Ухвала
від 06.08.2021 по справі 344/10616/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/10616/19

Провадження № 2/344/568/21

У Х В А Л А

06 серпня 2021 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого - судді Шамотайло О.В.,

секретаря Устинської Н.С.,

з участю позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , відповідача ОСОБА_3 , представника відповідача ОСОБА_4

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні в залі Івано-Франківського міського суду справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває вказана цивільна справа.

В підготовчому судовому засідання представник позивача подав клопотання про призначення додаткової судової експертизи, просив вказане клопотання задовольнити, та призначити по справі додаткову судову експертизу, проведення якої прохав доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судової експертизи, що по вул. Липинського 54 в м. Львів, і поставити на вирішення експертам наступні питання:

Яка площа будинку за адресою: АДРЕСА_1 , з урахуванням здійснених прибудов та надбудов?;

Які приміщення були добудовані та надбудовані до будинку за адресою: АДРЕСА_1 ?

В якому році було здійснено будівельно-ремонтні роботи по влаштування прибудов та надбудов до будинку за адресою: АДРЕСА_1 ?

Які будівельно-ремонтні роботи будо здійснено під час влаштування прибудов та надбудов до будинку за адресою: АДРЕСА_1 ?

Яка ринкова вартість будівельно-ремонтних робіт, з урахуванням вартості будівельних матеріалів, використаних під час будівництва прибудов та надбудов до будинку за адресою: АДРЕСА_1 станом на теперішній час?

Сторона відповідача заперечувала з приводу задоволення вказаного клопотання вважаючи його процесуально передчасним та просила відмовити у його задоволенні.

Заслухавши сторін та дослідивши подане клопотання в сукупності з іншими матеріалами даної справи, суд приходить до наступних висновків.

У відповідності до вимог п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За умовами ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, а сторонами не надано відповідні висновки експертів із цих саме питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

У разі необхідності суд може призначити декілька експертиз, додаткову чи повторну експертизу (ч.2 ст. 103 ЦПК України).

При цьому за ч. 1 ст.113 ЦПК України визначено, що якщо висновок експерта буде визнано неповним або неясним, судом може бути призначена додаткова експертиза, яка доручається тому самому або іншому експерту (експертам).

Якщо ж висновок експерта буде визнано необґрунтованим або таким, що суперечить іншим матеріалам справи або викликає сумніви в його правильності, судом може бути призначена повторна експертиза, яка доручається іншому експертові (експертам) (ч.2 ст. 113 ЦПК України).

Додаткова експертиза призначається після розгляду судом висновку первинної експертизи, коли з`ясується, що усунути неповноту або неясність висновку шляхом допиту експерта неможливо.

Отож суд погоджується із запереченнями сторони відповідача в частині передчасності заявленого клопотання та вважає, що в даній цивільній відсутні достатні правові підстави для призначення судом додаткової судової оціночно-будівельної експертизи на даному етапі провадження.

В той же час сторони з огляду на тривалість даного провадження мали час та змогу самостійно підготувати та подати суду відповідні експертні висновки, проте таким правом не скористалися.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.12,103,110,113, 196-200,353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити в задоволенні клопотання представника позивача про призначення додаткової судової експертизи з підстав, викладених у мотивувальній частині ухвали.

За умовами ст.353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шамотайло О.В.

Дата ухвалення рішення06.08.2021
Оприлюднено09.08.2021
Номер документу98814735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —344/10616/19

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шамотайло О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні