Рішення
від 11.08.2021 по справі 191/52/21
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/52/21

Провадження № 2/191/17/21

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

11.08.2021 м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Бондаренко Г.В.

за участю секретаря - Лободи Т.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявоюОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості за договором оренди , -

Встановив :

Позивач звернулась до суду з позовом до ТОВ Дніпроагроальянс про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі. В обґрунтування своїх позовних вимог зазначила, що їй, відповідно до Державного акту на право власності на земельну ділянку, серія ІІ-ДП № 093442, виданого 23 квітня 2001 року Старовишневецькою сільською радою Синельниківського району, належить на праві приватної власності, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельна ділянка площею 11,92 га, що розташована на території Дніпропетровської області, Синельниківського району, Старовишневецької сільської ради, кадастровий номер : 1224888200:01:001:0062.

Вищевказана земельна ділянка була передана позивачем в оренду відповідачу згідно до договору оренди земельної ділянки № б/н укладеного 15 серпня 2016 року з ТОВ Дніпроагроальянс , зареєстрований 30.08.2016 року державним реєстратором Побережним С.Є., реєстраційної служби Васильківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області номер запису про речове право : 16178946 (надалі договір оренди землі), строк дії до 31.12.2026 р.

Відповідно по п. 4 вказаного договору оренди землі відповідач зобов`язався за кожен рік використання землі виплачувати орендну плату у грошовій формі в розмірі, що становить 20000 грн.; сплачувати орендну плату один раз на рік не пізніше 20 числа останнього місяця календарного року за який вноситься орендна плата за місцем знаходження орендодавця; виплата орендної плати оформляється письмово.

Станом на 2021 рік існує заборгованість по сплаті орендної плати за 2020 рік. Відповідач на прохання виплатити кошти не реагує, ніяких пояснень з цього приводу не надає. Тобто, вбачається систематичне невиконання відповідачем договірних зобов`язань, а саме несвоєчасна сплата орендної плати у 2018 - 2019 роках. Систематична несплата орендної плати може бути підставою для розірвання укладеного між сторонами договору оренди землі.

Просить розірвати укладений між ОСОБА_1 і Товариством з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс (код ЄДРПОУ 34590337) договір оренди земельної ділянки : від 15 серпня 2016 року, кадастровий номер земельної ділянки : 1224888200:01:001:0062 та повернути земельну ділянку у стані придатному для цільового призначення; стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс (код ЄДРПОУ 34590337) на користь ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , заборгованість по виплаті орендної плати за 2020 рік; судові витрати покласти на відповідача.

В подальшому представник позивача уточнила позовні вимоги, просила одночасно із розірванням договору оренди вирішити питання про повернення земельної ділянки у стані придатному для її використання за цільовим призначенням.

Відповідач, будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання за зареєстрованою юридичною адресою, не з`явився в судове засідання без повідомлення причин та без подання відзиву.

У зв`язку з тим, що позивач не заперечує проти розгляду справи по суті за відсутності відповідача, суд з його згоди ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.280 ЦПК України.

Суд, дослідивши докази, викладені в письмових матеріалах справи, надавши їм належну оцінку, встановив наступне.

Представник позивача та позивачка в судовому засіданні підтримали позовні вимоги та просили їх задовольнити на підставах, які викладені в позовній заяві.

Позивачка пояснила, що від початку укладення договору оренди земельної ділянки відповідач порушує умови договору щодо своєчасної оплати орендної плати. Так, за 2018 рік оренда була сплачена в квітні 2019 року, за 2019 рік тільки в липні 2020 року після того, як орендодавці об`єдналися і влаштували забастовку, перекривали дорогу і не пускали техніку на поля.

Свідок ОСОБА_2 пояснила суду, що вона мешкає в одному селі разом з ОСОБА_1 , також здає в оренду свою земельну ділянку ТОВ Дніпроагроальянс . Орендар постійно порушує строки виплати оренди всім орендодавцям, строки затримки від 3-4 місяців до півроку. Влітку 2020 року виплатили заборгованість за 2019 рік після того, як орендодавці організували забастовку і не давали проїхати техніці на поля. За 2020 рік орендна плата орендарем не сплачена.

Свідок ОСОБА_3 надав суду аналогічні пояснення про те, що він є орендодавцем двох земельних ділянок і відповідач з самого початку укладення договорів порушує строки виплати орендної плати, виплачують із затримкою на півроку кожного разу. Із за цього він не може отримати субсидію на оплату комунальних послуг. Так, в 2020 році орендодавці організувались та перекривали дорогу для проїзду техніки на поля, тільки після цього людям була виплачена заборгованість по орендній платі. За 2020 рік орендна плата орендарем не сплачена.

Суд, вислухав пояснення позивачки та її представника, свідків, дослідив матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Статтею 4 ЦПК України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до принципу диспозитивності цивільного судочинства (ст.13 ЦПК України) суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показання свідків.

Згідно ст. 81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Суд вважає, що спірні правовідносини, які виникли між сторонами у справі врегульовані нормами Конституції України, Цивільним кодексом України, Земельним кодексом України, Законом України Про оренду землі .

Статтею 13 Конституції України встановлено, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об`єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними об`єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов`язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Держава забезпечує захист прав усіх суб`єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб`єкти права власності рівні перед законом.

Відповідно до ст.14 Конституції України - земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.

Крім того, ст.41 Конституції України передбачено, що кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності…. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним. Використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.

Отже, із наведених судом норм Конституції України вбачається, що держава Україна приділяє особливу увагу захисту права власності на землю.

Відповідно до ст. 1, 13, 14 Закону України Про оренду землі оренда землі - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності. Договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов`язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально. Типова форма договору оренди землі затверджується Кабінетом Міністрів України ( 220-2004-п ).

Згідно ст. 18 Закону України Про оренду землі договір оренди землі набирає чинності після його державної реєстрації.

Відповідно до ст.35 Закону України Про оренду землі спори, пов`язані з орендою землі, вирішуються у судовому порядку.

Згідно ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Судом встановлено, що відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 67441240 від 06.09.2016 року ОСОБА_1 належить на праві приватної власності, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельна ділянка площею 11,92 га, що розташована на території Дніпропетровської області, Синельниківського району, Старовишневецької сільської ради, кадастровий номер 1224888200:01:001:0062 .

15.08.2016 року між ОСОБА_1 та ТОВ Дніпроагроальянс укладений договір б/н оренди земельної ділянки.

Зі змісту п.1.1 договору оренди земельної ділянки від 15.08.2016 року, укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ Дніпроагроальянс вбачається, що орендодавець надає належну йому, а орендар приймає в строкове платне володіння і користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 11.92 га що розташована на території Дніпропетровської області, Синельниківського району, Старовишневецької сільської ради, кадастровий номер : 1224888200:01:001:0062 , грошова оцінка земельної ділянки становить 363560, 49 грн.

Відповідно до п. 3.1 договору, договір укладено на термін 10 років, з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою, договір оренди є чинним до 31 грудня останнього року оренди.

Відповідно до п.4.1 договору за кожен рік використання землі Орендар виплачує орендну плату у грошовій формі в розмірі, що становить 20000,00 грн. Сплачується орендна плата один раз на рік не пізніше 20 числа місяця останнього календарного року.

Відповідно до п.4.8 договору у разі невнесення орендної плати у строки, визначені цим договором справляється пеня у розмірі 0,01 % несплаченої суми за кожен день прострочення.

Відповідно до п. 12.4 договору оренди землі, його дія припиняється шляхом розірвання: за взаємною згодою сторін; за рішенням суду на вимогу однієї із сторін унаслідок невиконання другою стороною обов`язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження орендованої земельної ділянки, яке істотно перешкоджає її використанню, а також інших підстав, визначених законом.

Вказаний договір оренди землі від 15.08.2016 року було зареєстровано 01.09.2016 року державним реєстратором Васильківської державної адміністрації Дніпропетровської області, що підтверджується витягом з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 67441240 від 06.09.2016 року.

Згідно до відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків виданих ДПС України за період з1 кварталу 2016 року по 1 квартал 2021 ТОВ Дніпроагроальянс було нараховано та сплачено на користь ОСОБА_1 наступні суми:

-в 3 кварталі 2016 року нараховано 10000,00 грн., сплачено10000,00 грн.

-в 4 кварталі 2016 року нараховано 10000,00 грн., сплачено10000,00 грн.

-в 2 кварталі 2017 року нараховано 8097,30 грн., сплачено 8097,30 грн.,

-в 3 кварталі 2017 року нараховано 17391.30 грн., сплачено 17391.30 грн.;

-в 4 кварталі 2017 нараховано 15383,08 грн., сплачено 15383,08 грн.;

-в 1 кварталі 2018 року нараховано 5349.90 грн., сплачено 5349.90 грн.;

-в 4 кварталі 2018 року нараховано 30838,51 грн., сплачено 30838,51 грн.;

-в 4 кварталі 2019 року нараховано 30838,51 грн., сплачено 0,00 грн.;

-в 3 кварталі 2020 року нараховано 0,00 грн., сплачено 30838,51 грн.;

-в 4 кварталі 2020 року нараховано 30838,51 грн., сплачено 0,00 грн.;

Отже, вказаною інформацією підтверджується те, що в 2019 році у відповідача виникла заборгованість по сплаті орендної плати перед позивачем. Ця заборгованість була виплачена в 3 кварталі 2020 року, тобто з порушенням строків оплати оренди встановлених договором. Орендна плата за 2019 рік не була виплачена відповідачем в 3 кварталі 2020 року, тобто із затримкою більш ніж на 6 місяців. Також орендна плата за 2020 рік не була своєчасно виплачена відповідачем і не виплачена на моменту розгляду справи.

Таким чином, відповідачем двічі було порушено умови виплати орендної плати, що є систематичним порушенням умов договору.

Зазначені вище обставини свідчать про систематичне порушення строків внесення орендної плати, що є підставою для розірвання укладеного між сторонами договору оренди землі.

Пунктом 1 частини першої статті 611 ЦК України передбачено, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, припинення зобов`язання внаслідок односторонньої відмови від зобов`язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору.

Відповідно до частин першої, другої статті 651 ЦК України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом. Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

У пункті д) частини першої статті 141 ЗК України передбачено, що підставою припинення права користування земельною ділянкою є, зокрема, систематична несплата земельного податку або орендної плати.

Згідно зі ст.13 Закону України Про оренду землі договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов`язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Відповідно до ст. 21 Закону України Про оренду землі орендна плата за землю - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Розмір, умови і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди. Обчислення розміру орендної плати за землю здійснюється з урахуванням індексів інфляції, якщо інше не передбачено договором оренди.

Приписами ст.24 Закону України Про оренду землі встановлено, що орендодавець має право вимагати від орендаря своєчасного внесення орендної плати.

Положеннями ст.32 Закону України Про оренду землі передбачено, що на вимогу однієї зі сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду в разі невиконання сторонами обов`язків, передбачених статтями 24 і 25 цього Закону та умовами договору, в разі випадкового знищення чи пошкодження об`єкта оренди, яке істотно перешкоджає передбаченому договором використанню земельної ділянки, а також на підставах, визначених ЗК України та іншими законами України.

У пункті д частини першої статті 141 ЗК України визначено, що підставою для припинення права користування земельною ділянкою є систематична несплата орендної плати.

Отже, розглядаючи спори про розірвання договору оренди з підстав заборгованості по орендній платі, слід мати на увазі, що згідно зі статтями 13, 15, 21 Закону України Про оренду землі основною метою договору оренди земельної ділянки та одним з визначальних прав орендодавця є своєчасне отримання останнім орендної плати у встановленому розмірі. У разі систематичної несплати орендної плати за користування земельною ділянкою, тобто систематичне порушення договору оренди земельної ділянки може бути підставою для розірвання такого договору.

Таким чином, наведеними положеннями закону, які регулюють спірні відносини, передбачена систематична (два і більше випадки) несплата орендної плати, передбаченої договором, як підстава для розірвання договору оренди. Разове порушення умов договору оренди у цій частині не вважається систематичним і не може бути підставою для його розірвання, але ж повторне порушення вже може свідчити про систематичність. Враховуючи, що до відносин, пов`язаних з орендою землі, застосовуються також положення ЦК України, слід дійти висновку, що при вирішенні судом питання щодо розірвання договору оренди землі за обставин систематичного невнесення орендної плати, застосуванню також підлягають положення частини другої статті 651 ЦК України.

Відповідно до пункту 12.4 договору оренди землі, його дія припиняється шляхом розірвання: за взаємною згодою сторін; за рішенням суду на вимогу однієї із сторін унаслідок невиконання другою стороною обов`язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження орендованої земельної ділянки, яке істотно перешкоджає її використанню, а також інших підстав, визначених законом.

В даному випадку суд вважає, що оплата орендної плати є істотними обставинами, а її не отримання орендодавцем в повному обсязі згідно до умов договору , або несвоєчасне отримання, є істотним порушенням договірних умов, оскільки позбавляє позивача можливості отримати гарантовані договором кошти за те, що його земельну ділянку використовує інша особа. За таких умов доводи позивача мають правове значення для вирішення даного спору, що відповідно до ч.1 ст.32 Закону України Про оренду землі , ст.141 ЗК України, ст.651 ЦК України та умов договору є правовою підставою для розірвання цього договору. Застосування такого правового наслідку як розірвання договору судом саме з підстави істотності допущеного порушення договору, що значною мірою позбавляє того, на що особа розраховувала при укладенні договору, відповідає загальним засадам цивільного законодавства, до яких за пунктом 6 частини першої статті 3 ЦК України належать, зокрема, справедливість, добросовісність та розумність.

У постанові Великої Палати Верховного Суду від 27 листопада 2018 року у справі № 912/1385/17 (провадження № 12-201гс18) міститься висновок, що: враховуючи, що до відносин, пов`язаних з орендою землі, застосовуються також положення ЦК України, слід дійти висновку, що при вирішенні судом питання щодо розірвання договору оренди землі за обставин систематичного невнесення орендної плати, застосуванню також підлягають положення частини другої статті 651 ЦК України. Відповідна правова позиція була викладена Верховним Судом України також у постанові від 11 жовтня 2017 року у справі № 6-1449цс17 і підстав для відступу від неї, як і від висновку у справі № 910/16306/13, Велика Палата Верховного Суду не вбачає. Стаття 611 ЦК України передбачає різні правові наслідки порушення зобов`язання, до яких належать, зокрема, припинення зобов`язання внаслідок односторонньої відмови від зобов`язання, якщо це встановлено договором або законом або розірвання договору, зміна умов зобов`язання, сплата неустойки, відшкодування збитків і моральної шкоди. Застосування такого правового наслідку, як розірвання договору судом, саме з підстави істотності допущеного порушення договору, визначеної через іншу оціночну категорію - значну міру позбавлення того, на що особа розраховувала при укладенні договору, - відповідає загальним засадам цивільного законодавства, до яких за пунктом 6 частини першої статті 3 ЦК України належать, зокрема, справедливість, добросовісність та розумність .

У постанові Верховного Суду у складі Об`єднаної палати Касаційного цивільного суду від 06 березня 2019 року у справі № 183/262/17 (провадження № 61-41932сво18) зазначено, що: у пункті д частини першої статті 141 ЗК України визначено, що підставою для припинення права користування земельною ділянкою є систематична несплата орендної плати. Підставою для розірвання договору оренди землі є систематична несплата орендної плати (два та більше випадки). При цьому, систематична сплата орендної плати не у повному обсязі, визначеному договором, тобто як невиконання, так і неналежне виконання умов договору, є підставою для розірвання такого договору, оскільки згідно зі статтею 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться .

Таким чином, суд прийшов до висновку про обґрунтованість вимог позивача щодо розірвання договору оренди, обґрунтованою є й інша вимога, зокрема щодо зобов`язання ТОВ Дніпроагроальянс передати ОСОБА_1 належну їй земельну ділянку в розмірі сільськогосподарського призначення площею 11.92 га що розташована на території Дніпропетровської області, Синельниківського району, Старовишневецької сільської ради, кадастровий номер : 1224888200:01:001:0062 , в стані придатному для цільового призначення, що фактично є похідною від первісної вимоги і має на меті відновлення прав позивача після розірвання вищезазначеного договору.

Що стосується позовних вимог про стягнення заборгованості за оренду плату за 2020 рік суд вважає, що вказана позовна вимога також підлягає задоволенню , оскільки в судовому засіданні позивачка та свідки пояснили про те, що орендна плата за 2020 рік станом на момент розгляду справи виплачена не була і інших відомостей суду не надано.

Відповідно ч.ч.1-5 ст. 263 ЦПК України, судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права. Судове рішення має відповідати завданню цивільного судочинства, визначеному цим Кодексом. При виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в постановах Верховного Суду. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Відповідно до ч.5 ст.265 ЦПК України, у резолютивній частині рішення зазначається розподіл судових витрат.

Відповідно до положень ст.141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Так, при зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір в розмірі 1680, 00 грн., який слід стягнути на користь позивача з відповідача.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 203, 204,525,629 ЦК України,ст.ст. 1,13, 14, 18, 35 Закону України Про оренду землі ,ст. ст. 12, 13, 76, 78, 95, 141, 142, 258-259, 263-265, 354 ЦПК України суд, -

Ухвалив:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі - задовольнити.

Розірвати договір оренди земельної ділянки, укладений між ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) та Товариством з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс (код ЄДРПОУ 34590337) 15 серпня 2016 року, кадастровий номер земельної ділянки: 1224888200:01:001:0062, право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав 01.09.2016 року, номер запису про речове право:16178946, та повернути земельну ділянку у стані придатному для використання за цільовим призначенням.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс ( код ЄДРПОУ 34590337 52532, Дніпропетровська область, Синельниківський район, смт. Роздори, вул. Робоча, буд. 10 Б) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) заборгованість по орендній платі за 2020 рік в сумі 20000 ( двадцять тисяч) грн.00 коп.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпроагроальянс ( код ЄДРПОУ 34590337 52532, Дніпропетровська область, Синельниківський район, смт. Роздори, вул. Робоча, буд. 10 Б) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) витрати на оплату судового збору в сумі 1680 ( одна тисяча шістсот вісімдесят) грн.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду або через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області безпосередньо шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками перегляду.

Суддя: Г. В. Бондаренко

Дата ухвалення рішення11.08.2021
Оприлюднено11.08.2021
Номер документу98907664
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості за договором оренди

Судовий реєстр по справі —191/52/21

Постанова від 01.02.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Рішення від 11.08.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні