Ухвала
від 03.08.2021 по справі 751/5582/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/5582/21

Провадження №1-кс/751/1668/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2021 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого у провадженні слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку квартири, за адресою: АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з даним клопотанням, погодженим прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , вказавши, що у провадженні СУ ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12020270000000274 від 24.12.2020 за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що у квартирі, за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_5 , можуть знаходитись документи та речі, які мають важливе значення для досудового розслідування, так як без зазначених документів неможливо встановити істину в рамках даного кримінального провадження, зазначенні документи та речі необхідні для проведення експертних досліджень, також відомості, які містяться у даних документах, являтимуть собою докази під час судового розгляду, а тому на даний час обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення зазначених у клопотанні документів і речей.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні.

Вислухавши пояснення слідчого та вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що в даній ситуації втручання у приватне життя та житло особи має юридичну основу в національному законодавстві, ґрунтуючись на приписах ч.1 ст.234 КПК України відповідно до якої обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається з ініційованого слідчим клопотання про обшук, вказана слідча дія є необхідною в рамках розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України, що свідчить про його легітимну мету проведення, а саме - забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, і є найбільш доцільним та ефективним заходом, цілком виправдовує певну ступінь втручання до житла фізичної особи.

Аналізуючи питання на предмет пропорційності втручання в право власності особи та недоторканість її житла, суд враховує беззаперечний факт перебування нерухомого майна у володінні фігурантів кримінального провадження, безпосередній об`єкт злочину, характер слідчої дії та місце її проведення, стадію досудового слідства та суспільну небезпечність кримінально карних діянь, що обумовлюють вжиття від правоохоронців невідкладних заходів.

Досягнення завдань кримінального провадження менш інтрузивним за характером заходом, аніж обшук, є неможливим. Крім того, слідчим доведено неможливість іншими способами отримати відшукуванні предмети, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням.

Враховуючи наведене, клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчим у провадженні: слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_3 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , т.в.о. слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_32 , дозвіл на проведення обшуку квартири, за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , РНОКПП НОМЕР_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання наступного переліку документів, а саме:

- Документи із відомостями, що стосуються оформлення права власності на земельні ділянки (довіреності, проекти землеустрою, договори купівлі-продажу, заяви, договори оренди, копії паспортних даних, РНОКПП) громадянам України, яких залучено до схеми виведення земель з державної у приватну власність;

- Документи із відомостями, що стосуються переоформлення права власності на земельні ділянки на користь юридичних осіб, а саме ТОВ «Бобровицький хлібозавод» (код ЄДРПОУ 35052398), ТОВ «Агроголден» (код ЄДРПОУ 39918336), ТОВ «Землетрейд» (код ЄДРПОУ 43546959), ТОВ «Земельний Холдинг» (код ЄДРПОУ 44087515);

- Мобільні телефони, сім-картки, комп`ютерна техніка, ноутбуки, флеш-накопичувачі, магнітні носії інформації та інші електронні носії інформації, якими користується ОСОБА_5 ;

- Документи із відомостями про сплату послуг нотаріусів, проектних організацій, державних реєстраторів та інших фізичних осіб, які приймали участь у оформленні права власності на земельні ділянки громадянам України або копії документів, які засвідчують сплату коштів за надані послуги, а також документів, що стосуються переоформлення права власності на земельні ділянки;

- Чорнові записи із відомостями про оформлення права власності на земельні ділянки громадянам України;

- Чорнові записи із відомостями про переоформлення права власності на земельні ділянки юридичним особам;

- Документи із відомостями про оренду офісів за адресами: АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 , та іншими офісами, де здійснювалась аналогічна діяльність, а також документами про сплату послуг оренди.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Обшук проводити у присутності власника або іншого володільця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу98831609
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку квартири, за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —751/5582/21

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні