Ухвала
від 29.07.2021 по справі 344/11705/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11705/21

Провадження № 1-кс/344/4628/21

У Х В А Л А

29 липня 2021 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду скаргу представника ТОВ ,,Каргіл Агро ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань,-

В С Т А Н О В И В:

в скарзі вказано, що 12.07.2021 року, представник ТОВ ,,Каргіл Агро ОСОБА_3 , надіслав поштою заяву про вчинення злочину до Івано-Франківського відділу ГУ НП в Івано-Франківській області. В заяві повідомив, що в діях керівництва ПП ,,Опт-Сервіс наявний склад злочину, передбачений Кримінальним кодексом України. Заява про вчинення злочину була направлена поштою ще 12.07.2021 року та отримана Івано-Франківський відділом ГУ НП в Івано-Франківській області ще 16.07.2021 року. Оскільки на даний час з моменту подання заяви пройшло декілька діб, однак ніякого документу про внесення заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань не отримав, тому має підстави вважати, що заява про злочин протиправно не внесена до ЄРДР.

Скаржник в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, просив про розгляд скарги за його відсутності, підтримуючи вимоги скарги в повному обсязі.

Представник органу досудового розслідування в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлено належним чином, клопотань щодо реалізації прав суду не подано.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

12.07.2021 року представник ТОВ ,,Каргіл Агро ОСОБА_3 надіслав поштою заяву про вчинення кримінального правопорушення до Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

Заява про вчинення кримінального правопорушення від 25.05.2021 року направлена поштою 12.07.2021 року та отримана Івано-Франківським відділом ГУ НП в Івано-Франківській області 16.07.2021 року.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 303 Кримінального процесуального кодексу України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно частин 1-7 статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Отже, всупереч вимогам статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, слідчим невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання вказаного повідомлення про кримінальне правопорушення, не внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не розпочато розслідування.

Згідно статті 307 Кримінального процесуального кодексу України, за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора постановляється ухвала згідно з правилами цього Кодексу.

Ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про: 1) скасування рішення слідчого чи прокурора; 1-1) скасування повідомлення про підозру; 2) зобов`язання припинити дію; 3) зобов`язання вчинити певну дію; 4) відмову у задоволенні скарги.

Таким чином, скаргу обґрунтовано належними правовими підставами.

Відповідно до зазначеного суд, -

П О С Т А Н О В И В :

скаргу задовольнити;

зобов`язати Івано-Франківське районне управління поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою представника ТОВ ,,Каргіл Агро ОСОБА_3 від 25.05.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98786006
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/11705/21

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні