Ухвала
від 11.08.2021 по справі 154/2781/21
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/2781/21

1-кс/154/626/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2021 року м. Володимир-Волинський

Слідчий суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019030060000552 від 13.08.2019, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що 01.06.2020 до Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що посадова особа військової частини НОМЕР_1 вчинила службове підроблення офіційних документів.

01.06.2020 прокурором Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020030220000034, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

В ході досудового розслідування було здійснено неодноразові виклики по телефону ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою АДРЕСА_1 , м.т. НОМЕР_2 з метою встановлення всіх обставин викладених ним у письмовій заяві, останній на виклики слідчого не прибув. Крім цього, ТВО командира 2 механізованого батальйону військової частини НОМЕР_1 майора ОСОБА_6 котрий складав протокол про адміністративне правопорушення перебував тривалий час в зоні проведення ООС.

Оскільки строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020030220000034 спливає 13 серпня 2021 року, та необхідно провести заплановані слідчі (розшукові) дії з метою всебічного, повного, неупередженого розслідування, зокрема необхідно виконати наступне:

?Допитати в якості свідка ОСОБА_4 , щодо обставин кримінального правопорушення;

?Допитати в якості свідків посадових осіб військової частини НОМЕР_1 , щодо обставин кримінального правопорушення;

?Здійснити тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до документів котрі мають значення до вказаної події;

?Провести почеркознавчу експертизу з метою ідентифікації особи, котра підробила офіційний документ.

Наявні матеріали провадження свідчать, що з метою зібрання необхідної доказової бази, встановлення інших фактичних даних, що сприятимуть повноті, об`єктивності та неупередженості досудового розслідування у кримінальному провадженні, виникла нагальна потреба в продовженні слідчим суддею строку досудового розслідування на строк до шести місяців з метою проведення інших процесуальних дій, зокрема допитів свідків, встановлення особи злочинців та інших, що в подальшому дадуть змогу повідомити останнім про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення, адже внаслідок складності даного провадження існували об`єктивні обставини, які перешкоджали здійснити ці процесуальні дії раніше.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, просив його задовольнити з викладених у ньому підстав.

Відповідно до ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру, становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

У кримінальному провадженні є потреба у продовженні слідчих дій, зокрема зібрання доказової бази, допиті свідків ,проведення тимчасових доступів та інше, а відтак виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування.

Згідно ч.1 ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру не можливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього кодексу.

Як вбачається з ч.ч.4,5 ст.294 КПК України, строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до трьох місяців, якщо його не можливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців внаслідок особливої складності провадження, до дванадцяти місяців внаслідок виняткової складності провадження. Клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування , встановленого статтею 219 цього кодексу.

У відповідності до ст. 295-1 КПК України, у випадках передбачених статтею 219 цього кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підстави ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Як вбачається з матеріалів клопотання про продовження строку досудового розслідування, на даний час не допитані свідки, не вчинено інших дій, а тому досудове розслідування неможливо завершити так як необхідність проведення зазначених дій є обов`язковими для встановлення істини.

Таким чином, розслідування кримінального провадження потребує додаткового часу, якого у слідчого немає внаслідок закінчення строку досудового розслідування кримінального правопорушення.

Клопотання відповідає вимогам КПК України, в зв`язку з чим слідчий суддя вважає, що для здійснення зазначених слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування до шести місяців, оскільки на даний час є очевидним той факт, що їх проведення є необхідним і обов`язковим для виконання завдань кримінального провадження в тому числі забезпечення повного розслідування і судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.9, 26, 219, 294, 295-1КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження 42020030220000034 від 01.06.2020 за ч. 1 ст. 366 № КК Українина строк до шести місяців.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя/-/ підпис.

Суддя Володимир-Волинського

міського суду Волинської області ОСОБА_1

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення11.08.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98899706
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про встановлення процесуальних строків

Судовий реєстр по справі —154/2781/21

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 11.02.2022

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні