Постанова
від 10.06.2010 по справі 2а-4418/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2010 р. Справа № 2а-4418/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Юхно І. В. < Текст >

при секретарі Чупіній О.В.

без участі представників с торін

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Красногва рдійському районі м. Дніпроп етровська до товариства з о бмеженою відповідальністю « Виробнича компанія «Фабрика Снеків» про припинення юрид ичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Красногвардійсько му районі м. Дніпропетровськ а звернулась до суду з адміні стративним позовом до товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Виробнича компанія «Ф абрика Снеків» про припиненн я юридичної особи.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Державній податковій інспе кції у Красногвардійському р айоні м. Дніпропетровська як платник податків та інших об ов'язкових платежів, проте пр и здійсненні своєї діяльност і порушує вимоги діючого зак онодавства, а саме: не подає по даткову звітність з 16.10.2008 року, заборгованості по платежам д о бюджету не має.

Позивач в судове засідання не прибув, про дату, час та міс це судового засідання повідо млений належним чином відпов ідно до вимог ст. 35 КАС України , що підтверджується повідом ленням про вручення поштовог о відправлення від 14.04.2010р. (а.с.13), н адавши клопотання про розгля д справи без його участі (а.с.3).

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час і міс це розгляду справи повідомле ний належним чином відповідн о до вимог ст. 35 КАС України, що підтверджується повідомлен ням про вручення поштового в ідправлення від 19.04.2010р. (а.с.14).

За даних обставин та відпов ідно до вимог ст. 128 КАС України суд вважає за можливе розгля нути справу за наявними в ній доказами без участі сторін.

Дослідивши матеріали спра ви та подані до суду докази, оц інивши їх за своїм внутрішні м переконанням, що ґрунтуєть ся на всебічному, повному та о б' єктивному розгляді у судо вому процесі всіх обставин с прави, суд вважає, що позов сл ід задовольнити.

Відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «Виробнича компанія «Фабрик а Снеків» (код ЄДРПОУ 36163093), яке з ареєстровано рішенням Викон авчого комітету Дніпропетро вської міської ради від 15.10.2008р., адреса місцезнаходження: 49089, Д ніпропетровська область, м. Д ніпропетровськ, вулиця Новоб удівельна, будинок 5 А, що підт верджується Довідкою з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців (серія АД № 418898) стан ом на 09.03.2010р. (а.с.6) Відповідача вз ято на облік, як платника пода тків в органах державної под аткової служби з 16.10.2008р. за № 20731 (а .с.4).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » органи державної податково ї служби у випадках, в межах ко мпетенції та у порядок встан овлений законами України, ма ють право звертатися до судо вих органів із заявою (позовн ою заявою) про скасування дер жавної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльності .

У нормах Цивільного кодекс у України та Господарського кодексу України вживається т ермін «скасування державної реєстрації суб' єкта господ арювання», хоча законом Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», яким вст ановлено порядок державної р еєстрації суб' єктів господ арювання та відповідно її ск асування, містить таке понят тя, як державна реєстрація пр ипинення юридичної особи». Д ержавна реєстрація припинен ня юридичної особи позбавляє останнього статусу юридично ї особи та є підставою для вик лючення з Єдиного державного реєстру підприємств і орган ізацій України. Таким чином п озивач обґрунтовано звернув ся з вимогою щодо припинення юридичної особи.

Згідно акту Державної пода ткової інспекції у Красногва рдійському районі м. Дніпроп етровська № 30 від 16.02.2010р. відпові дач з 16.10.2008р. не подає податкову звітність. (а.с.7).

Відповідно до частини 1 пунк ту 2 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування», п латники податків і зборів (об ов'язкових платежів) зобов`яз ані подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов`язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов`язкових п латежів).

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» ві д 15.05.2003 р., підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року (а.с.7 ).

Згідно з п. 8.6. Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів) затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни № 80 від 19.02.98 р., якщо платник п одатків не має заборгованост і перед бюджетом, та у разі неп одання протягом одного року в органи державної податково ї служби податкових декларац ій, документів податкової зв ітності, то керівник органу д ержавної податкової служби п риймає рішення у вигляді роз порядження відносно платник а податків - про звернення до с уду або господарського суду із заявою (позовною заявою) пр о припинення юридичної особи чи підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприє мця.

Позивачем надано довідку с таном на 03.03.2010р., про відсутніст ь у юридичної особи товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Виробнича компанія «Фаб рика Снеків» заборгованості перед бюджетом (а.с.8) та розпор ядження начальника Державно ї податкової інспекції у Кра сногвардійському районі м. Д ніпропетровська від 30.03.2010 року № 41 (а.с.9) про звернення з відпов ідним позовом до суду.

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги пози вача є обґрунтованими та так ими, що підлягають задоволен ню.

Керуючись ст.ст. 14, 70, 71, 86, 159-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська д о товариства з обмеженою від повідальністю «Виробнича ко мпанія «Фабрика Снеків» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Виробнича ком панія «Фабрика Снеків» (код Є ДРПОУ 36163093), яке зареєстровано р ішенням Виконавчого комітет у Дніпропетровської міської ради від 15.10.2008р., адреса місцезн аходження: 49089, Дніпропетровсь ка область, м. Дніпропетровсь к, вулиця Новобудівельна, буд инок 5 А.

Відповідно до ч. 1 ст. 49 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних і фізичних о сіб - підприємців» копію по станови, після набрання нею з аконної сили, направити упра влінню з питань державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців для внесення державним реєст ратором відповідного запису до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 28.04.2010р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.В. Юхно

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення10.06.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9884949
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4418/10/0470

Ухвала від 09.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні