Постанова
від 26.04.2010 по справі 2а-5169/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

26.04.2010 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2010 р. Справа № 2а-5169/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді - Кононен ко О. В.

при секретарі- Вершині П.А.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративний позов Південної мі жрайонної державної податко вої інспекції у м. Кривому Роз і Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Криворізьки й пивзавод" про припинення юр идичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

26 квітня 2010 року Південн а міжрайонна державна податк ова інспекція у м. Кривому Роз і Дніпропетровської області звернулась до Дніпропетровс ького окружного адміністрат ивного суду з позовною заяво ю, в якій просить припинити юр идичну особу Товариства з об меженою відповідальністю "Кр иворізький пивзавод".

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Південній міжрайонній держ авній податковій інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетров ської області як платник под атків та інших обов'язкових п латежів, проте при здійсненн і своєї діяльності порушує в имоги діючого законодавства , а саме: не подає звітність пр о отримані доходи з 30.10.2008 року, щ о не дає можливості контролю ючим органам здійснювати кон троль за додержанням вимог п одаткового та іншого законод авства, заборгованості по пл атежам до бюджету не має.

Позивач просить позов задо вольнити повністю, підтримав ши заявлені вимоги.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, але надав клоп отання про розгляд справи бе з особистої участі.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Відповідач, зареєстровани й Виконавчим комітетом Криво різької міської ради Дніпроп етровської області 20.10.2006 року (а .с.4).

Згідно довідки Південної м іжрайонної державної податк ової інспекції у м. Кривому Ро зі Дніпропетровської област і від 22.03.2010 року № 6610/10/15-120 відповіда ч з 30.10.2008 року не подає декларац ії та документи податкової з вітності, що є грубим порушен ням чинного законодавства Ук раїни, порушенням законних і нтересів держави (а.с. - 11).

Відповідно до пункту 4 части ни першої статті 17 Кодексу адм іністративного судочинства України компетенція адмініс тративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єк та владних повноважень у вип адках, встановлених законом.

Пунктом 8 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України визн ачено, що позивачем у адмініс тративній справі також є суб 'єкт владних повноважень, на в иконання повноважень якого п одана позовна заява до адмін істративного суду.

За положеннями пункту 5 част ини четвертої статті 50 Кодекс у адміністративного судочин ства України суб'єкти владни х повноважень можуть бути по зивачами у справі у випадках , встановлених законом.

Крім того, пунктом 1 частини першої статті 3 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни визначено, що справа ад міністративної юрисдикції - переданий на вирішення адмін істративного суду публічно-п равовий спір, у якому хоча б од нією зі сторін є орган викона вчої влади, орган місцевого с амоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший с уб'єкт, який здійснює владні у правлінські функції на основ і законодавства, в тому числі на виконання делегованих по вноважень.

Пунктом 7 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України дано визначення суб'єкта владних повноважень, згідно з яким - ц е орган державної влади, орга н місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова ос оба, інший суб'єкт при здійсне нні ними владних управлінськ их функцій на основі законод авства, в тому числі на викона ння делегованих повноважень .

У статті 4 Закону України "Пр о державну податкову службу в Україні" зазначено, що Держа вна податкова адміністрація України є центральним орган ом виконавчої влади. Державн і податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Сев астополі підпорядковуються Державній податковій адміні страції України. Державні по даткові інспекції у районах, містах (крім міст Києва та Сев астополя), районах у містах, мі жрайонні та об'єднані держав ні податкові інспекції підпо рядковуються відповідним де ржавним податковим адмініст раціям в Автономній Республі ці Крим, областях, містах Києв і та Севастополі.

Тобто, позивач - орган держа вної податкової служби є суб 'єктом владних повноважень, я кий у спірних правовідносина х реалізує надані йому владн і управлінські функції по ве денню оперативного обліку по датків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів та держ авних цільових фондів на під ставі законодавства.

Відповідно до частини 1 пунк ту 2 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування», п латники податків і зборів (об ов'язкових платежів) зобов`яз ані подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов`язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов`язкових п латежів).

Згідно зі статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних і фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового р ішення про припинення юриди чної особи є неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року (а.с. - 11).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » органи державної податково ї служби у випадках, в межах ко мпетенції та у порядок встан овлений законами України, ма ють право звертатися до судо вих органів із заявою (позовн ою заявою) про скасування дер жавної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльності .

Згідно з п. 8.6. Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів) затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни № 80 від 19.02.98 року, якщо платни к податків не має заборгован ості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного р оку в органи державної подат кової служби податкових декл арацій, документів податково ї звітності, то керівник орга ну державної податкової служ би приймає рішення у вигляді розпорядження відносно плат ника податків - про звернення до суду або господарського с уду із заявою (позовною заяво ю) про припинення юридичної о соби чи підприємницької діял ьності фізичної особи - під приємця.

Позивачем надано довідку п ро відсутність у Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Криворізький пивзавод" заб оргованості перед бюджетом с таном на 11.03.2010 року (а.с.8) та розпо рядження начальника Південн ої міжрайонної державної інс пекції у м. Кривому Розі Дніпр опетровської області від 17.03.201 0 року № 71-р (а.с.13) про звернення з відповідним позовом до суду .

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги пози вача підлягають задоволенню .

Керуючись ст.ст 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Південної міжрайонної дер жавної податкової інспекції у м. Кривому Розі Дніпропетро вської області до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Криворізький пивзавод" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Криворізький пив завод" (50025, Дніпропетровська об ласть, м. Кривий Ріг, вул. Окруж на, 8, код ЄДРПОУ 34684152).

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання заяви про а пеляційне оскарження та апел яційної скарги, якщо вони бул и подані у встановлені строк и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня проголошення п останови заяви про апеляційн е оскарження і подання після цього протягом двадцяти дні в апеляційної скарги, з подач ею її копій відповідно до кіл ькості осіб, які беруть участ ь у справі.

< Повний текст постанови с кладений > < Текст >

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення26.04.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9884899
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5169/10/0470

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 26.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні