Рішення
від 11.06.2010 по справі 2-2101-10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

                                                                                                                                     2-2101/10

      Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ            УКРАЇНИ

“11”  червня  2010 р. Кіровський районний суд м. Донецька у складі:

судді – Юр’євої Т.І.,

при секретарі – Власенко Н.М.,

розглянувши у  відкритому  судовому засіданні у м. Донецьку справу за позовом   ОСОБА_1 до ОСОБА_2   про розірвання шлюбу, суд,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернувся до суду з позовом, в якому вказує, що вона знаходиться у зареєстрованому шлюбі з відповідачем  з 19 серпня 2005 р. Шлюб зареєстрований   у відділі РАЦС Київського районного управління юстиції у м. Донецьку, актовий запис № 547.

Від даного шлюбу    вони  мають неповнолітню дитину – сина  ОСОБА_3  ІНФОРМАЦІЯ_1.

Шлюбні стосунки були припинені з січня 2010 року з причини відсутності єдиних поглядів на життя та ведення спільного господарства, постійно виникаючих сварок та скандалів. Примирення вважає неможливим.

Позивачка просить розірвати шлюб із відповідачем, судові витрати покласти на нього.

         У  судовому засіданні позивачка підтвердила свої позовні вимоги, просить позов задовольнити. На утримання дитини відповідач  буде сплачувати аліменти на її користь, спірного майна не має.

Відповідач в судовому засіданні позов про розірвання  шлюбу  визнав,   вважає, що подальше спільне життя неможливе.

Суд, вислухавши пояснення сторін, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки у судовому засіданні встановлено, що подальше спільне життя подружжя та збереження шлюбу є неможливим.

Сторони знаходяться у зареєстрованому шлюбі з  19 серпня 2005 р., що підтверджується оригіналом свідоцтва про одруження, виданого відділом РАЦС Київського районного управління юстиції у м. Донецьку, актовий запис № 547.  

Від даного шлюбу    подружжя   мають неповнолітню дитину – сина  ОСОБА_3  ІНФОРМАЦІЯ_1, якій  проживає з матір’ю, та на  його утримання від повідач сплачує аліменти.

Шлюбні  відносини подружжя  ОСОБА_3 припинили у січні 2010 року, з цього часу  сумісно  не проживають.

Відповідно до вимог ст. 112 Сімейного Кодексу України і роз’ясненням п.10 постанови Пленуму Верховного суду України від 21 грудня 2007 року №11 проголошена  Конституцією України охорона сім’ї державою полягає, зокрема, в тому, що шлюб може бути розірвано в судовому порядку лише за умови, якщо встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечитиме інтересам одного з них чи інтересам їх дітей.

Вислухавши пояснення сторін, проаналізувавши обставини справи,   суд дійшов висновку про те, що спільне проживання  подружжя   ОСОБА_3  не можливо. Приймаючи до уваги   причини конфлікту, небажання кожного  з них надалі підтримувати сімейні взаємини суд вважає, що збереження цього шлюбу стало неможливим. Вирішуючи питання про розподіл судових витрат суд приймає до уваги ступінь відповідальності кожного з подружжя в розпаді шлюбу, враховує їхнє матеріальне і сімейне становище, інші обставини справи та вважає за необхідне судовий збір у розмірі 17,00 грн. стягнути з відповідача, звільнивши позивачку  від сплати судових витрат.

       На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 104, 105, 110, 112 Сімейного кодексу України, ст. ст. 10, 11, 60,  213, 215,   ЦПК України,

                                                                       ВИРІШИВ:

Позов   ОСОБА_1 до ОСОБА_2     про розірвання шлюбу задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА_1 і ОСОБА_2,   зареєстрований у відділі  РАЦС Київського РУЮ  м. Донецька, актовий запис № 547 від 19 серпня 2005 року.

При реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦСу  стягнути з  ОСОБА_2   у доход держави державне мито в розмірі 17,00 грн., а ОСОБА_1 від сплати державного мита звільнити.

На рішення може бути подана заява про апеляційне оскарження в Кіровський районний суд м. Донецька протягом десяти днів з дня проголошення. Апеляційна скарга  на рішення суду подається в апеляційний суд Донецької області через Кіровський районний суд м. Донецька протягом двадцяти днів після подачі заяви про апеляційне оскарження.

        Суддя:                                                                                              

СудКіровський районний суд м.Донецька
Дата ухвалення рішення11.06.2010
Оприлюднено31.03.2011
Номер документу9879318
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2101-10

Рішення від 30.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Михайленко В. Г.

Рішення від 22.12.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко Ігор Володимирович

Рішення від 30.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Михайленко Володимир Гаврилович

Рішення від 29.06.2010

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ярошенко Світлана Сергіївна

Рішення від 29.07.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова Анастасія Сергіївна

Рішення від 15.06.2010

Цивільне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Луценко Людмила Володимирівна

Рішення від 11.06.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Юр'єва Тамара Іванівна

Рішення від 13.05.2010

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Євгеній Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні