Постанова
від 19.04.2010 по справі 2-а-31269/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-31269/08

категорія 6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Чернях ович І.Е.,

при секретарі - Карасюк Т .В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Прокур ора Володарсько-Волинського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійног о фонду України в Володарськ о - Волинському районі

до Приватного (приватн о-орендного) сільськогоспода рського підприємства "Україн а"

про стягнення 13147,28 грн.,-

встановив:

Прокурор Володарсько-Вол инського району в інтересах держави в особі Управління П енсійного фонду України в В олодарсько - Волинському рай оні Житомирської області зв ернувся до суду з позовом, в як ому просить стягнути з відпо відача заборгованість по вне сках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхува ння, яка виникла за травень-в ересень 2008р. в сумі 13147,28 грн.

В судовому засіданні проку рор позовні вимоги підтримав в повному обсязі, просив стяг нути на користь Управління П енсійного фонду в Володарсь ко - Волинському районі забо ргованість у сумі 13147,28 грн.

Представник позивача про ч ас, дату та місце розгляду спр ави був повідомлений належни м чином, надіслав клопотання про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час, дату та місце розгля ду справи був повідомлений н алежним чином, про причини св оєї неявки суд не повідомив.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, вислуха вши пояснення прокурора, суд вважає, що позов підлягає зад оволенню з таких підстав.

Встановлено, що Приватне (пр иватно-орендне) сільськогосп одарське підприємство "Украї на" зареєстроване як платни к збору на обов' язкове держ авне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фону У країни в Володарсько - Волин ському районі Житомирської о бласті.

Відповідно до статей 14 та 15 З акону України “Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування”, відповідач є страхувальником і відповід но платником страхових внеск ів до Пенсійного фонду Украї ни.

На виконання вимог цього За кону, Приватне (приватно-орен дне) сільськогосподарське пі дприємство "Україна" подало до управління Пенсійного фо нду України в Володарсько - В олинському районі розрахун ки суми страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування, що пі длягають сплаті за травень-в ересень 2008р.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 зазнач еного Закону, страхувальники зобов'язані сплачувати стра хові внески, нараховані за ві дповідний базовий звітний пе ріод, не пізніше ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення цього періоду.

Однак, відповідач за вказан ий період не перерахував до П енсійного Фонду України стра хові внески в розмірі 13147,28 грн. , у зв'язку з чим виникла забор гованість по цих платежах на вказану суму, що стверджуєть ся розрахунками відповідача суми страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування.

Доказів погашення відпові дачем вказаної заборгованос ті суду не подано.

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги є обґ рунтованими та підлягають за доволенню.

Судові витрати стягненню н е підлягають відповідно до ч .4 ст.94 Кодексу адміністративн ого судочинства України.

Керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування ”, ст.ст. 86, 94, 159, 160-163, 167, 254 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного (прив атно-орендного) сільськогосп одарського підприємства "Укр аїна" (вул. К. Маркса, 1, с. Солодир і, Ворлодарсько- Волинський р айон, Житомирська область, 12141, і.к. 03743196) на користь Управління Пенсійного фонду України в В олодарсько - Волинському рай оні Житомирської області (12101, Житомирська область смт. Вол одарсько-Волинський, вул. Лен іна,1 р/р 25602301625, МФО 311647 ВАТ "Державн ий Ощадний Банк") заборгов аність у сумі13147,28 грн.

Постанова Житомирсь кого окружного адміністрати вного суду набирає законної сили після закінчення строкі в подання заяви про апеляцій не оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адмін істративний суд до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду протягом 10 днів з д ня її проголошення. Апеляцій на скарга подається у тому ж п орядку протягом 20 днів після п одання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: І.Е.Черняхович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.04.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9885343
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-31269/08

Постанова від 19.04.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні