Постанова
від 09.06.2010 по справі 2-а-1455/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1455/10/1970

"09" червня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окру жний адміністративний суд в складі:

головуючої судді Данилевич Н.А.

при секретарі Лавренюк О.М.

за участю:

прокурора Стадника В.О.

представника позивача Мартинюка Т.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м.Тернополі справу за адм іністративним позовом проку рора Теребовлянського район у в інтересах держави в особі державної податкової інспек ції у Теребовлянському район і до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Достаток» , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача де ржавний реєстратор Теребовл янської районної державної а дміністрації про припинення юридичної особи, суд -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Теребовлянсько го району в інтересах держав и в особі державної податков ої інспекції у Теребовлянськ ому районі, надалі позивач, зв ернувся до Тернопільського о кружного адміністративного суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальніст ю «Достаток», надалі відпові дач, третя особа без самостій них вимог на стороні позивач а державний реєстратор Тереб овлянської районної державн ої адміністрації про припине ння юридичної особи.

Позов мотивовано тим, що ві дповідач більше року не пода є до ДПІ у Теребовлянському р айоні податкові декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи та відомості, п ов' язані з обчисленням та с платою податків та зборів (об ов' язкових платежів), що є пі дставою про звернення до суд у з даним позовом.

Прокурор та представник п озивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали п овністю. Просили припинити ю ридичну особу товариство з о бмеженою відповідальністю « Достаток», на підставі п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців» № 755 від 15.05.2003 р.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Про час, місц е розгляду справи повідомлен ий шляхом направлення судово ї повістки за адресою держав ної реєстрації. Суд вважає за можливе розглянути справу б ез участі відповідача на під ставі наявних доказів.

Представник третьої особи в судове засідання не з' яви вся.

Розглянувши матеріали спр ави та з' ясувавши всі обста вини справи, заслухавши пояс нення представника позивача та прокурора, суд вважає, що п озов підлягає до задоволення з наступних міркувань.

Судом встановлено, що відп овідач по справі, зареєстров аний як юридична особа 30.04.1995р. в ідповідно до свідоцтва про д ержавну реєстрацію, також вз ятий на облік платником пода тків 30.04.1995 року. (довідка ДПІ у Те ребовлянському районі від 15.02 .2010р.) (а.с.7)

Згідно довідки ДПІ у Теребо влянському районі від 11.02.2010р. (а .с.6) відповідачем податкова зв ітність більше 5 років не пода валась. Заборгованості пере д бюджетом та державними ціл ьовими фондами відповідач не має.

Відповідно до довідки УПФУ в Теребовлянському районі в ід 03.02.2010р.(а.с.5) за відповідачем з аборгованості по внесках на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування не має.

п. 2 ч. 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники под атків і зборів (обов'язкових п латежів) зобов'язані подават и до державних податкових ор ганів та інших органів, відпо відно до законодавства Украї ни декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов'язкових платежів ). Строки подання податкових д екларацій встановлені п.4.1.4. ст .4 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджето м та державними цільовими фо ндами»№2181 -111 від 21.12.2000 року.

Однак всупереч цьому, як вип ливає з матеріалів справи, зо крема з довідки ДПІ у Теребов лянському районі від 11.02.2010р. (а.с .6) відповідач більше 5 років не подавав документи фінансово ї звітності до державного по даткового органу.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" № 755 від 15.05.2003 р. підставами для постан овлення судового рішення щ одо припинення юридичної ос оби, що не пов'язано з банкр утством, зокрема є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

За таких обставин заявлени й позов підлягає до задоволе ння як обґрунтований, підтве рджений матеріалами справи т а не заперечений належним чи ном відповідачем.

Відповідно до ст. 94 КАС Украї ни судовий збір та судові вит рати з відповідача не стягую ться.

Враховуючи викладене, керу ючись п.2 ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців", ст. ст. 158, 160 - 163, 167 Кодекс у Адміністративного судочин ства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою ві дповідальністю «Достаток» (с мт.Дружба, Теребовлянського району , Тернопільської обла сті, ідент. код 21153015).

Постанова суду може б ути оскаржена до Львівського апеляційного адміністратив ного суду через Тернопільськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня постановлення по станови заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги у порядок і строк, п ередбачені статтями 186 і 254 Коде ксу адміністративного судоч инства.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження апеляці йної скарги. У разі подання ап еляційної скарги судове ріше ння, якщо воно не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Головуючий суддя Данилевич Н.А.

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9886100
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1455/10/1970

Ухвала від 22.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні