївському районах, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати за ним в порядку спадкування за законом право власності на ј частину земельної ділянки кадастровий номер: 3224681200:04:001:0017, площею 3,3291 га, що знаходиться на території Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області та ј частину земельної ділянки кадастровий номер: 3224681200:04:001:0016, площею 2,5162 га, що знаходиться на території Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області.

В судове засідання ОСОБА_1 не прибув, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, до суду надав заяву про залучення до участі в справі правонаступника відповідача Тетіївську міську раду Київської області.

Представник третьої особи Центрального Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Київ) в судове засідання не прибув, до суду надав заяву про розгляд справи за відсутності представника, проти позову не заперечує.

Представник третьої особи Міжрайонне управління Держгеокадастру у Володарському та Тетіївському районах в судове засідання не прибув, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Треті особи ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судове засідання не прибули, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Суд, дослідивши подане клопотання та матеріали справи, прийшов висновку про його задоволення, виходячи з наступних підстав.

Відповідно ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч. 1 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Статтею 55 ЦПК України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до п. 6-1 Прикінцевих та перехідних положень ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень , зокрема, у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади). Сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади.

Ч. 3 ст. 8 ЗУ Про добровільне об`єднання територіальних громад визначено, що об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

Судом встановлено, що перше пленарне засідання Тетіївської міської ради Київської області про початок повноважень депутатів Тетіївської міської ради VIII скликання у 3 округах відбулося 01.12.2020 року, про що винесено рішення № 02-01-VIII.

Рішенням Тетіївської міської ради № 09-01-VIII від 09.12.2020 року Про реорганізацію сільських рад, що увійшли до складу Тетіївської міської ради розпочато реорганізацію юридичної особи Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області шляхом приєднання до Тетіївської міської ради Київської області. Згідно даного рішення Тетіївська міська рада Київської області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Галайківської сільської ради.

Таким чином суд вважає, що оскільки Тетіївська міська рада Київської області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Галайківської сільської ради, повноваження Тетіївською міською радою набуті 01.12.2020 року, тому необхідним є залучити до участі в справі правонаступника відповідача Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області - Тетіївську міську раду Київської області.

Керуючись ст.ст. 55,260,261 ЦПК України суд,

ухвалив:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Галайківської сільської ради Тетіївського району Київської області, треті особи: Центральне Міжрегіональне Управління Міністерства Юстиції (м. Київ), Міжрайонне управління Держгеокадастру у Володарському та Тетіївському районах, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування, правонаступника відповідача - Тетіївську міську раду Київської області, код ЄДРПОУ 42096329, юридична адреса: м. Тетіїв, вул. Януша Острозького, 5 Київської області.

Копію ухвали та позовної заяви направити Тетіївській міській раді Київської області.

Судове засідання засідання відкласти на 09 годину 30 хв. 06 жовтня 2021 року.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.П.Косович

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено05.08.2021
Номер документу98783652
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —940/1161/20

Рішення від 20.10.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні