Ухвала
від 05.08.2021 по справі 358/887/21
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/887/21 Провадження № 1-в/358/47/21

УХВАЛА

про відкриття провадження

05 серпня 2021 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області ОСОБА_1 , розглянувши заяву лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_2 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

03 серпня 2021 року до Богуславського районного суду Київської області надійшла заява лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_2 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який був застосований відносно останнього згідно ухвали Васильківського міськрайонного суду Київської області від 28.01.2021 року. Також лікар психіатр зазначає, що стан здоров`я ОСОБА_3 дає йому можливості безпосередньо брати участь у судовому засіданні в суді.

Згідно з ч. 1 ст. 31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійним суддею одноособово, крім випадків, передбачених частинами другою, третьою та дев`ятою цієї статті.

Відповідно до ст. 507 КПК України у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру участь захисника є обов`язковою.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 52 КПК України, в інших випадках обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні: щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

Відповідно до ч. 3 ст. 514 КПК України розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому статтею 95 Кримінального кодексу України та статтею 512 цього Кодексу порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

У відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 49 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: відповідно до вимог статті 52 цього Кодексу участь захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 49 КПК України у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні. Постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Таким чином, суд дійшов до висновку про необхідність забезпечення участі захисника у вказаному провадженні для здійснення захисту за призначенням.

Суддя вважає необхідним призначити по даному кримінальному провадженню відкрите судове засідання, одноособово з викликом прокурора, лікаря-психіатра, особи, стосовно якої розглядається питання та його захисника.

Керуючись ст.ст. 31, 49, 52, 95, 507, 512, 514 КПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження за заявою лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_2 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3 та призначити до розгляду на 17 серпня 2021 року о 12 годині 30 хвилин в приміщенні Богуславського районного суду Київської області (м. Богуслав, вул. Франка, 29-а, зал судових засідань №1).

Доручити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Київській області призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , захисника для здійснення захисту за призначенням у кримінальному провадженні за заявою лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_2 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3 , та забезпечити його прибуття в судове засідання, що призначено на 17 серпня 2021 року о 12 годині 30 хвилин в Богуславському районному суді Київської області, зал № 1.

Викликати в судове засідання прокурора, лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_2 , особу, стосовно якої розглядається питання: ОСОБА_3 та його захисника.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98800048
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —358/887/21

Ухвала від 28.08.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні