Вирок
від 10.08.2021 по справі 736/730/21
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/730/21

Номер провадження 1-кп/736/115/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 серпня 2021 року м. Корюківка

Корюківський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Корюківка справу у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 12.04.2021 за № 12021275360000049 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Перелюб Корюківського району Чернігівської області, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , маючого повну загальну освіту, депутатом не являється, одруженого, непрацюючого, невійськовозобов`язаного, маючого на утриманні неповнолітнього сина, згідно ст. 89 КК України раніше не судимого,

в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов обвинувальний акт який підсудний Корюківському районному суду, в підготовчому судовому засіданні надано матеріали кримінального провадження, за підозрою ОСОБА_4 , у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Відповідно до обвинувального акта та вищевказаної угоди ОСОБА_4 скоїв кримінальне правопорушення за обставинами вказаними нижче.

04 квітня 2021 року близька 14-ї години 00 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись біля будівлі колишнього телятника приватного сільськогосподарського підприємства «Червоний маяк», розташованого по вул. Перемоги, 21-Б, в с. Рибинськ Корюківського району Чернігівської області, усвідомлюю протиправний характер своїх дій, умисно, з корисливим мотивом та з меті особистого збагачення, шляхом вільного доступу, таємно викрав п`ять сталевих листів оцинкованих, розмірами 0,5x1 метр, товщиною 1 міліметр кожен, належних ПСП «Червоний маяк», вартість яких згідно висновку судової товарознавчої експертизи .№ 1837/21-24 від 19.04.2021 складає 400 гривень 00 копійок, чим спричинив останньому майнову шкоду на вказану суму.

Умисні дії ОСОБА_4 органом досудового розслідування кваліфіковано, як таємне викрадення чужого майна, тобто в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

Згідно додатків до обвинувального акту і матеріалів даного кримінального провадження 18.05.2021 в м. Корюківка, між обвинуваченим ОСОБА_4 і представником потерпілого ОСОБА_5 досягнуто та укладено угоду про примирення. Згідно якої ОСОБА_4 визнає свою вину у скоєнні кримінального правопорушення за ч.1 ст.185 КК України, представник потерпілого ОСОБА_5 до обвинуваченого ОСОБА_4 претензій матеріального та морального характеру не має, цивільний позов подавати не буде. Крім того між сторонами погоджено міру покарання ОСОБА_4 за ч.1 ст.185 КК України у вигляді 100 (ста) годин громадських робіт.

Суд, заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти укладеної угоди та погодився з мірою покарання передбаченою в угоді, пояснення та думку представника потерпілого ОСОБА_5 , який просив затвердити угоду і вказав, що претензій до ОСОБА_4 він не має, обвинуваченого ОСОБА_4 , який повністю визнав свою вину та надав суду згоду на призначення узгодженого покарання і заявив, що він цілком розуміє наслідки угоди, вважає, що угода підлягає затвердженню. Тому ОСОБА_4 слід визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Розглянувши питання про затвердження угоди про примирення, суд виходить з наступного.

Згідно п.1 ч.3 ст.314 КПК України, при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно до ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між потерпілим та обвинуваченим про примирення.

Згідно ч.3 ст.469 КПК України, угода про примирення між потерпілим та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості.

Судом у підготовчому судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 обвинувачується та визнає вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, яке згідно ст.12 КК України, є кримінальним проступком.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_4 цілком розуміє права визначені абз.1, п.1 ч.4 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.2 ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж, ті, що передбачені в угоді.

Дана угода, на думку суду, відповідає вимогам КПК України та може бути затверджена і на ній може бути ухвалений вирок, оскільки умови угоди не суперечать його вимогам, правова кваліфікація кримінального правопорушення вірна, умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи та інтереси сторін, укладення угоди було добровільним, очевидна можливість виконання обвинуваченим взятих на себе зобов`язань, наявні фактичні підстави для визнання винуватості. Крім того судом береться до уваги, те що узгоджені сторонами вид і міра покарання є такими, що відповідають ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

Відповідно до ч. 1 ст. 475 КПК України, якщо суд переконається, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджує угоду і призначає узгоджену сторонами міру покарання.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлено.

Судові витрати за проведення судової товарознавчої експертизи в сумі 514,83 грн. підлягають стягненню з обвинуваченого.

Речові докази у кримінальному провадженні відсутні.

Клопотання про обрання запобіжного заходу ОСОБА_4 не заявлялось.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст.314, 368, 370, 373, 374, 475 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Затвердити угоду про примирення від 18.05.2021 року, укладену у м. Корюківка між представником потерпілого ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України.

На підставі угоди про примирення призначити ОСОБА_4 покарання у вигляді 100 (ста) годин громадських робіт.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави 514 (п`ятсот чотирнадцять) грн. 83 коп. судових витрат за проведення судової товарознавчої експертизи.

Речові докази у кримінальному провадженні відсутні.

Клопотання про обрання запобіжного заходу ОСОБА_4 не заявлялось.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з моменту проголошення, якщо не буде оскаржений.

Вирок може бути оскаржений з підстав передбачених ст.394 КПК України, з врахуванням обмеження права оскарження даного вироку відповідно до ч.1 ст.473 КПК України, до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляції до Корюківського районного суду Чернігівської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.08.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98897326
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —736/730/21

Вирок від 10.08.2021

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Кутовий Ю. С.

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Кутовий Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні