Ухвала
від 05.08.2021 по справі 635/5802/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/5802/21

Провадження по справі № 2/635/3200/2021

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

05 серпня 2021 року смт. Покотилівка

Суддя Харківського районного суду Харківської області Назаренко О.В. розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Імперський Колос про розірвання договору оренди землі, стягнення орендної плати та понесених збитків,

позивач - ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання АДРЕСА_1 ;

відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю Імперський Колос , код ЄДРПОУ:38492598, м. Харків, вул. Северина Потоцького, б. 11,

в с т а н о в и в:

позивач звернулася до суду з позовом та просить розірвати договір оренди землі між нею та Товариством з обмеженою відповідальністю Імперський Колос , стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Імперський Колос на її користь грошові кошти у вигляді несплаченої орендної плати у розмірі 17000,00 грн., збитки у вигляді витрат по оплаті земельного податку у розмірі 2310,00 грн., збитки у вигляді витрат по оплаті юридичних послуг у розмірі 9900,00 грн., відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн., судові витрати по оплаті судового збору у розмірі 908,00 грн.

Представником позивача недоліки, зазначені в ухвалі суду, виконані.

Суддя, дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, приходить до наступного.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Справа підсудна Харківському районному суду Харківської області

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України в редакції Закону України від 03.10.2017 року передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Частиною четвертою статті 19 ЦПК України визначено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні

Враховуючи характер спірних правовідносин, складність справи, обсяг та характер доказів у справі, вона підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Імперський Колос про розірвання договору оренди землі, стягнення орендної плати та понесених збитків .

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання 02 вересня 2021 року о 12 годині 45 хвилин.

В підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачами одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у встановлений строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду в апеляційному порядку оскаржена не підлягає. Заперечення на ухвалу, може бути, включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана суддею 05 серпня 2021 року.

Суддя О.В.Назаренко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено06.08.2021
Номер документу98794668
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/5802/21

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Карасава І. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Карасава І. О.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні